ירושלים

Forum User

New member
72 שעות בירושליים

אנחנו זוג עם שני ילדים (אוכלי כל אבל לא ג'אנק), עולים לנשום אוויר הרים לשלושה ימים/שני לילות. יש המלצות עדכניות? יש מגבלות בגלל טווח התאריכים? (בין י"ז בתמוז לט' באב?) כבר ערכתי חיפוש וקראתי את המאמר הרלוונטי, ומסתמן שמעבר לארוחת הבוקר שכלולה בלינה שלנו נאכל עיסקית אחת באלדד וזהו, ואולי עוד אחת בלבנונית בעין כרם, או שמא בדולפין ים? למרות שמסעדות סי-פוד יש לנו פה בשפע במישור החוף המהביל. שווה לבנות על קקאו שבסינמטק לארוחת ערב קלילה? בית התה של יאן? החגיגה של באבט? ושאלת השאלות: עזורה כן או לא? מבטיחה לדווח על ממצאינו כשנחזור.

muriel

New member
בראנץ' בהרי ירושלים בשבת

שלום, אני מחפשת בראנץ' עשיר וטעים במקום יפה בהרי ירושלים שפתוח בשבת. קיבלתי המלצות על בלמונט בצובה אבל זה רק בימי שישי. למישהו יש המלצה? תודה ושבוע טוב

דולפין ים מצוינת וגם..

המלצה יותר עדכנית מהמקומות שציינת - צ'אקרה - ברחוב שלומציון - מצוינת. שונקה- בחורב הסורג (גם במרכז העיר) -עסקיות שוות. בקקאו מזמן לא הייתי, אבל אין ספק שנוף מדהים לעיר העתיקה. בעמק רפאים, מקום נחמד לזוג עם ילדים - ג'וי. מסעדה בשרית כשרה (כך שאי אפשר לבוא בשישי ערב/שבת צהרים). והחגיגה של באבט - תמיד טוב לקינוח של ופל בלגי... אם אתם כבר בסביבה של אלדד וזהו, שווה להסתכל גם בתפריט של אדום. גם כן מסעדה מצוינת - לא יודעת עד כמה יקלע לטעם של הילדים.

anat13

New member
המטבח של רמה בנטף

מקום מקסים, נוף מרהיב ומחירים בהתאם...

davemen

New member
נדמה לי שנירה רוסו פעם כתבה על

זה. יש שם בית הארחה הולנדי (או שוודי, לא זוכר
) , והם מגישים בראנץ עשיר וטוב בימי שישי.

המדובר דווקא בפינים

ומעבר לבראנצים יש שם בית הארחה, נגרייה שעושה כסאות נדנדה יפיפים, וגם בדרך כלל קונצרטים ביום שישי (שווה לברר אם אתם בענין)

בנטף יש את "הר הרוח"

חוות עיזים שמגישה ארוחות חלביות (גם בשבת בצהרים). אבל עוד לא יצא לי להיות שם אז לא יכולה להמליץ...

muriel

New member
הר הרוח - המלצה

בוקר טוב אכלנו שם ארוחת צהרים אתמול והיה מצויין, כל ביס תענוג. גם האזור עצמו מאוד יפה. מי שאוהב גבינות עזים - כדאי להגיע לשם. יש גם פסטות וסלטים מעולים. יום טוב

Forum User

New member
הי, ../images/Emo51.gif (ואיזה ניק שווה!)

טעמם של הילדים מגוון ביותר, למעט סושי ועוד כמה חריגים הם באמת אוכלי כל. נכון שרואים מהרשימה שלי שאני מעודכנת ללפני 10 שנים בערך? מביך... מצד שני תמיד כשטיילנו בירושליים בסוף יצא שאכלנו או אצל רמה בנטף או באבו גוש. או בגיליס, שכבר מזמן בת"א. או חומוס בעיר העתיקה... אוי, נשכחות... זו פעם ראשונה שאנחנו נשארים שם לישון ולא רוצים לצאת מהעיר. לגבי שונקה, קראתי פה איזו ביקורת מזעזעת מינואר... משהו השתנה שם מאז? על אדום, רוגוב כתב "בהתחשב באווירה הנעימה, המעלה על הדעת את גריניץ' וילג' במנהטן בשנות ה-60, אולי אחזור לכאן לכוס יין. אני מסופק אם אחזור לאכול..." לעומת זאת תפרטי העסקיות נראה שווה ביותר!!! וג'וי נראית בסדר, אולי ננסה אותה לעיסקית צהריים.

Forum User

New member
תודה על ההמלצה על אדום

היה מצויין, הילדים נהנו וגם אנחנו! וניסינו את באבט פעמים, אבל היה כזה תור שויתרנו...

prizman

New member
ותר על אלדד וזהו

לך על אדום. עזורה? תלוי בטמפ' באותו יום.

בצ'אקרה הייתי כמה פעמים

ותמיד היה מצויין (התלונה היחידה של בעלי על המקום, זה שאני כל פעם רוצה ללכת אליו...). לגבי אדום -גם הייתי כמה פעמים והיה מצוין. בפעם האחרונה אבל אכלתי פולנטה שהייתה קצת פחות מלהיבה. בכל מקרה מדובר במסעדה יפה ומושקעת שלמיטב התרשמותי בדרך כלל האוכל בה טעים מאוד. שונקה - המדובר בעסקיות שוות ביותר. הם לא שינו את תפריט העסקיות שלהם זמן רב, ובגלל זה קצת ירדה לנו המוטיבציה ללכת לשם, אבל למי שבא פעם ראשונה, לדעתי עדין שווה ביותר. לגבי עזורה- אף פעם לא היינו - אנחנו מחסידי מורדוך...

למעלה