חילבה../images/Emo41.gif
מתכון חילבה מקורית ואסלית. להשרות 1/2 כוס גרגירי חילבה במים למשך לילה או 8 שעות להחליף מים מידי פעם כדי להוציא את המרירות של החילבה. להקציף את החילבה עם מעט מים קרים להוסיף עגבניה מגורדת , להמשיך בהקצפה בערך 10 דקות. תבלינים: 1/2 חבילה קוזברה טריה וטחונה עם 2 שיני שום-לטחון במג'מיקס. מלח קורט פלפל שחור 1/3 כפית: ציפורן, הל,כמון. מיף לימון לפי הטעם. לערבב לתוך החילבה ולקרר. מומלץ מאוד להקפיא למנות. נשמר 3 ימים במקרר. למי שאוהב חילבה , זהו מתכון מצויין. אוכלים עם מרק תימני ופיתות מעדן. אלונה