חורף
!

../images/Emo45.gif חורף ../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif

איך יודעים שהחורף הזה יהיה טוב במיוחד?
הגשם הרציני הראשון היה אתמול בלילה והיום לא צריך לקום לעבודה ואפשר להתמכר לשמכת הפוך שבמקרה הוצאתי אתמול לראשונה מהארון.
באורח פלא קופסאת הסיגריות ששחכתי במרפסת בחוץ לא נרטבה ולא צריך לחפש מכולת פתוחה בשבת בבוקר.
במערכת שלי היה באורח פלא On the beach המופלא של ניל יאנג שאם זו לא דרך מדהימה להתחיל חורף אני לא יודע מה כן. אומנם מכורך הנסיבות הפכתי שלא באשמתי ולא כל כך מרצוני, לאיש עובד שלא יכול לשחזר את היום המופלא הזה כל יום (בדרך כלל אני קם בשעות שאנשים נורמאליים הולכים לישון בשביל להגיע לעבודה בזמן), אבל בכל זאת, המחשבה שצפויים עד סוף החורף, מה שבארץ יוצא בערך עוד שבועיים, עוד כמה ימים כאלה ממלאה אותי בשמחה. אז מה אלבום החורף האולטימטיבי שלכם? ובהתחשב בניסיבות מה אלבום החורף האולטימטיבי לנסיעה באוטו בלילה כשיורד גשם?

פריפ ,פריפ ופריפ.

לא מזמן התחלתי לשמוע את קינג קרימסון.כרגע ברשותי יש רק את במגרשו של המלך,אבל שמעתי גם את רד וליזרד בחנות,וזה מדהים :). הם רק עושים לי טוב על הלב,ואני לא מפסיקה לשמוע את המגרש.דיסק מושלם לחורף,ובכלל. אבל כמובן שגם את פינק פלויד,למרות שאני שומעת אותם בערך בכל עונה אפשרית,אבל נראה לי החורף הכי מתאים להם. ובאוטו? ג'ף באקלי. האמת אתמול חזרתי מאיפשהו,ושעתיים שלמות ישבתי באוטו עם האוזניות,עם דיסק בודד, Grace שמו.פשוט מדהים.אני ממליצה לכולם,גם לאלה שהטעם המוזיקלי שלהם לא עובר את שנת 75.אתם לא תתאכזבו. הנדריקסית.

Sith Master

New member
איזה יופי...../images/Emo19.gif

את המגרש כבר יש לי, ובדיוק אתמול, אני וחנן (אותו חבר שקונה איתי דיסקים...) תכננו את הרכישות של השבוע. אצלי זה עוד פעם 3 ב100 שנראים ככה: ליזרד, רד ואווזת השלג של קאמל! אמנם באילת לא חורף... אבל זה שולי נכון?

noosh

New member
../images/Emo99.gifחורף!!

העונה החביבה עליי... מה יותר טוב מגשם ורוח וקור...? בעקרון אלבום החורף האולטימטיבי שלי לא ממש קשור לפורום... אבל מה לעשות, כל פעם שאינ שומעת את האלבום הזה (Little Earthquakes של טורי איימוס) אני מריחה גשם. אם בכל זאת נתרכז באגדות רוק, אז אני חושבת ש- Five Leaves Left של ניק דרייק בהחלט מתאים לאווירת הקדרות של החורף.. כי, טוב, ניק דרייק וקדרות זה משהו שהולך טוב יחד. וחוצמזה, עוד שיר שתמיד תמיד עושה לי חורף, לא משנה מה הטמפרטורה בחוץ, זה Baby, I'm gonna leave you. רק לעצום את העיניים, להתחבר לאוזניות, להגביר את הווליום, והגיטרות בהתחלה כבר עושות את כל העבודה..

Rubycon

New member
הנדריקסית, קרימזון יותר מתאים לסתיו

יש משהו יותר משובב-נאפש מקאנטרברי מתחת לשמיכה? רוברט וייאט, דיוויד אלן, סטיב הילאג', דייב סינקלייר...

טעמי האישי בלבד.

אני לא מהטיפוסים שמחלקים מוזיקה לפי עונות,כי זה די אידיוטי.אני שומעת הכל,בכל תקופה,פשוט קרימזון מתאים לי בחורף יותר מאשר בקיץ.זה הכל.

HelterSkelter1

New member
LOL הסתיו זו עונה קצרה מדי

בשבילם. אצלי הם כל השנה, ללא יוצא מן הכלל. אצלי אין עונות. שומע הכל בכל העונות. NP: King Crimson - Discipline

shany5

New member
או החורף החורף...

כל השנה אני מחכה שיגיע החורף רק בשביל לשמוע את הדיסק של TINDERSTICKS "...CAN OUR LOVE" ולהיסתכל בחוץ כשהגשם נוטף על החלון... וכמובן כמובן השיר של קורין אלאל "כשזה עמוק" (כשזה לא ככ קשור לפורום אבל...)והכי חשוב אין אבל אין כמו סיגריה בחורף.. בכל אופן חורף בא ואני באה אליכם בברכה שיהיה לכם מישהו שיחמם לכם את הימים הקרים... באהבה שני.

מוזיקת חורף

לדעתי הלהקה האולטימטיבית לחורף זו כאמל. מה גם שהאלבומים הראשון של קרימזו ממש טובים לחורף. ובכלל.. אני מעדיף קיץ..

אמרתי את זה כבר בעבר

ואני אגיד את זה עוד פעם - חורף זה עונת הפרוג
לא משנה איזה פרוג - קאמל, קרימזו, ג'נסיס (במיוחד הם דרך אגב), יס, אפילו פינק פלויד. כל אלה (ועוד) פשוט מושלמים מבחינתי לחורף. יש עוד להקה שהולכת בשבילי עם חורף כמו סנדלים וגרביים (Godspeed You!Black Emperor), אבל אם יש להקה שלא קשורה לפורום הזה, זה הם... (והם עדיין מאוד מומלצים.) אז יאללה, קחו גרביים עבות, הכינו תה חם, לכו למיטה ושימו פרוג להמונים
בברכת חורף מהנה ופורה, צ'יקן

כן.

אני זוכר את הריב הקטן שהיה לנו פה שהרוק העכשווי הכי טוב, בא מהפרוג. לימדת אותי להיפך
למרות שגודספיד.. זה די פרוג (אם פרוג פירושו חדשנות..)

Boo9ie

New member
אווו.... חורף ../images/Emo185.gif

ברקים... רעמים... גשם..מלנכוליות...מיץ אשכוליות... (וכיצד זה קשור? תעלומה, אבל מכיוון שאני שותה כרגע אחד, הרגשתי צורך חולני להכניס... איתם הסליחה P: ) לבחור פייבוריט לחורף
מה אני מדענית טילים?! יש כה רבים וטובים אבל מבחינתי חורף הולך עם snow goose , ו snow goose הולך עם חורף ... אני לא בטוחה מה הופך אותו מבחינתי לאלבום פוך... רק יודעת שאני רוצה להתכרבל תחת השמיכה לעצום עיניים ולהקשיב לאווזה... (ולכלבתי היקרה נובחת על כל רעם מצוי, מה לעשות חורף זה לא כוס התה שלה... )

LadyG

New member
אלבום החורף האולטימטיבי שלי

The Songs of Leonard Cohen מה יכול להיות יותר טוב מגשם בחוץ, שמיכת פוך, תה חם או לחילופין יין אדום משובח ולאונרד כהן עם סוזן שלא נגמרת לעולם ואחיות הרחמים ולהתראות מריאן והיי...זו לא הדרך להגיד שלום. בקיצור, אלבום מופלא לחורף.

קיר קמט

New member
שונא חורף

אי אפשר לצאת בחורף ואני לא אוהב להיות כלוא בבית. אי אפשר לשחק כדורסל בחורף וזה ממש טרגדיה לשחזר את היכולת אחריי זה בקיץ. אי אפשר לאכול גלידה בחורף ואני אוהב גלידה! אתמול הוצאתי פוך מהבוידעם. לא ממש בוידעם, פשוט משהו כזה בתוך המיטה. זה אפילו לא חורף באמת בארץ. זה חורף בכאילו. אי אפשר אפילו להתפנק בפוך כמו שצריך בחורף בכאילו. אנחנו מקבלים את כל המגרעות של החורף, ולא נהנים ממנו. תנו לנו שלג! פעם הביאו לנו שלג לקניון אחד פה בראשון. כל הילדים בראשון בערך באו לשחק בו. שתבינו, גבעה של בערך 4 מטר, וכל כך הרבה ילדים היו שם. אין לי מוזיקה בשביל עונות. יש לי תקופות, ותקופות בשבילי יכולות להיות יום, יומיים, ולפעמים גם חודשיים-שלושה. מוזיקה בשביל עונות, במיוחד בארץ כמו שלנו, עם עונה אחת אמיתית ועוד שלושה שאפילו ההגדרה "בכאילו" עושה עמן חסד, זה לוקסוס שאני לא יכול להרשות לעצמי. מה, בגלל שהחורף כזה סגרירי ואי אפשר באמת לקפץ כמו משיגינע (כי לקפוץ בבגדים ארוכים זה לא טבעי. באמת. ניסיתי הכל.) , אני אוותר לכמה חודשים על מוזיקת ההד-בנגינג הראויה שלי ? לא נדמה לי. אבל לא יודע. חורף נראה לי כמו עונה שאנחנו צריכים לשקול להתאחד עם אחינו היונקים, הדובים, ולישון. ובעיניי, אין מוזיקה ראויה יותר לשינה מאשר ג'אז. לא שאני אומר חלילה שזה מוזיקה משעממת, כי זה לא, זה פשוט... מרגיע. ואם לא, אז תמצאו איזה אריק איינשטיין, חברים של נטאשה (פרדי על הבוקר במיוחד.) , הכבש הששה-עשר, ואתם יודעים מה- לאלו חסידי הלעז שבינינו, אני גם מרשה למצוא איזה דיסק אוסף של ואן-מוריסון, ולשים. אבל רק את Ain't No Sunshine, ובלופ. ואולי גם Moondance בלופ. חורף קצר לכולנו, חורף רטוב למדינה.

noosh

New member
../images/Emo113.gifהקפצה!../images/Emo183.gif

איזה אייקונים חביבים
מה זה פה, כל הגשם הזה בחוץ ודווקא עכשיו לא מגיבים על שרשורי-חורף? עוד מספר שירים ששמעתי במקרה בזמן האחרון, והזכירו לי ריח של אדמה רטובה ושמיים אפורים: טאץ' מי, של הדורז, ששמעתי במקרה בלילה לפני כמה ימים בגלגל"צ וברגע שעצמתי את העיניים חזרתי לחורף של שנה שעברה. אינ לא יודעת למה השיר הזה חורפי בעיניי, הוא דווקא די קיצי במהותו, אבל הדורז, משום מה, תמיד מתקשרים לי לחורף. אולי כי הפסיכדאליה שהם עשו שונה מהפסיכדאליה הקיצית של ג'פרסון איירפליין ולאב, אלא יותר.. אפלה כזאת, חורפית ואם כבר דורז, אבל הפתיחה של Riders on the storm תמיד עושה לי חורף, גם כשבחוץ 40 מעלות ולח חוצמזה, איך יכולתי לשכוח את שיר החורף האולטימטיבי שלי ושל אח שלי -
רעמים וברקים
פשוט גורם לי לחייך

קיר קמט

New member
אני אמרתי כבש ששה עשר

רעמים וברקים זה כבש ששה עשר אבל למה שמישהו יקשיב לי, זה מיותר!

טיף טיף טף

אז כאמור החורף התחיל אצלי טוב בצורה יוצאת דופן (כמובן שזה לא הפריעה למצב הרוח להתדרדר פלאים ברגע שהגעתי לעבודה, אבל נו, דיכאון זה הרי תכונה יהודית מכובדת וחוץ מזה חורף הוא לא חורף בלי דיכאון טוב, לכבוד עונת האושר העגמומי, אני מביא מין אוסף שירים שעושים לי את זה כשהטיפות מטפטפות על החלון הפוך יוצא מהארון והחיים מצתמצמים לדלד אמות של החדר שלי.
Doors - Riders On The Storm
המרכבים ליצרת שיר חורף מושלם:
צור אווירה איטית וכבדה.
הוסף סאונד של סופה.
השתמש נכון בקלידים.
צרף ללהקה את ג'ים מוריסון.
מילים דיכאוניות ולא ברורות (בעצם צרפת כבר את מוריסון אז הסעיף הזה מיותר. רוכבים בסערה הוא אולי באנלי כשמדבים על שירי גשם אבל כבר כמעט 40 שנה הוא מספר 1 בתחום ואם הצלחה לא מתווכחים.
Moody Blues - Melancholy Man
מישהו אמר כאן שחורף זה זמן הפרוג, מודי בלוז זה לא בדיוק פרוג, אבל הם מצליחים להכיל את כל מה שחורף בפרוג, לחנים מתמשכים ואיטיים, מלודיות עם אווריה פולקית ובכלל מין תחושה עצלה שכזו שכל כך מתאימה לחורף ואם מוסיפים לזה את המילים העצבות של השיר המצויין זה מתכון מצויין להשאר במיטה גם כשמחכים לך כבר שעה בעבודה.
caravan - in the land of grey and pink
אם הרוכבים בסערה והאיש המלנכולי הם שירי סופה, "ארץ האפור והורוד" יותר מתאים לגשם טורדני של כפר אנגלי, מין משהו כזה שלא מפסיק אף פעם, אבל הוא לא חזק מידיי בשביל להפריע באמת, אני חושב שהמילה המדויקת כן היא זרזיפי גשם, השיר עצמו הוא שיר קסום ומצויין שמזכיר את האזורים הכפריים של אנגליה על הגשם והקור שלהם (והמוזיקה המצויינת)
Small Faces - Itchycoo Park
ומהכפר אנחנו חוזרים לעיר, מה איזה עיר, לונדון!, חורף טיפות זולגות על החלון והשמש זה איזה כדור צהוב גדול שזכור לך מילדותך, שיר קסום של עיר קסומה, איצ'יקו פארק הוא השיר היחיד להפוך אותי לנוסטלגי למקום ותקופה שלא הייתי בהם בחיים, בכל מקרה הוא שיר חורף אולטימטיבי.
Pink Floyd - Have A Cigar
חורף בלי פינק פלוייד זה כמו קייץ בלי ים, כמו שיר פרוג בלי מלטרון, ממשלה בלי שאול יהלום, ארז טל בלי נערת הגלגל או אורלי וינרמן בלי בלונד, זה פשוט לא הולך!, אז למה דווקא השיר הזה?, כי הוא לא ארוך מידיי, כי הוא שיר יפה, כי באסים איטיים הולכים טוב עם חורף וכי יש מעט שירים של פינק פלוייד שמתאימים לעניין ולא עולים לי על העצבים בגילי המתקדם.
Lou Reed - Take a Walk on the Wild Side
לו רייד הוא איש של חורף, אמרנו כבר שדיכאון זו תכונה יהודית מכובדת, ובעניין הזה לפחות רייד יותר יהודי מהרבי מלוביביץ', תסחטו אותו טוב, וטיפת שמחת חיים לא תצא משם (אולי כמה קילו הרואין אבל אפילו לא טיפה של שמחה), Walk on the Wild Side, הוא אסופה של סיפורים אפלים על טיפוסי שוליים מהעיר הגדולה ואין כמו סיפור אפל לשעת חורף מאוחרת.
leonard cohen - chelsea hotel
המלך האמיתי של הדיכאון והעצבות (עוד יהודי מה ציפתם?) הקול העמוק, הגיטרה האקוסטית השקטה ואווירת הבעאסה הכללית הופכים את השיר הזה כמו כל שיריו האחרים של כהן למתכון לחורף המושלם (או להתאבדות מה שבא קודם)
Rolling Stones - Lady Jane
חוזרים מהעצבות העירונית האמריקאית לאנגליה הקרה והגשומה, הסטונס למרות הקצב המדהים שלהם הם גם מלכי המלאנכוליה הרגישה של הרוק אנד רול ואם מצרפים לזה אווירה פולקית בריטית, זה יוצא מופלא ממש כמו כאן.
Jethro Tull-Songs From The Woods
המרכבים ליצרת שיר חורף מושלם המשך:
החורף הוא זמן מושלם לכלים לא קונבנציונלים, אם הזמר שלך הוא במקרה חלילן השתמש בו והרבה.
נסה ליצור אווירה של אזור קר במיוחד (צפון אנגליה היא דוגמא מצויינת לצורך העניין.
אם ורק אם, לזמר/חלילן שלך קוראים במקרה איאן אנדרסון, השיר יכול גם להיות שמח.
Camel- Nude
לא יודע מה יש בשילוב הזה של פסנתר וחליל שעושים לי את זה והופכים לחן פשוט לקטע מושלם להאזין לו בחורף, אבל לאטמיר וחבריו יצרו פה את קטע כזה בדיוק.
led zeppelin- No Quarter
אפילו ג'ימי פייג' הבין שבשביל שיר חורף מושלם צריך לוותר קצת על הגיטרות לטובת הקלידים והבאס של ג'.פ. ג'ונס, התוצאה הייתה שיר קסום ואיטי נורא לא אופייני ללד זפ אבל מאוד אופיני לתקופה הזאת של השנה.
Love - Alone Again Or
פשוט תקשיבו, זה יבוא לכם לבד...
Deep Purple - Lalena
חוק 236/ב' לספר החוקים של הרוק אנד רול והפורום הזה אומר שאין להזכיר בחיוב את לד זפ מבלי להתיחס לדיפ פרפל וההפך, אבל במקרה הזה זה פשוט מתבקש, הקלידן הכי גדול שיש, זמר עם קול חם ומלטף, גיטריסט (זה עלבון לרשום שם תואר על נגינת הגיטרה של בלקמור כל מילה שאמצא פשוט תחוויר לעומת המציאות) ושיר שהמילים, קסום, מדהים, ענק, מופלא פשוט קטנות עליו. זהו זה המתכון שלי לחורף חם, מומלץ להאזין בחברת אהובכם במיטה מכוסים בפוך, תבלו...

למעלה