....
....

אטיוד5

Active member
../images/Emo42.gif .... ../images/Emo42.gif .... ../images/Emo42.gif

מקווה שהשמשות האלה משכו את עיניכם. כי אוי לי אם הייתי פותח בהודעה חדשה , חחחח. אז הנה התמונה שהבטחתי. וגם עשיתי זום לילד. ועכשיו שימו לב לשני ענייני נוסטלגיה: 1 - השינון בקצות התמונה 2 - הרזולוציה האינסופית של תמונת 6 ס"מ על 9 ס"מ. לא תשיגו כזאת בשום תמונה של מצלמה דיגיטלית. אופס, רואה שאפשר להוסיף רק קובץ אחד. אז השני יבוא מיד.

אטיוד5

Active member
עצבים

למה יוצאת לי תמונת ענק שלא נכנסת למסך? מגי, יש לך פתרונים?

אחרי הסריקה אתה יכול לפתוח

בעזרת תוכנית עריכה כמו למשל Lview ואז להקטין את התמונה בעזרת עריכה, שינוי גודל מניחה שיש דבר כזה גם בתוכנות מקבילות

אטיוד5

Active member
תודה, אבל ...

איך אני יעול מראש לדעת שהתמונה תהיה ענקית בפורום? אצלי במחשב היא נראית נורמלית, מותאמת לגודל המסך.

עיניים

New member
ואותי דווקא מעניין

מי עברה שם באותו רגע, הא???? כבר בגיל כזה עם אוברול מחוייט ונעלים קטומות, עומד ופורך את אצבעותיך, ופניך קורנות,,,,
מי זאת היתה? הא?

אטיוד5

Active member
המצלמה עברה שם ../images/Emo13.gif

הסתכלתי היטב בתקריב. אני מחזיק שם את הפילון האהוב עלי שלא הייתי זז בלעדיו. עד היום נשארה בי הצלקת של אובדנו, שעה שיצאנו, אימי ואני, מטכסי-שרות, ושמתי לב שהשארתיו מאחור במונית השועטת הלאה במעלה שדרות ירושליים בואכה רחוב הרואה.

ez2

New member
אטיוד, הממדים הסטנדרטיים של

מסכי מחשב כיום הם 600x800 פיקסלים. ז´א שתמונה בממדים אלו תתפוס מסך מלא. הממד הקובע הוע ממד הרוחב (800 פיקסלים) כי את האורך יותר נוח לגלול. בד´כ רוצים לתפוס רק חלק מהמסך ואז צריך להקטין את ממדי התמונה בהתאם. אם אתה סורק, אתה יכול לקבוע את גודל התמונה כבר בתוכנת הסריקה. בד´כ הם נותנים את הממדים שם גם בס´מ/אינצ´ים וגם בפיקסלים. תבחר את הגודל בפיקסלים ותתעלם מהגודל בס´מ/אינצ´ (שנקבע עפ´י הצפיפות, ז´א פיקסלים לס´מ/אינצ´) כ´כ כל תוכנת עיבוד תמונות יודעת לעשות resize - למשל LView או ACDSee ןכדו´ לדוגמא, אם אתה רוצה תמונה ברוחב 1/2 מסך תקטין את הרוחב ל- 400 פיקסלים. הסיבה שאתה רואה אצלך תמונות (שלמעשה הן גדולות) בגודל שלא חורג מהמסך היא שרוב התוכנות מציגות את התמונה כשממדיה מותאמים למסך (ז´א, מגדילות או מקטינות אותה אוטומטית ע´מ להתאימה לגודל המסך). אם אתה רוצה לראות את התמונה אצלך בגודלה האמיתי אתה צריך בד´כ להכנס ל- options או properties או setting (בד´כ דרך עכבר ימני על התמונה) ולבטל את ה- Shrink/Enlarge/Zoom to fit screen או פקודות דומות (תלוי בתוכנה שבה אתה מסתכל על התמונות אצלך). בהצלחה

למעלה