שריר.
קודם כל, זה יפה מאוד שכבר הגעת לסייפא - קאטא שאני מאוד אוהב, למרות שכבר למדתי קאטות הרבה יותר בכירות. ברגע שתלמד סייפא, אתה תבין את המהות האמיתית של זרימה. לגבי שאלתך לתנועות ש"נעצרות" בגוג´ו (לעומת זרימה אין סופית בקונג פו): אני לא יודע באיזה עקרונות המורה שלך מלמד גוג´ו ריו, עד כמה זה נאמן לסגנון המקורי והאם הוא מכליא עקרונות אחרים בלימוד סגנון הגוג´ו. (ושיהיה ברור - אני לא בא לתקוף או לבקר את המורה שלך, אלא רק לציין שוני מסויים!!). בסגנון הגוג´ו ריו האוקינוואי (שהוא למעשה המקורי) - תמיד יש זרימה! לעיתים זה לא נראה כך (כי לפעמים מתרגלים משהו ספציפי מאוד), אבל אחד העקרונות החשובים בגוג´ו זה זרימה. ייתכן, שאתה מתכוון לעצירה בסוף כל תנועה - זו לא עצירה, זה סיום תרגיל, והמשך לתרגיל הבא. אם לא יהיה לתרגיל סיום ברור (אפילו בתנועה הכי פשוטה), אז ייתכן שהתנועה לא בוצעה במלואה (מה שאומר, שלא בטוח שיש עוצמה ומשמעות ברורה מאחורי התנועה). כשתתחיל להיכנס לעומק של סייפא, תבין על מה אני מדבר (ושוב, תלוי איזה דגשים תקבל ומה תהיה צורת הלימוד) - שתנועה נבנית, העוצמה מתגברת, ואז יש התנפצות (סיום) של כל התרגיל/העוצמה שנבנתה. אבל כרגע, זה קצת מוקדם לדבר על זה... נחכה קצת עד שתלמד את הקאטא ותיכנס לעומקה... קיושי דניס (מי שהיה המורה האישי של קאנצ´ו רוני, בתקופץ הדאצ´יות בחווה בדרום אפריקה), אמר שלקח לו 16 שנים (!!) כדי ללמוד את סייפא...