עוגת תפוזים וג'ינג'ר מסוכר/נירהמ1../images/Emo39.gif
עוגת תפוזים וג'ינג'ר מסוכר/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, וריאציה על עוגות שונות "צר לי, אבל כשרציתי לצלם את העוגה גיליתי שכמעט חיסלו אותה, וזו הסיבה שצילמתי שאריות. העוגה היא וריאציה על עוגות תפוזים שונות שעשיתי. היא יוצאת מאוד גבוהה, אוורירית ורכה (לא כמו טורט טיפוסית שהיא יבשה במקצת), והריח שלי פשוט ממכר..." (נירה) תבנית עגולה גדולה, או שתי תבניות אינגליש-קייק גדולות, או תבנית "צינור" – כמו "סיר פלא", או תבנית מרובעת, כמו בתמונה. החומרים: 6 ביצים גדולות 2 כוסות סוכר 3 כוסות קמח תופח ו/או קמח רגיל + א. אפיה מנופה 2 סוכר וניל – או שתי כפיות תמצית וניל מאיכות טובה 2 כפות רום (אלכוהולי), או ברנדי 200 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר 1 גביע שמנת חמוצה – או גביע יוגורט דנונה קליפה מגוררת מתפוז שלם מיץ תפוזים מתפוז גדול – אני פשוט חוצה אותו לשניים ובעזרת סכין מוציאה חלקים מבשר הפרי (בלי הציפה הלבנה המרה) עם המיץ 100 גר' קוביות קטנות של ג'ינג'ר מסוכר או קוביות אננס מסוכר הכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות. - מפרידים את הביצים בשתי קערות גדולות לחלבונים-חלמונים. - מקציפים את החלבונים לקצף קשה ולהתחיל להוסיף כוס וחצי סוכר פלוס סוכר וניל (חצי כוס משאירים לחלמונים) מעט בכל פעם עד שכשהופכים את הקערה הקצף לא נופל והוא מבריק ונוקשה. - מקציפים את החמאה עם חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה. מוסיפים חלמונית טרופים לאט לאט וממשיכים להקציף עד שהחלמונים נטמעים בחמאה. - מוסיפים את גרידת התפוז. - מוסיפים את הקמח התופח (או קמח + א. אפיה) וכשהתערובת מתחילה להתעבות להוסיף בהדרגה את המיץ עם בשר הפרי ואת השמנת. - מקמחים מעט את הג'ינג'ר או האננס על מנת שלא ישקעו לתחתית התבנית ומוסיפים גם אותם לתערובת. - מוסיפים חלק מקצף החלבונים לתערובת החלמונים על מנת כדי שהתערובת תהיה אוורירית יותר. - מוסיפים את תערובת החלמונים לחלבונים ומקפלים בעדינות. - מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה (לפי התנור). הערות של נירה: 1. אני מכינה את העוגה פעם עם ג'ינג'ר מסוכר ופעם עם אננס מיובש (מה שיש בבית). בשתי הוורסיות יוצא מצויין. 2. ציפיתי את העוגה בגנאש שוקולד וקישטתי בפילטים של תפוז.