לפני שנתחשמל...

../images/Emo43.gifלפני שנתחשמל...

אם אני מכניס שקע לתקע, אבל בטעות האצבע שלי מצליחה להדחף בין השקע לתקע, ונוגעת קצת בפינים של השקע, אני אתחשמל ? כלומר, כאשר השקע בתוך התקע, החשמל עובר לפינים של השקע,ומשן לכבל ומשם למכשיר. אבל אם נניח הפינים רק "חצי" בתוך השקע, נניח שהם מספיק בפנים כדי לקבל חשמל, אבל לא עד הסוף, ואני נוגע בטעות (נניח אצבע קטנה, של תינוק), בחלק של הפין שלא נכנס פנימה... אני בעצם אתחשמל, לא ??

אז זה לא מסוכן ??

כל ילד קטן עם אצבעות קטנות עלול להקלע למצב שבו האצבע נוגעת בחלק החשוף של פין התקע...

moco10

New member
כן, חשמל זה מסוכן

1) אני הולך להגיד בהמשך דברים שהם ברורים מאליהם, אך אם אתה שואל, אז זה מאוד כדאי שאגיד זאת. על ילדים קטנים צריך לשמור, סכנות רבות אורבות בבית. בינהן: חשמל, סכינים חדות, חומרים רעילים (בעיקר חומרי ניקוי), חלונות גבוהים, תנורים. 2) בנוגע ספציפית לחשמל שני דברים קריטיים שצריך לעשות חוץ מלהשגיח על הילדים: א) לוודא שמותקן בבית מפסק פחת והוא תקין ("מכשיר נגד התחשמלות"). ב) לשים בכל שקעי החשמל הפנויים פקקי פלסטיק כדי שילדים לא יתקעו לשקעים כל מיני דברים וגם לא ינסו לחבר תקעים חשמליים לבד.

תודה, אבל זה לא מה ששאלתי

פשוט נראה לי אבסורד הסצנריו שתארתי, לא יכלו פשוט לקבוע שאורך הפינים יהיה כך שלא יהיה שום סיכוי שהפינים יהיו מספיק בפנים כדי לקבל חשמל, אבל עדיין יהיה להם גם חלק חשוף ברווח שבין השקע לתקע (כשהוא לא מוכנס עד הסוף)

moco10

New member
תקרא מה ששאלת

שאלת אם זה מסוכן ועניתי שכן. (חוץ מזה הרחבתי קצת ליתר ביטחון כי מדובר על בטיחות, אם זה היה מיותר עמך הסליחה). לגבי איך ולמה קבעו את התקנים שקבעו, לא שאלת וגם אין לי מושג. בלי שום קשר למבנה התקע, עדיין צריך להיזהר. בטיחות מבוססת על ריבוי הגנות.

כמה תיקונים פעם אחת ולתמיד...

התקע זה מה שנתקע....השקע זה מה ששקוע... אז את התקע מכניסים לשקע...כמו בחיים....

אלי ו.

New member
כן, אתה תתחשמל!!

לכן רצוי מאוד שתינוקות לא יכניסו תקעים לחשמל. עקרונית ממסר הפחת יכול להגן עליך אבל זה לא ניסוי שהייתי עושה על עצמי. (מותק, בואי רגע
)

רשר

Well-known member
מנהל
בחלק מהמדינות נתנו תשובה לענין

ע"י הרחקת השקע לתוך הפנל כך שאין אפשרות למגע בפינים בשלב הבינים של חיבור או ניתוק התקע, דגמי F, J,K. אם זה מאוד חשוב לך תוכל ליצור טבעת מחומר מבודד בעובי 10 מ"מ עם חור בקוטר 40 מ"מ ולהדביק אותה על השקע. אגב בצידה החיצוני אפשר לעצב כל צורה שרוצים ולשפר את מראה השקע, לדוגמא: קרמיקה תוצרת בית

eladts

New member
היום גם רוב השקעים שנמכרים בארץ

הם שקועים, אם כי התקן לא מחייב זאת כמו בחלק מהארצות האירפאיות (דגמי E,F,J,K).

moco10

New member
פעם גם חגורות בטיחות

שמצילות יותר חיים מתקע מדגם משופר, לא היו בתקן וילדים גם ישבו חופשי במושב הקדמי. בטיחות זה דבר מתפתח על סמך ניסיון. כנראה שאסונות התחשמלות מהסוג שהעלית לא נפוצות.

רשר

Well-known member
מנהל
על התקע עד 6A יש בידוד חלקי

שמכסה את התחום הנגיש לאצבע. במכשירים בעלי הספק גבוה אין בידוד אבל כמעט לא מתעסקים עם התקע.

למעלה