שאלה...

../images/Emo42.gifשאלה...

מה לדעתכם פרק הזמן "האידאלי" בין תום שירות צבאי לתחילת לימודים? כמה זמן זה מספיק זמן (אבל לא יותר מדי...)

o c e a n

New member
אין דבר כזה

כל אחד והקצב שלו בדרך כלל הזמן הוא שנה שנתיים אבל אני מכירה אנשים שביום השחרור התחילו ללמוד וכאלה ש5 שנים אחרי השחרור רק החלו לבדוק אופציות אז הכל לפי מה שאת רוצה

NightElf

New member
אני גם סבור שאין זמן "אידיאלי"

הדבר משתנה אצל כל אחד בהתאם למה שהוא מרגיש, ומתי שהוא מרגיש מוכן ללמוד. יש לקחת בחשבון שיש כאלה שההורים שלהם חסכו להם כסף ללימודים, ויש כאלה שצריכים לחסוך בעצמם (וצריך הרבה כסף ללימודים, כמה עשרות אלפים), ככה שזה מהווה עוד גורם שמשפיע.

PooKiPsiT

New member
זה תלוי בהרבה דברים..

מה אתה רוצה (ואם את בת אני מתנצלת מראש) לעשות בזמן הזה בין סיום השירות לתחילת הלימודים? אם אתה רוצה לנסוע לטיול של חצי שנה בדרום אמריקה, אז צריך הרבה יותר זמן מאשר אם אתה לא. זה גם תלוי במצב הכלכלי של כל אחד. שנה באוניברסיטה זה עסק יקר. שנה במכללה (לא מהמסובסדות) זה עסק מאוד מאוד יקר... אז כדאי לחסוך מספיק כסף לפני הלימודים כדי לא לחיות בלחץ (כמובן שאפשר גם את הפיקדון והמענק..), אלא אם כן אתה יודע שלימודים יאפשרו לך לעבוד תוך כדי ויש לך עבודה שאתה מרוויח בה סכומים נורמליים... בקיצור, זה לא תמיד מתי "רוצים" להתחיל, אלא מתי "אפשר" להתחיל. אגב, אני התחלתי ללמוד בשבוע שעבר. הייתה לי בערך חצי שנה בין השחרור ללימודים. לא רציתי לעשות "טיול של אחרי צבא" אז הזמן הזה בהחלט הספיק לי...לא הייתי מתנגדת לעוד חודש או חודשיים חופש, אבל לא יותר מזה..הרגשתי שאני סתם מבזבזת זמן במקום לעשות משהו כדי להתקדם בחיים.. אבל זאת רק אני

PooKiPsiT

New member
ידעתי שאת בת!! אני תמיד עושה את זה!

אוף... סליחה... ובסוגריים - כמובן שאפשר גם את הפיקדון והמענק = כמובן שאפשר גם לקחת בחשבון את הפיקדון והמענק...

../images/Emo8.gif חחח....

אני משתחררת בשבוע הבא ולפני שאני מתחילה לתכנן תכניות צריך להחליט אם אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר הבא או לחכות עוד... מצד אחד, נראה לי קרוב מדי אוקטובר הבא, אבל אוקטובר עוד שנתיים זה כבר ממש רחוק... אני בהתלבטות. מה אתם אומרים?

marysia

New member
ניראה לי לא צריך לתכנן

כרגע אלא לפחות שתישתחררי תהיה כמה חודשים בחוץ ואז תחליטי יש לך זמן ד להרשמה של שנה הבאה. הרבה דברים משתנים כאשר משתחררים ומבלים כמה חודשים בחוץ

PooKiPsiT

New member
אממממ...

אוקטובר הבא זה בעוד שנה (פחות שבועיים). שנה זה לא מעט זמן... אם את לא מתכננת איזה טיול ענקי לחו"ל זה נראה לי מספיק חופש. אבל זאת רק דעתי כמובן... את יודעת כבר מה את רוצה ללמוד? שיש לך תנאי קבלה מתאימים? לא צריכה לשפר פסיכומטרי/בגרויות וכאלה? ואם את מחפשת את האמצע, אל תשכחי שיש מקצועות אפשר להתחיל ללמוד מהסמסטר השני..כלומר מפרבואר, מה שיתן לך קצת יותר משנה. אגב, אם את משתחררת בשבוע הבא אז יהיו לך איזה שניים-שלושה חודשי חופש עד ההרשמה. תיראי מה המצב שלך, איך את מסתדרת ואז תחליטי. את לא חייבת להחליט עכשיו.

יוֹאב

New member
זה לא קבוע

לי זה לקח חודשיים, לאחרים יומיים, ויש כאלה שזה לוקח להם הרבה יותר. זה מה שיפה בשחרור. מעתה והלאה - קח אותו לאט את הזמן.

בעצם אני אחזור על מה שרוב החברים/ות

כבר ענו לך ואוסיף טיפה מנסיון אישי. יש לי הרבה חברות ששבוע שבועיים אחרי שהשתחררו הלכו ללימודים. ויש כאלו ( כמוני) שמנסים להכיר קצת את שוק העבודה , עובדים שנה שנתיים רואים מה צופן להם העתיד ואז פונים ללימודים. אני אישית חצי שנה לפני השחרור ( מאז שהחלטתי שאני אלמד) כבר הייתי כולי בלחץ נוראי כי לא ידעתי מה בכלל אני רוצה ללמוד ומאיפה בכלל להתחיל...והכי באסה שראיתי חברות וחברים עם דעה חזקה לגבי העתיד שלהם ואני הרגשתי מנותקת לגמרי! ועכשיו בתור אחת שעובדת , אני יכולה רק לומר שאני שמחה שלא התחלתי ללמוד ישר אחרי השחרור , אני חוסכת כסף לא רע בכלל ואני נהנית מהנסיון שאני רוכשת בעבודה. בכל אופן , שיהיה בהצלחה !

למעלה