..חרטות..

redsnowhite

New member
../images/Emo45.gif..חרטות..../images/Emo28.gif

הידעתם, שהיעדר תחושת חרטה הוא אחד התסמינים של הפרעת אישיות אנטיסוציאלית- שזה בעצם היעדר אמות מידה מוסריות ואדם בעל הפרעה זו מכונה בפי העם "סוציופת" או "פסיכופת"
האם אתם מתחרטים על משהו שעשיתם בחייכם
או להפך.. מתחרטים על מחדל, מתחרטים שלא עשיתם משהו
האם לאחר התחלת הרגשת החרטה, ניסיתם לשפר את המצב ולעשות משהו לטובת העניין
(יש לציין שאני לא מתכוונת על חרטה שלא אמרתם משהו וכדומה, אלא התחרטתם שלא עשיתם משהו למען עצמכם, שיכולתם להיות במקום אחר הן מבחינה נפשית והן מבחינה לימודית, חברתית וכו', שהייתם יכולים להיות אני מאושר יותר
) אתם מוזמנים לפרט
(מקווה שזה בסדר
)

redsnowhite

New member
אגב, מי שראה סוויט וואלי, נכון זו מהציור../images/Emo28.gif

דומה לכוכבת?

חשבתי כתוב חָרְטות ../images/Emo6.gif

מתחרטת? כן. אני מתחרטת שרק השנה לקחתי את עצמי בידיים. ודווקא שהתחלתי ללמוד - שביתה. ועכשיו.. אני מאושרת, ובאמת לא צריכה יותר ממה שיש לי

דנה EF

New member
../images/Emo72.gifאני? סוציופתית?

כנראה
.. עם כמה נאיבי ונדוש שזה נשמע, כל דבר שקרה או לא קרה, הביא אותי למצב שבו אני עכשיו.. ואני לא יודעת.. לא כ"כ רע לי איתו... ז"א.. יש דברים שאני מתחרטת עליהם, כמו נגיד שלא בדקתי על הופעה של MCR לפני שטסתי לחו"ל [דבר שהיה עושה אותי בנאדם קצת יותר מאושר ממה שאני עכשיו
]. או נגיד לא לעשות צעדים עם מישהו שרציתי, או לא לנצל איזה רגע... חרטה קטנה היא נגיד שלא התחלתי ללמוד קלאסי בכיתה ג', אלא בה'.. סתם, אולי הייתי עכשיו רוקדת ברמה אחרת.. יש דברים בילדות שמאוד מאוד מאוד התחרטתי עליהם בזמנו, אבל עכשיו משום מה אני צוחקת עליהם [ולאו דווקא פדיחות למיניהן, אלא באמת חרטות עמוקות]... עכשיו כשאני חושבת על זה באמת.. אולי אני מתחרטת על זה שבעבר [וגם עכשיו] לא יכולתי להפתח לאנשים וזה סגר לי הרבה דלתות.. ז"א.. חוסר יכולת לקבל סוגים של אנשים רק בגלל סטריאוטיפ.. מין קיבעון שלי ושל עצמי בי ובאנשים שסובבים אותי, דבר שאני מנסה לשנות עכשיו... בטח יש לי עוד המון חרטות, אבל קטנות שאני פשוט לא נזכרת בהן ככה, כשאני אזכר, אני אודיע לכם

דנה EF

New member
../images/Emo72.gifאהה עוד משהו

אני מתחרטת שהכנסתי נייר אפייה למדפסת [אבל המדפסת עובדת, ולפחות למדתי משהו מזה]

moruush

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo90.gif

[תדמייני שהוא מתאפק לא לצחוק] סתם נו
אוהבת אותך המון.

Over My Head

New member
פעם היו הרבה../images/Emo42.gif

פעם התחרטתי על כל מה שקרה לי. על דברים שעשיתי והביאו אותי למצב שאני לא מדברת עם חברות שלי, על דברים שעשיתי והביאו אותי למצב שאנשים לא חיבבו אותי בכלל. ועכשיו-באמת שהכל קרה לטובה. אם לא הייתי רבה עם חברות שלי לא הייתי מתחברת לבנות אחרות שהיום הן החברות הכי טובות שלי. אם לא הייתי רבה איתן לא הייתי מגיעה לכזה קשר שיש לי איתן עכשיו, ואם לא הייתי רבה איתן גם לא הייתי מנתקת את אחד הקשרים שאולי עשה לי טוב באופן זמני אבל לטווח הארוך הוא רק עשה לי רע. אז כן-התחרטתי פעם,באותו רגע שדברים קרו, אבל עכשיו אני די שלמה עם הכל. ואם לא הייתי כזאת סגורה לא היה קורה לי השינוי הגדול שקרה לי בשנה האחרונה. ואני חושבת שהייתי חייבת לעבור את השינוי הזה כדי להבין הרבה דברים. הדבר היחיד שאני מתחרטת עליו באמת הוא שקנינו מיקרוגל מאזה משוכלל, שאפשר לבשל איתו ויש לו מצבים של אידוי וגריל ובלהבלהבלה
ואנחנו משתמשים בו רק לחימום אוכל במשך דקה ביום! וגם-רק אני עושה את זה. וגם-לא כל יום. על זה אני ממש מתחרטת. לא חבל על ה-2000 שקל?

MispIaced

New member
הו כן, מליון דברים.

שלושת הדברים הכי גדולים זה היה לאפשר לאמא שלי שנעבור ליבנה. טעות שניה הייתה ללכת לביצפר הנוכחי שלי. טעות שלישית הייתה לבחור ללכת למשלחת לגרמניה בקיץ ולא לעבור לביצפר שרציתי לעבור אליו בשדה בוקר. (כמובן שיש גם תדברים הקטנים, לא לשים אלכוהול בסיר, להרתיח, ולזרוק גפרור פנימה. לא לשים דיסק של מחשב במיקרו. לא להכנס לבריחה עם טלפון. לא לכבות גפרור עם האצבע. לא לשים את היד מעל רימון עשן, או לנסות לסתום אותו עם האצבע. לא להכנס לשירותצים בביצפר עם שרוכים פתוחים. לא להגיד בביצפר ש90% ממנו הם תלמידים דתיים שלא צמתי ביום כיפור. ועוד איזה אלף דברים :) )

Efrat K

New member
יש כל מיני דברים

אבל הם דברים קטנים שלא משפיעים על אורח החיים שלי באופן כללי,לפעמים אני נזכרת בהם ואז הם לא יוצאים לי מהראש לכמה רגעים אבל אני ממשיכה הלאהץ

hadarinke

New member
כלכך הרבה פעמים...

האם אתם מתחרטים על משהו שעשיתם בחייכם ?יותר מדי דברים
או להפך.. מתחרטים על מחדל, מתחרטים שלא עשיתם משהו?כן... האם לאחר התחלת הרגשת החרטה, ניסיתם לשפר את המצב ולעשות משהו לטובת העניין?לא...אין לי מושג למה.. בכיתה ו' הייתי עם חבורה מסויימת...ולקראת סוף השנה(אחרי שכבר מסרתי את הדף העדפות של התלמידים שיהיו איתי-כי יש 2 חטיבות בעיר והן באותו מקום...)התחברתי ממש לילדה אחת, ממש רציתי להיות איתה בחטיבה, ולא יצא... היום אני עם חברות אחרות,שלא תמיד אמיתיות, ומתביישות בעצמן המון. גם החטיבה שלי היא של הארגון ואנחנו לא לומדים כמעט משנה שעברה, והחטיבה השניה בפור ענק עלינו...."\

shiratel

New member
התחרטתי על כל כך הרבה דברים בחיים שלי

יש לי הסטוריה של חוסר טאקט מטורף שהתבטא בכל כך הרבה דברים שאמרתי בכל מיני מצבים ולכל מיני אנשים... ואני כ"כ מתחרטת שאמרתי את הדברים האלה... יש לי לפעמים מין מצב שאני נכנסת אליו שאני חושבת על רוב הקטעים האלה ומתחרטת בטירוף... אבל אלה דברים די קטנים, כי לפחות איכשהו למדתי מתי לא להגיד שטויות וזה (למרות שלפעמים עוד יש יציאות חסרות טאקט, אבל זה לכולם, לא?
). יש דבר אחד ע=נ=ק=י שאני מתחרטת עליו. זה יישמע לכולם די מטומטם אבל לא משנה. זה די סיפור ההערצה שלי לשחקנית אחת (אסנת וישינסקי למי שמכיר, למרות שלא נראלי שתכירו
)... זה די חפירה אז שלא תגידו שלא הזהרתי... קיצר הייתי ב"מי שחלם" עם חברה... וגילה אלמגור הייתה אמורה לשחק את לאה רבין אבל הייתה לה מחליפה שזאת אסנת, עכשיו בהתחלה לא ממש היה לי אכפת, הייתי די מבואסת שלא תהיה גילה אלמגור (כי הלו, זו גילה אלמגור?
) ומבחינתי היא הייתה סתם מחליפה. אח"כ בדרך לאוטו ההורים של החברה סיפרו לי שהיא שכלה את הבן שלה שהיה חייל שנה וחצי לפני כן (כי זה היה בספטמבר 2005), אבל לא הכי חשבתי על זה. ואז הלכתי עוד פעם (זה היה ביומולדת 15 שלי) ל"מי שחלם" עם המשפחה שלי, וחברה ועוד אנשים (מעריצות של הראל סקעת ארגנו הסעה וזה) ואז אני זוכרת שאסנת שרה את "מקיץ אל חלום". היה קטע אחד שהיא בלבלה במילים, במקום "אל הרוח, אל המים", היא אמרה "אל המים, אל הרוח" והיא כזה לא יודעת... היה קטע שהיא איבדה את עצמה בשיר (לא הייתי אומרת זייפה כי היא שרה מדהים
, אתם נופלים מהקול שלה, אבל עדיין) וזה כל כך כל כך ריגש אותי... נזכרתי במה שקרה לה עם הבן שלה וידעתי שהיא בטח שרה וחושבת עליו וזה (זה משו במשחק, שנותנים לרגש להכנס לך למשחק, שכחתי איך קוראים לזה) וגם אח"כ, תהרגו אותי אם זה לא נכון (למרות שרק היא תדע להגיד) אח"כ הייתה סצנה שבה כולם שמחים כי רבין ניצח בבחירות והיא הייתה אמורה לשחק שמחה, אבל, או שהמוח שלי המציא או ששמתי לב, ידעתי שלקח לה איזה דקה או שתיים להכנס לכל הקטע של השמחה וזה... אבל בקיצור נראלי שכבר די התאהבתי בה
אח"כ עוד היה לה את המונולוג פרדה מרבין וזה גם ריגש אותי אבל לא כמו שהיא שרה את אותו "מקיץ אל חלום"... בקיצור אחרי ההצגה כולם מחכים כזה להראל סקעת שיצא וזה... ומתתי, ממש מתתי כבר לראות אותה (למרות שהייתי בסרטים שאני לא יודעת מה להגיד לה וזה) והאמת שגם את חני נחמיאס, אבל אותה פספסתי. ורוני דואני וכל אלה יצאו וזה וכבר התייאשתי ועליתי לאוטובוס... עכשיו אחרי איזה דקה או שתיים אני קולטת את אסנת כזה די בצד, ממש איש או שניים ניגשו לדבר איתה או לקחת חתימה או אנערף, כולם עסוקים בהראל... ורציתי לרדת אבל בזבזתי איזה 10 דקות כמו מטומטמת בהתלבטות - "כן לרדת לדבר איתה, לא לרדת לדבר איתה, מה אני אגיד לה, כן להגיד לה, לא להגיד לה וזה"... ובלי ששמתי לב אנשים התחילו לעלות על האוטובוס וזה ועד שאזרתי אומץ לרדת ולדבר איתה (עדיין בלי לדעת מה להגיד לה) כבר אמרו לי שאי אפשר לרדת מהאוטובוס ושאנחנו נוסעים וזה ואני כל כךךךךךךךךךך התאכזבתי... ראיתי אותה מהחלון נכנסת לאוטו שלה ורוב הנסיעה הביתה הייתי כזה מאוכזבת... מאז התחלתי להעריץ אותה, כאילו ממש, חיפשתי עליה דברים באינטרנט, ניסיתי לראות "מילואים" (שהיא שיחקה שם), הלכתי לראות את המופע שלה "שמש אחרת" והכל... יש חברים שלי שאמרו שאני אובססיבית עליה, אני פשוט חושבת שהערצתי אותה מאוד וזהו, כי היא ממש ריגשה אותי. בקיצור, אחרי כל הסיפור הזה על מה אני מתחרטת? שלא ירדתי קודם מהאוטובוס והלכתי לדבר איתה. עד היום אני "מלקה" את עצמי למה לא ירדתי לדבר איתה, להגיד לה כמה שהיא ריגשה אותי, אני בטוחה ששום דבר רע לא היה יוצא מזה... מקסימום הייתי מגמגמת קצת... בעע... וזאת אחת החרטות הגדולות של החיים שלי. מישו קרא את כל החפירה הזאת?

hadarinke

New member
בנוגע לפסקה הראשונה

אני מסכימה ב100 אחוז.. קורה לי המון! זה מבאס וזה מוריד תמצב רוח ממש.. גם לי קרה שהערצתי זמרת אחת והייתי ממש מכורה אליה, אבל זה גם עבר...אני שונאת שמדברים איתי על זה.

shiratel

New member
זה לא הקטע של ההתמכרות/ההערצה

זה התחושה של הפספוס, הקטע שפאקינג יכולתי לדבר איתה ולא עשיתי את זה!!! #^&^%$%T#$^$%^&%^^%&%^^&%$!!!!!

hadarinke

New member
ממש ככה!!!

ואז אני אומרת לעצמי "למה לא אמרתי לה את זה, למה לא דיברתי איתה על זה" !?!?!

Over My Head

New member
אני../images/Emo13.gif../images/Emo42.gif

בקשר לפסקה הראשונה- חוסר טאקט זה הכי מבאס. גם אני סובלת ממנו
ואני מניחה שאת תראי את אסנת וישנסקי עוד פעם במהלך החיים שלך אם תמשיכי ללכת לכל ההצגות והכל.

Billy Shirs

New member
התחרטתי על מלאאאא דברים

אחד מהם ממש מפגר אבל נראה לי שעליו התחרטתי הכי הרבה. בכיתה ה' היינו אמורים לנסוע לטיול לציפורי בנושא ארכיאולוגיה או משהו, וממש לא רציתי ללכת למרות שכולם ניסו לשכנע אותי כל הזמן. בסופו של דבר הרשו לי לא ללכת וסתם התבטלתי בבית, לא עשיתי כלום ואכלתי מקדונלדס, ואז גיליתי שהטיול הזה היה אחד הדברים הכי כיפיים בעולם... חודשים הדבר הזה רדף אותיO_O. וחוץ מזה, אני קצת מתחרטת שלא הייתי חברה יותר טובה- בגללי כל העסק הזה עם האקס ממש התדרדר. נראה לי שאם הייתי מתנהגת אחרת היינו יכולים להיות ביחד לפחות חצי שנה.

נועוש6

New member
חרטות-השם השני שלי

בערך על כל דבר שאני עושה או אומרת אני מתחרטת...מאוד עצוב להגיד את זה! יש דבר אחד שאני כל כך מצטערת אליו,אבל אין זאת פשוט אובססיה אני לא מפסיקה לחשוב על זה-אפעם! אני כבר אחפור לכם על זה ועל עוד כשאחזור מהרופא שיניים בסדר? חח חכו לי ! חח

Cindy Campbell

New member
עונה

*החברות שלי נמצאות בצמר"ת (זו תנועת נוער), והן ניסו לשכנע אותי להצטרף הרבה זמן ולא רציתי. רק עכשיו החלטתי להצטרף, זה נשמע כ"כ כיף וחבל לי שלא הצטרפתי קודם... *זה היה לפני שנים, אבל לא משנה
. כשהייתי בכיתה א'- ג', נראה לי, הייתי ממש חסרת ביטחון עצמי (אני עדיין קצת, אבל אז זה היה הרבה יותר
) ומי שהייתה אז החברה הכי טובה שלי קצת ניצלה את זה ו"דרכה" עליי, וחבל לי שלא עשיתי שום דבר נגד זה (חוץ מלבכות^__^). *החרטה הכי גדולה שלי (או לפחות בין הגדולות)- כמו זו ששיר כתבה, עם האקס. נראה לי שהייתי בת זוג ממש לא משהו, והרסתי את זה... כשאני חושבת על זה אני מרגישה ממש אשמה, כי הגיע/ מגיע לו יחס כ"כ הרבה יותר טוב
.

להלהלהלה ../images/Emo41.gif

האם אתם מתחרטים על משהו שעשיתם בחייכם- כן! עשיתי המון דברים שגמרו לאנשים לבכות ולהיכנס לדכאון ואני מאוד מתחרטת! או להפך.. מתחרטים על מחדל, מתחרטים שלא עשיתם משהו- כ"כ הרבה פעמים!!! X: האם לאחר התחלת הרגשת החרטה, ניסיתם לשפר את המצב ולעשות משהו לטובת העניין- לפעמים כן, לפעמים לא. אם פגעתי במישהו אני מנסה לעשות הכל כדי לתקן את המצב- ואם פספסתי /לא עשיתי משהו, לפעמים אני עושה ולפעמים פשוט מוותרת.

למעלה