עוגת משמשים:

אז קבלי עוד מתכון לעוגה קלילה ומצוינת

שהכנתי בשבת, ליד עוגת המשמשים של רקוט: עוגת פרג קוקוס אני הוספתי לבצק 3 בננות בשלות בשלות, שהשביחו אותה עוד יותר מכפי שהיא במקור.

אז הנה עוד עוגה קלי-קלוטו, שיוצאת מליון דולר

ומתאימה ביותר גם להגשה לאורחים. אני מדברת על רולדת שוקולד במילוי קצפת ופירות יער. 110 גר' סוכר 3 כפות קקאו 100 גר' קמח תופח 2 ביצים גדולות 50 גר' חמאה ללא מלח, רכה מאד 1 כפית תמצית וניל 2 כפות מים חמימים מנפים לתוך קערה את החומרים היבשים. מוסיפים להם את שאר החומרים, ומקציפים במערבל במשך כדקה, עד שמתקבלת בלילה חלקה במרקם של שמנת. משמנים תבנית בגודל של 20X30 ס"מ, מרפדים אותה בנייר אפיה ושופכים על הנייר את הבלילה הנ"ל. מיישרים בעזרת מרית ואופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 8 דקות(!!!), עד שהבצק תופח והופך להיות קפיצי למגע. מוציאים מהתנור. מניחים על משטח העבודה נייר אפיה נקי, ומפזרים עליו הרבה אבקת סוכר. הופכים על זה את התבנית. מקלפים את נייר האפיה מהעוגה יחד עם נייר האפיה מגלגלים בזהירות את העוגה כדי לקבל צורה של רולדה. מכסים את הכל במגבת מטבח לחה, ושמים על רשת עד לצינון מלא (בערך שעה). בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הפודינג. אחרי שהעוגה הצטננה, פותחים בזהירות את הגלגולים (לא נורא אם נשבר קצת. זה הרי לא משפיע על הטעם, ובכל מקרה מצפים את כל העוגה בקצפת, כך שלא יראו). מורחים שכבה נדיבה של הקצפת (בערך חצי מהכמות), מעליה מפזרים את הפירות, ומגלגלים חזרה לצורת רולדה. מורחים את שאר הקצפת על העוגה, ואם רוצים אפשר לקשט גם בתלתלי שוקולד. שומרים במקרר. *** הערה: תאמינו לי, שלוקח הרבה יותר זמן לכתוב את המתכון מאשר להכין אותו בפועל
למלית: 1 שמנת מתוקה 2-3 כפות פודינג שוקולד (לפי הטעם) תערובת קפואה של פירות יער (אפשר להמיר בתותים טריים, דובדבנים מוחמצים וכו')

../images/Emo42.gif עוגת משמשים:

100 ג' מרגרינה רכה, 3/4 1 כוס סוכר, 3 ביצים, קוניאק/רום/ברנדי (בערך שלוק כזה), כמה טיפות תמצית וניל, גביע שמנת חמוצה, חבילה קטנה (350 ג') קמח תופח, משמשים טריים מגולענים וחצויים, אבקת סוכר. בוחשים היטב את המרגרינה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים זו אחר זו. מוסיפים את הברנדי ותמצית הווניל. מוסיפים את השמנת, ואת הקמח. בוחשים היטב לעיסה אחידה ללא גושים. לוקחים תבנית מלבנית גדולה, ומרפדים בנייר אפיה. שופכים את הבצק ומיישרים. נועצים בבצק חצאי משמשים עם החור כלפי מטה. אופים כחצי שעה בחום של 160 מעלות. כשהעוגה התקררה מפזרים מעל אבקת סוכר. *חשוב שהתבנית תהיה גדולה כי אז יש מקום להרבה משמשים והבצק לא יוצא עבה מדי.

../images/Emo207.gif מהבוקר אני באטרף לבשר.

|רמשול| ירושלמים, בא לכם איזה סטייק או המבורגר בספונטניות, במקום גלידה?

dudusch

New member
יש אפשרות להחליף את המרגרינה

בחמאה / שמן? מרגרינה היא אחד הדברים הכי לא בריאים שיש...

maybesure

New member
למה לא?

תמיד אפשר או 100 גר' חמאה או חצי כוס שמן . אני עושה כך בכל העוגות - מעדיפה שמן.

אושר מ

New member
בשמן לא תמיד אפשר להחליף

בחמאה תמיד אפשר. אני לא זוכרת מתי אפשר ומתי אי אפשר להחליף בשמן, אבל בפורום מתכונים ידעו לענות על זה.

maybesure

New member
בעוגות בחושות מהסוג הזה

מעולם לא נתקלתי בבעיה. בבצקי לישה לפעמים חובה שומן מוצק.

אני מניחה שאפשר.

זאת עוגה שאמא שלי מכינה עוד מהתקופה שמרגרינה היתה בריאה, ואני מכינה אותה כמו שאמא, כי ככה היא טעימה לי.

dudusch

New member
יש עוגת גזר? (כן, והיא אפילו בריאה וטעימה)

חצי כוס סוכר חום 2 ביצים חצי כוס שמן קנולה שלוש כפות דבש כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפיה שלושת רבעי כוס גזר קלוף ומגורר אחד ושליש כוסות קמח מלא כף אבקת אפיה כפית קינמון טחון מעט אגוז מוסקט מגורר חצי כוס אגוזי מלך קצוצים לזיגוג כ 2 כפות דבש מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבנית. שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים והשמן ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים, תוך עירבול, את הדבש, הג'ינג'ר והגזר. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה, קינמון ואגוז מוסקט ומערבלים עוד קצת לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את האגוזים ומערבלים ידנית. יוצקים לתבנית ואופים 40 דקות עד שהקיסם שמחדירים לעוגה יוצא יבש. מברישים במעט דבש את פני העוגה ודפנותיה ומגישים

למעלה