TRAIN YOUR LIMITATION & Race Your Strength

elad fa

New member
../images/Emo41.gifTRAIN YOUR LIMITATION & Race Your Strength

לקראת פתיחת קורס מדריכי אופניים נוסף בבית הספר למאמנים - מאמר חדש בנושא אימון אופניים, או אימון ספורטיבי בכלל. TRAIN YOUR LIMITATION & Race Your Strength התמונות בחסות אתר www.tripleg.co.il לפרטים נוספים בנוגע לקורסים, ניתן לשלוח מייל [email protected] או טלפון 0523-5415863

shalom wulich

New member
נחמד מאד. אני רק שאלה...אני לא מצליח להבין

למה אחד שכביכול "יודע" לטפס" טוב לא יוכל להיות ספרינטר או נג"ש מעולה? האם המידות גוף שלי (נגיד גבוה יחסית, לא בהכרח שמן) בהכרח מכתיבות לי איזה מגבלות יהיו לי ברכיבה. האם קנצ'לרה לעולם לא יהפוך למטפס "טהור" ? האם אני צריך להיות עם "פגם" גנטי / ספורטאי מלידה מה שנקרא כדי להגיע לטופ ? תן תשובות מספקות שישאירו טעם של עוד לקורס... בברכת רכיבות ממושמעות ובטוחות.

natibergman

New member
התשובה היא כן...

כדי להיות ספרינטר "קלאסי" צריך מסות שריר אדירות. אני זוכר שבשנות ה-90 פגשתי את מרטי נות'סטין שהיה מדליסט אולימפי ואלוף עולם בוולודרום ונדהמתי ממימדי השרירים שלו. הוא דמה יותר לבונה גוף מאשר לרוכב אופנים... קצת פחות מסה מאפשרת רכיבת נג"ש ארוכה - מצד אחד לא צריך כוח מתפרץ למרחק קצר ומצד שני כן צריך הרבה כוח כדי לשמור על מהירות גבוהה לאורך זמן. ואז יש טיפוס בעליות. צריך לסחוב את המסות האדירות הללו של השרירים חוץ מהאופנים...אז עדיף כבר להיות רוכב שדוף וקליל. בלי גרם של שומן מיותר על הגוף. בקיצור יש כאן פרדוקס. זו הסיבה שמספר הרוכבים "השלמים" מועט מאד והרוב חייבים לעבוד ספציפית על חולשתם. ארמסטרונג חזר מהסרטן רזה מאד ובנה את עצמו בצורה כזו שהיה בדיוק בתפר בין רוכב נג"ש מעולה לבין מטפס יעיל. אבל מה לעשות שלא כולם "בונים" את עצמם בעקבות טראומה כזו לגוף?

elad fa

New member
רק משהו קטן בנוגע לארמסטרונג

הוא היה אלוף עולם באופניים לפני מחלת הסרטן.... בגדול אבל, אחלה תשובה

natibergman

New member
תודה. אבל תראה את המימדים שלו...

שהוא היה אלוף עולם הוא היה ענק במימדים. שהוא חזר מהסרטן הוא היה שדוף ושרירי ובפנים היו לו שקעים שהבליטו את עצמות הלחיים... אני אחפש את הלפני אחרי יותר מאוחר.

Eladtheshark

New member
חשוב

לאנס בעצמו אמר שכיוון שרזה בצורה משמעותית בזמן הסרטן , הוא בנה את עצמו מחדש לאחר ההחלמה וזה היה לטובתו כיוון שרוכב צריך רגלים חזקות וגוף מאוד רזה, להזכירכם הוא היה סוס לפני הסרטן גם בפלג גוף עליון וזה הכביד עליו מאוד ברכיבות ארוכות ועליות.

Eladtheshark

New member
חשוב

לאנס בעצמו אמר שכיוון שרזה בצורה משמעותית בזמן הסרטן , הוא בנה את עצמו מחדש לאחר ההחלמה וזה היה לטובתו כיוון שרוכב צריך רגלים חזקות וגוף מאוד רזה, להזכירכם הוא היה סוס לפני הסרטן גם בפלג גוף עליון וזה הכביד עליו מאוד ברכיבות ארוכות ועליות.

ido mazor

New member
צריך לזכור שבמקור לאנס היה טריאתלט

לאנס היה אלוף ארה"ב בטריאתלון כבר בגיל 16 או 17. ואלו הרבה פעמים בעלי פלג גוף גדול יחסית לרוכבים, בגלל אמוני השחייה. עוד לפני המחלה אמר על לאנס אדי מרקס הגדול שכדי להצליח בטור לאנס יצטרך להוריד ממסת השריר שלו בחלק הגוף העליון.

shalom wulich

New member
למה מסת שריר גדולה מכבידה?

נתת את התשובה הקלאסית שלא ממש עונה לי לשאלה. שאלתי גם על מבנה פיזי והאם הוא מכתיב מגבלות מראש. יש רוכב מעל מטר ושייבה שיצא לו להיות מטפס טהור? אם יש יותר שריר אז יש יותר כוח שמפצה על המסה הנוספת... לא? בטיפוס לא צריך כוח? אני מסכים בנוגע לכוח מתפרץ לפרק זמן קצר שם הרבה מסת שריר יכולה לספק לי אבסולוטית יותר כוח, אבל למה אותה מסה הופכת לנטל בעליות? לרוכב שדוף נניח יש X ק"ג שרירי רגליים. תוסיף לו עוד X ק"ג שרירי רגליים בלבד אז למה שהיחסים בין מסה לכוח לא ישארו? אני לא מומחה אבל אני חושב שהתשובה טמונה בכך שכנראה לא ניתן לנצל את כל מסת השריר בצורה אחידה לפעילות ארובית. כמו שהגוף לא מסוגל לספוג יותר מ-X גרם חלבון כך הוא לא מסוגל לנצל את כל מלאי השרירים שיש לו. כלומר, אם העליתי מסת שריר זה לא אומר בהכרח שאני אצליח לנצל את כל השריר לפעילות ארובית ואז באמת חלק מהשרירים מתפקד בתור שק קמח. לפעילות אנארובית כנראה שהמצב שונה כי השריר לא צריך חמצן ולכן כל המרבה הרי זה משובח. אלעד???

elad fa

New member
בקיצור

דוגמה ההבדלים בין שני מטפסים טהורים אשר אצל אחד - הסבולת כוח/משקל גוף נמוך היא הדומיננטית והעיקרית ללא כוח מתפרץ/שינויי קצב והשני גם הוא מטפס, אבל בעל יכולת לשינויי קצב....קריא - כוח מתפרץ. בקיצור TDF 2007 קונדטור נגד התרנגול...מה שמו...המתווח דירות...ראסמוסון. הסרטון יסביר הכל יאללה ביי

skcazy

New member
הכל טמון ביחס הספק למשקל

ידועה נוסלת ה"קסם"של פרארי הקובעת את היחס שפחות ממנו לא ניתן לנצח טור . לא חשוב בדיוק המספר אבל העיקרון ברור , להספק נתון יש יתרון לבעל המשקל הקל יותר . מאחר שכל הרוכבים המובילים הם אתלטי - על , כל יתרון קטן קובע - אפילו חצי קילןו פחות . וזה לפני שנכנס לדיון על מנטליות - קבוצה - מזל - וחומרים אסורים.

ido mazor

New member
יש רוכבים שמתפתחים עם השנים... קלי, ז'אז'א

היום אנחנו בעידן של התמקצעות בהכל, גם באופניים, אבל לפני לא הרבה שנים היו רוכבים שהצטיינו בהרבה דברים. שון קלי ולורן ז'אלבר (ז'אז'א) - שניהם התחילו כספרינטרים מצטיינים, זכו בחולצות ירוקות בטור, ניצחו בקלאסיקות, זכו בוואלטה הספרדית, והשיגו מדליות באליפות העולם. ז'אז'א אפילו זכה באליפות העולם נגד השעון.

shakir balik

New member
ז'אלבר גם היה מלך ההרים של הטור

מישהו יודע אם הוא היחיד שזכה בקריירה גם בירוקה וגם במנוקדת? אני מניח שמקרס עשה את זה

natibergman

New member
מרקס עשה את כולם ביחד באותה שנה...1969

היחידים שעשו זאת גם הם טוני רומינגר ולורן ז'לבר אבל בוואלטה לא בטור.

רוכב שהתחיל כספרינטר יכול לשפר

רוכב שהתחיל כספרינטר יכול לשפר את יכולת הטיפוס אבל לא ההיפך. ספורטאי בעל כמות סיבים slow twitch גבוהה עדיף שירוץ מרתון. רוב הרוכבים, גם רוכבי הרים לא בנוים כמו רץ מרתון. הספרינטר (כביש) הטוב בהיסטוריה, Freddy Maertens שמחזיק בשיא של 55 ניצחונות בעונה אחת, ותלמידו שון קלי, גם הוא ספרינטר במקור ניצחו שניהם את ה-Vuelta, מרטנס ניצח באותה ה-וואלטה לא פחות מ-13 קטעים, גם ספרינטים של הפלוטון כמובן. יש בדיחה שרבים חושבים שהיא לא בדיחה שהוא מכר את 7 הקטעים האחרים. זה אפשרי כי רוכב מיקצועי רוכב 150 מירוצים של 200 ק"מ בשנה ומפתח סיבולת לא אנושית וכמובן הוא גם רזה כל כך...

hadarv1

New member
ספורטאי בעל כמות סיבים slow twitch

לא הבנתי למי יש כמות גדולה של סיבים slow twitch לספרינטר או למטפס?

elad fa

New member
סיבים

סיבים איטיים - סבולת (מטפסים סיבים מהירים - ספרינטרים

gailiss

New member
אחלה תמונה

אשמח מאד אם תוכל לדבר איתי מחר בעניין תודה 0505979401 שגיא

למעלה