SG-1 - 9X2 - Avalon Part II

Tollan

New member
מה? מה? מה?

איפה הוא הופיע? לא ראיתי! למה לא מספרים לי כלום...

subatoi

New member
לא, לא, הלוואי.

היתה דמות, שטיאלק והחבר'ה שלו מהג'אפה דיברו עליה, דמותש ל ג'אפה שהשתלט על המועצה או משהו, בשם "גרק", וזה נשמע בדיוק כמו גראק של ח"ע9. זה הכל
אגב, זה עוד משהו שהפריע לי. היו איזה שתי סצנות בקשר לג'אפה, וזהו, בכל הפרק. נשמע שהגרק הזה ממש לא נחמד, וטיאלק נורא נבהל כשהוא שמע שהוא נבחר, אבל בכלל לא אמרו לנו מי הוא ומה הוא. מוזר

capuni

New member
מה קורה פה לעזאזל

נכון שהפסדתי את הפרק הקודם(טוב,בערוץ הראשון אף פעם אי אפשר לדעת מתי מתחיל משהו ומתי נגמר) אבל לפי מה שקורה פה נראה לי שהפסדתי עונה שלמה.ואני בדרך כלל לא מפספס אף פרק.אז שמישהו בבקשה יכניס אותי לעניינים או לפחות יזכיר לי איפוא אוניל,המונד ומה הקשר של הרופאה החדשה למפקד החדש. נו תהיו נחמדים.............

subatoi

New member
כן, שמתי לב ../images/Emo13.gif

ל"מתרגם". אולי אני אוסיף את זה פעם
היה יפה מצידם להתייחס לזה. אגב ,זה רק מוכיח ששאר היקום כן מדבר אנגלית...

STING3ER

New member
משהו שלא אהבתי בפרק

השחקן החדש שהוסיפו זה כאילו שמנסים לעשות לנו שטיפת מוח בשביל שנעריץ אותו כמו ג'ק אוניל נתנו לו להילחם כל אחד שואל אותו מה לעשות כאילו הוא הבוס אבל זה בסדר כי דווקא הוא משחק טוב אבל חבל שג'ק אוניל הפסיק להופיע בסדרה

subatoi

New member
הפלאשבקים היו ממש מאולצים.

בפרק הזה עוד היה מעט, אבל פרק קודם היה ממש שטיפה. היה מספיק אם היו אמרים לנו שהוא גיבור מלחמה וכו' וכו'. לא היה צריך להראות את הקטעים הלא קשורים של הלחימה באנטארקטיקה. זה באמת הרגיש שעושים לנו שטיפת מוח.

הלדין

New member
לא הבחנתי בשטיפת המח.

אני דווקא הרגשתי שמדובר באהבל שמנסה להיכנס לנעליים שגדולות עליו בכמה מידות. הוא יותר טיפש מג'ק או'ניל או, לפחות, זו ההרגשה שלי. אהבתי את הקטע שבו הגנרל לאנדרי מעמיד אותו במקומו הראוי. גם וולה פחות מרשימה. הדמות בעונה השמינית הייתה מתוחכמת ברמה אחת לפחות מעל הדמות שלה בפרק הזה [או שדניאל הוציא מוולה את המשחק הטוב ביותר שלה].

subatoi

New member
אז ככה:

היה פרק רגוע למדי, יחסית. יותר טוב מהקודם. היה לדניאל מונולוג מטורף (בדרך למעלית/בתוכה/החוצה מהמעלית), אבל איתו הסתדרתי הפעם. קרב החרבות הזכיר לי קצת קרב חרבות אור מסטארוורז. הן עושות אור כשהן נפגשות, הן יכולות לחדור לגוף של מישהו. היה מגניב, אבל. ולמה בדיוק לקח להם זמן להבין שהאביר הוא הולוגרמה? הוא הרי התגשם "אאוט אוף ת'ין אייר", לא? מה הבעיה להבין את זה? היה מצוין שכשמיטשל השתגר למעלה אחרי המפולת במערה, כשהוא מגיע לספינה למעלה, רואים אבק באוויר, כאילו זה באמת אמיתי. כשמיטשל קלט את המכשיר ההוא בין כל חפצי הזהב הוא אמר משהו בסגנון "הדבר הזה לא דומה לדברים האחרים". או בעברית - "משהו פה לא שייך"
ד"ר לי צובר ניסיון, וזה טוב (אבל מעלה תהיות על ד"ר קומבס, ואיך הוא היה משתלב בקטעים כאלה
) התרגלתי לגמרי למיטשל ולגנרל, הם טבעיים לחלוטין (למרות שלא הבנתי למה לא החזירו את המונד
). היו אחלה צחוקים איתם, היו קטעים טובים של ההומור בפרק הזה. הקטע של האש ש"זורמת" היה נחמד. לקסה דויג (האשה עם השם הכי מוזר בכדה"א) נראתה ממש שונה מאשר היא נראתה ב-4400. מוזר. היה מוזר שהרופאה וויתרה כ"כ מהר על ההחייאה. בד"כ הם מנסים יותר במקרים כאלה... את גראק הזכתי במקום אחר. ולתעלומת התרגום השבועית - עוד מישהו קלט שכשהזכירו meditating על המסך (או משהו כזה), היה כתוב "נמדוט" בתרגום? מה זה? מילה חדשה? מהשורש "מדט", יעני מדיטציה? מישהו שמע את זה פעם? סה"כ היה אחלה פרק, ואפילו לא שמתי לב ל"גוואולד". כנראה שהתרגלתי מהר

Chelnak

New member
בקשר ל"נמדוט":

גם אני תהיתי מה זה. to meditate זה דוקא פועל מוכר... חשבתי שאולי המתרגם חשב שמדובר במִלה "חיזרית".

subatoi

New member
לא, לא,

התכוונתי שאולי הוא עיברת את המילה והמציא מילה שמשמעותה "לעשות מדיטציה". על משקל "נכתוב", "נשבור", נמדוט. אני חשוב שההקשר היה גוף ראשון רבים. הייתי בודק לו הייתה לי הקלטה.

Chelnak

New member
זה גם מה שאני התכונתי, נראה לי.

יש לי הקלטה, אבל אין לי כֹח כרגע... אם אני זוכרת נכון, זה באמת היה "נמדוט".

dvirsasson

New member
בקשר לנמדוט

שימו לב שבתירגום לערבית ולעברית אין מקום להכביר מילים, ככה שלפעמים לא מתקגמים דברים מסוימים ומסתפקים בתירגום בסיסי (דווקא, לרוב :) ), והפעם המתרגם לא יכל לכתוב "נבצע מדיטציה" - אתם יודעים כמה מקום זה לוקח? אז הוא החליט להמציא מילה, שתקצר, כמו להיות קרציה, משמע להתקרצץ (משורש ק.ר.צ.צ, והמדרש מוסיף......), אז הוא כתב נמדוט במקום נבצע מדיטציה - סוף הסיפור :p

subatoi

New member
כן, ברור.

אבל יש להמציא מילים ברורות, ויש להמציא מילים ממש לא ברורות וקשות להגייה. יחי ההבדל הקטן...

Nogmor

New member
מה זה לאעזעזל ה../images/Emo58.gif??

אוריי?? לפי מה שאני הבנתי מהוויכוח של וואלה ושל דניאל כשהם היו בגופות של האחרים, שהאוריי נוצרו כתוצאה משאריות של הקדמונים שהגיעו לכוכב הזה מזמן ו.. בקיצור, מה?!?!? מה שאני משער, לעומת זאת, וההשערה שאני חיפשתי, היא שהקדמונים הפסידו לאוריי, זהו. פשוט וקל. עכשיו, מכיוון שאין לי שמץ של מושג, פשוט נחכה... ואווווףף מה זה שלושה חלקים לעונה חדשה?!?! כמעט כמו אטלנטיס! מה נסגר?! אחח...... וכן, דווקא כשוואלה נשרפה לגמרי, פשוט *ידעתי* שאין מצב שהיא מתה.. מה קרה, תראו איך דניאל נצמד אליה ודאג לה כשהוא חשב שהיא מתה!! והם כל כך הפכים שהם מתאימים פשוט. אבל ברור שמישהו קורא את זה שכבר ראה את הפרקים ויודע שלא קורה כלום, או שכן, לא יודע. אוף איתכם והדודות שלכם!!! ומישהו פה קולט שמשום מה, טיאלק נראה לי מתחיל לאבד קצת מה טיאלקיות שלו, מה ה-"אני גדול וחזק בהההההה" שלו? ומי זה גרק בכלל? טוב נחיה ונראה בשבוע הבא.. ביחד עם האמריקאים! תאחלו לי הצלחה שאמצא מעריצים אמריקאים!

subatoi

New member
הי, זה רק שלושה פרקים.

זה לא שישה, כמו בתחילת עונה 6 של ח"ע9 (שזה מעייף, אבל מגניב לאללה), וזה לא עשרה (10), כמו סוף ח"ע9. כולה שלושה
ובהצלחה

היה פרק בנ"ז!!!!

הצטמררתי נורא מהקטע ששרפו את ואלה, אבל היה פרק מדהים מדהים מדהים אני לא יכולה לחכות לחלק ה 3...

סלמאק

New member
איזה מתח!!! איזה מסקרן!!!

פשוט לא יכולתי יותר... תצתרכו לסלוח לי, אבל סקרנותי הכריעה אותי. חטאתי בצפיה בפרק ההמשך ובכך בגדתי בנאמנותי לערוץ 1 (נאמנות שהצלחתי לשמור במשך כל הפגרה). בקיצור: -מה נסגר עם הסצינה של הסייף? מה זה השטויות האלה? עדיין לא הבנתי למה היא היתה נחוצה... -הדוקטור החדשה, מה הקשר שלה לגנרל החדש? ברור לעין שיש ביניהם קשר מוקדם כלשהו, אבל היא נראית מעט צעירה בשבילו. (אולי בת מאומצת/חורגת או משהו בסגנון?)

neboris

New member
התרשמותי

אחרי שני הפרקים הראשונים הרגשות שלי היו מעורבים, אבל בניגוד למה ששמעתי מלא מעט אנשים שראו כבר את העונה התשיעית, אני די אופטימי.
אז נכון שאל"מ מיטצ'ל לא משתווה לאו'ניל, אבל הוא לא כזה נורא ולדעתי יש לו פוטנציאל להתפתח לדמות אהודה (אני מסכים עם הדעה הרווחת שהוא לא יגיע לרמה של ג'ק, אבל הוא יכול להתקרב אליה).
אז נכון שהבדיחות שלו נשמעות מאולצות, אבל זה עדיף על חוסר בדיחות בכלל.
אז נכון שזה נראה כאילו עושים לנו שטיפת מוח עם כל הפלאשבקים הקיטשיים, אבל ככה זה כמביאים דמויות ראשיות חדשות. חייבים איכשהו להציג אותם לצופה כדי שלפחות תהיה הזדהות מינימלית עם הדמויות האלה.
אז נכון שלא אהבתי את וולה בעונה 8, אבל בשני הפרקים האלה היא הייתה אחת הדמויות היותר מוצלחות והכימיה שלה עם דניאל מעולה (וקלאודיה בלאק שחקנית טובה).
אז נכון שזה מעצבן ביותר שיש 3 חלקים לפרק הזה וצריך לחכות עוד שבוע, אבל עם הצגת הדמויות החדשות ופיתוח קווי עלילה חדשים (הרי כמעט כל קווי העלילה נסגרו בסוף העונה השמינית) אני מבין את הצורך של הכותבים למרוח את תחילת העונה. גם ככה שני הפרקים האלו היו די אינטנסיביים מבחינת התרחשויות. קצת הייתה חסרה לי סם. אני מקווה שבהמשך העונה יהיה לה יותר זמן מסך. ולסיכום - היו אחלה פרקים, אולי לא מהטובים בסדרה, אבל בהחלט מהנים מאוד.

למעלה