דיון

../images/Emo44.gifדיון../images/Emo44.gif

החורף התחיל ואני הכנתי כמה דיונים שיחממו אותי
פרווה
האם אתם מגלחים את פרוותם של הסוסים בחוותכם? באיזו עונה? האם אתם בעד/ נגד גילוח פרוות הסוס? נמקו, באיזה עונות וכו'. האם הסוסים אצליכם מצמיחים פרוות חורף?(כמו כל סוס בערך) האם הסוסים שלכם נשארים עם פרווה ארוכה וחמה גם בקיץ? אם מגלחים את הסוס לקראת החורף (טימטום זעיר) חשוב לשים קובן? קובן צריך לשים גם אם לא מגלחים להם ת'פרווה? בקיץ אתם מגלחים? אתם חושבים שאם הפרווה נשארת ארוכה למדי בעל העונות הסוס מזיע יותר? למי שיש סוס פרטי
כבר החלטת מה אתה עושה עם פרוות סוסך לקראת החורף? ובעונות החמות מה אתה עושה? *אתם עוזרים לשים קובן ולגלח ת'סוסים במקרה הצורך בחווה? ספרו על "מקרי פרוות" או לאדעת מה שקרה לכם בחווה והכל.

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo113.gif

מגלחים שצריך יש לנו סוסים כמו יהודית שהיא עם פרוות חורף תמידית...חחח מגלחים אותה כל חצי שנה 4-5 חודשים.... ואת ג'סיקה בחורף כי יש להן פרוות חורף והיא ממש מגעילה כאליו אי אפשר לשטוף כי לג'סיקה אין קובן רשת בגודל שלה...ליהודית יש אבל עדיין, והן מזיעות ושי סימנים עלו מגעילים וכמה שמברישם זה לא יורג וגם שהן מתפלשות אז הליכלוך נדבר...אז מגלחים ושמים קובן. הסוסים אצלינו מצמיחים פרוות חורף כח אחד בזמנו... רק יהודית נישארת עם פרווה כזו...וקצת ג'סיקה.... מה סתומרת איך מגלחים?! ברור ששמים קובן... קובן צריך לשים גם אם הפרווה לא מגוחלת אבל רק ששמ ממש קר! הסוס לא מזיע יותר עם יש לו פרווה ארוכה יותר...רק מתחת לאוכף כי הפרווה מחמחת שם יותר....גם לא ממש הבנתי....

groolo

New member
לאאאאאא

לא מגלחים בחיים פרווה של סוס ומי שעושה את זה שיפסיק כי זה לא טוב לסוס אפשר לשים קובן לא חייב לפחות בחווה שאני רוכב בה יש תאים חמים אבל ראיתי חווה עם תאים פתוחים ששמים קובן אבל זה סך הכל לא עוזר הרבה (תלוי איזה כל השאר זה עבודה בעיניים) אבל אני חוזר חוזר אל תגלחו לסוסים את הפרווה כי היא גם מבדילה מחום תשאלו כל וטרינר!!!!!

יש משו במה שאת אומרת אבל..../images/Emo23.gif

משאירים פרווה קצרה זה לא שמגלחים עד הסוף סוף.. לגלח ולהשאיר פרווה זה בסדר לא להשאיר זה מממש לא טוב לסוס!!

fillygirl

New member
זה טוב מאוד לסוס

מגלחים בחורף בשביל שהוא לא ימות מיקור בגלל הזיעה אבל חיבים לשים קובן תאמין לי שבנושא הזה אני יודעת יותר טוב ממך הסוסה שלי עוברת חורפים של מינוס 20 בלילה... תעשה טובה... כשסוס מזיע...יהיה לו הרבה יותר קר מאשר בלי פרוה עם קובן... תמרה

../images/Emo187.gif../images/Emo70.gifעונהה../images/Emo70.gif../images/Emo187.gif

כן ולא, כעיקרון תלוי איזה סוס. בקיץ ואולי קצת בחורף אבל בחורף לא נראה לי כי הפרווה עוזרת לחימום הסוס, ואם זה לא מספיק, אז מוסיפים קובן!
אני בעד שזה בעונות החמות ושמשאירים שכבת שיער נורמאלית, כי אם לא משמ לא נותר שיער על גוף הסוס זה ממש נורא!
אבל משאירים שיער למיטב ידיעתי
אין מצב שלא משאירים שיער- רק אלה ששוחתים סוסים שהם סתם איכסה- מוות!!!! בעונות כמו החורף ובשיא הסתיו אני מעדיפה שלא יגלחו כי זה מחמם ועוזר
ברור שמצמיחים פרוות חורף, אלא מה?! חחחחח
חלק, חלק נושר קצת, חלק נשארים ומשאירים להם, וחלק נשארים ומגלחים
ברור שחשוב לשים קובן ען מגלחים לקראת החורף או בשיא הסתיו
!!!! יותר נעים ויותר טוב לשים קובן על פרווה ארוכה, זה כמו לבני אדם פיג'מה, כלומר פיג'מה ארוכה וגם שמיכת פוך מחממת בטירוף זה שווה וזה אחלה!
בקיץ תלוי לאיזה סוס, שוב פעם..
יכול להיות שיש יותר הזעה אבל זה ממש לא רציני כי זה גם תלוי בעבודתו של הסוס עצמו ושל הרוכב על הסוס, אז זה מאד קיצוני במקרה הזה
אין לי סוס פרטי
אאני עוזרת לשים קובן המון פעמים
|4|
חחח "מקרי פרוות"

fillygirl

New member
תשובה שלי

לדעתי זה לא כ"כ טוב לעשות את זה לסוסים בארץ כי בכלל לא קר כשפעם אחת יהיה באמת קר...כולם יהיו חולים... אצלינו בינתים מינוס 5 בלילה והם בלי שמיכות אנחנו מכסים אותם בקש אחרי העבודה או ששמים עליהם סמיכה סופגת כי בקרוב יהיה חורף באמת פה...ואז זה כבר לא יעזור...כי הם יהיו רגילים להיתחמם כשעוד לא ממש קר... תעשו מה שבא לכם אני כבר יודעת מה יגיבו לי כמו כל פעם שאני כותבת פה תמציאו מילים שאני לא אמרתי בכל... טוב לא משנה

דעתי בענין:

אצלנו בחווה מגלחים רק מס' מועט של סוסים, אולי רק 3... טיאמו וכמה פרטיים. לרוב הסוסים שלנו יש קובנים, אין לאלו שלא צריכים. אני מסכימה לגמרי עם תמרה. הסוסים אצלנו לא בדיוק יודעים מזה חורף חזק. אבל מה לעשות שפה בארץ, סביר להניח שלא יהיה ממש קר כמו בבלגיה או אירופה (20- למשל).

S H I L G I

New member
אני לא ממש יודעת מה זה "אצלנו"..

אבל אם מגלחים חשוב לשים קובן.. זה גם יותר נוח לגלח אז בד"כ מגלחים

למעלה