בוקר טוב בוקר אור, ספריית אום

../images/Emo42.gifבוקר טוב בוקר אור, ספריית אום

אל פחם קיבלה פרס על העזרה לעיוורים ולכבדי הראייה. איך הספריות שלנו ערוכות להגשת שירות לנכים? אצלינו: גישה נוחה לנכים בכסאות גלגלים אך ירידה משופעתלמפלס התחתון (שני מפלסים לספריה) לא נבנתה. הפתרון מעלית לנכים מתקפלת - כשנכה רוצה לרדת למפלס התחתון במחלקת ההשאלה הוא צריך לבקש את פתיחת המסוע שסותם את אפשרות הירידה הרגילה במדרגות. למחקת העיון אינו יכול לרדת אם הוא רוצה לנבור שם באוצרות, הוא צריך לבקש עוד פעם שיחפשו את המפתחות ויפתחו את הדלתות החוסמות מעבר בין שתי המחלקות. בקיצור, יותר נוח לו לבקש מאיתנו ואנחנו משתדלות. לכבדי ראייה יש לנו אוסף מצומצם של קלטות שמע עליהן מוקלטים ספרים פופולריים בעיקר. ומה אצלכם? יום טוב!

perhay

New member
אכן, אור את נוגעת בנושא חשוב וכאוב

וצריך להערך כלפיו ויפה שעה אחת קודם. מבחינת מוגבלי ראייה, גם לנו יש אוסף קלטות שמע. מבחינת גישה, הספרייה שלנו ממומקת בקומה השנייה ללא מעלית, וזו אכן בעייה לכל האנשים המוגבלים.

חייםלוי

Member
מנהל
אצלנו שיפרו מאוד את דרכי הגישה

לנכים. סללו דרך גישה מיוחדת לעגלות. היא בעצם מיועדת לקורא אחד שמגיע כל יום אבל כולם נהנים ממנה. שיפצו את השירותים כך שיש תא מיוחד לנכים. אין לנו אמצעים להקראת קלטות לעוורים. אבל אם מגיע עיוור היא מקבל שירות מיידי (לא מחכה שעה כמו כל הקוראים האחרים שיביאו את הספרים מן המחסן) ויכול לקבל את הספרים הביתה, גם השמורים.

הזכרת את השרותים - אז גם אצלינו יש

שרותים לנכים. הם נעולים. נכה צריך לבקש מפתח מהספרניות שתא שרותים זה משמש אותן. יש תא בקומת המשרדים לשרות הצוות ולמרות זאת "הוחרם" תא זה לטובת הספרניות/ים

בספריית חולון - המדיטק - יש חדר

חושך. אנשים רואים מסתובבים בחשיכה וחווים את הרגשת העירוון. כך הם נהיים לרגע קט מודעים לקשיי כבדי הראיה והעיוורים ואולי נהיים קצת יותר רגישים לצרכי המוגבלים. חוששתני שרוב האוכלוסיה מרחם על נכים, אך לא מפרגן ותורם לרווחתם ונוחותם ראו ניכוס תא השרותים לנכים ע"י צוות הספריה בה אני עובדת. וברוב צניעות אומר שאני מנסה להילחם שהשירותים הנ"ל יהיו תמיד פתוחים ונגישים אך מלמחתי היא מלחמת דון קישוט בתחונות הרוח...

אלינקה

New member
במדיטק אין במוזיאון הילדים יש

תערוכה יש חושך אצילנו במדיטק יש מעליות, שרותים לנכים מבנה חדש יש הנחיות(אני חושבת) יש מכשיר המגדיל את הכתב של כל טקסט

למעלה