שלום לכם

lilach2004

New member
שלום רב לכם....

מזמן לא נכנסתי.... אני פשוט עמוסה בלימודים! אשמח אם שוב תוכלו לתרום לי מהידע, ניסיון שלכם ולומר לי אלו תרופות נוטלים אנשים עם תסמונת טורט? בין אם הן להרגעה, הפסקת הטיקים, שינה טובה וכו'.... תודה לכולכם... לילך

לילך מהמעט שאני יודעת אשיב לך בכיף

אני לא לקחתי הרבה תרופות בשביל הטוראט בחיים שלי אבל ממה שאני מכירה הם : הלידול, רספרידל, קלוניריט, קלונידין, ציפרמיל( את הציפרמיל במיקרה כן נטלתי לפני בערך שלוש וחצי שנים- ללא שום הפחתה בטיקים או כל שינוי לטובה), דקינט, ו... זהו. אני יודעת שיש ילדים עם טוראט בעיקר ילדים עד נוער לא מבוגרים שנוטלים גם כן ריטלין, שזאת תרופה לריכוז. ולהפרעת ADHD. תרופות שינה שאני מכירה הם רק 2: בונדורמין, ו-(מצטערת שכחתי את השם שלו רק יודעת שהוא גדול קצת עגול ובצבע ירוק. מצטערת שפתאום השם שלו ברח לי מהראש... שנים זכרתי את השם שלו). א זהו לילך יקירתי- מקווה שעזרתי לך קצת, ושכל החומר עם התשובות ע לןהטוראט שלי הגיע לך כמו שרצית באופן מסודר ומפורט לאי מייל, פשוט לא היה לי חשק לשבת מול המחשב כמה ימים אחרי ששלחתי לך את העבודה הזאת, לכן לא היה לי זמן לדבר איתך... או שאולי כתבתי לך מסר? לא זוכרת בדיוק. לילה טוב והמון בהצלחה בלימודים.

../images/Emo42.gifשלום לכם

נכנסתי רק להציץ ומצאתי קהילה חמה וקשובה. אין לי כלל קשר לתסמונת טורט, אבל אני טיפוס מתעניין ומודע. רציתי רק להמליץ לכם על ספר מדהים, ספר מתח פסיכולוגי שקראתי לאחרונה, "צורתם של נחשים", ספר מתורגם בהוצאת "כנרת זב"מ דביר". הספר מדבר על התעללות קשה של שכונה שלמה באישה שחורה הלוקה בתסמונת באופן קשה עד לרציחתה בידי השכנים. אחת השכנות, אישה נדיבה שאהבה מאוד את אנני באטס, החולה, האמינה במשך 20 שנה שאנני נרצחה למרות שהמשטרה טענה שהיא נהרגה בתאונת משאית. האישה נלחמת כדי שהצדק ייצא לאור ולאחר 20 שנה, אכן מצליחה במלחמה שלה. הספר קשה לקריאה אבל מרתק. מקווה שהחיים יאירו לכולכם את פניהם.
שחר

מוצארט

New member
הנה קישור

לתוכן הספר. נראה לי שאקנה אותו, נראה מה הוא שווה... בנתיים אני יכול להמליץ על סרט נפלא ששמו בעברית - שפת הסימנים, ובאנגלית - THE TIC CODE סרט שמראה ומספר על ילד קטן ומחונן במוזיקה שמנסה להתמודד עם התסמונת ועם אמא תומכת יותר מידי, ואבא שלא... מומלץ ביותר!

שחר שלום..../images/Emo20.gif

תודה על העזרה שלך לעניין אותנו. אני אישית מאוד אוהבת לקרוא סיפורים וספרים על טוראט, וכמו כן סרטים שהיו. אני אף פעם לא שמעתי על הספר הזה, אני אקנה אותו מתישהו. ואגב, תודה על האיחול שלך אבל החיים מאירים לנו פנים זה בסדר. כולה טיקים לא ממש נורא, אנחנו כמו כולם רק קצת יותר מיוחדים איתנו שחר אף פעם לא משעמם ,תמיד טיקים תמיד רעש קצת אקשן תמיד יש מה לעשות ולשמוע. ברוך הבא לפורום בכל אופן . ותודה על ההמלצה לספר הזה.

kermi1234

New member
היי לילך

אשמח מאוד לעזור לך, בין אם המסר אישי ובין אם בטלפון. הרגישי חופשי ליצור איתי קשר אם תרצי . . .

למעלה