saifa

Engel R

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif saifa ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

האם הקאטה החמישית בקראטה נקראת סייפה משום שיש בה כ-18 תנועות או שמא יש לשם זה משמעות נוספת? מצפה לתשובה מכל המתעסקים בקראטה Engel R

ZaZen

New member
סיפה

למיטב זכרוני מהתקופה שבה התאמנתי בגוגו´ לסייפה יש משמעות של גלים בגלל אופי הבניה האנרגטי של הקטה

שריר

New member
אני עומד להתחיל ללמוד סייפה השבוע

או שבוע הבא למה הקאטות בקארטה גוג´ו ריו הן מכה עצירה מכה עצירה הגנה עצירה לעומת קונג פו שזה ברצף?

רועי - סייפא!

כמו שציין ZEZEN (שאגב, התאמן אצלנו בדוג´ו בעבר הרחוק), קאטא סייפא משמעותה גלים (והיא הקאטא הרביעית, ולא החמישית). אני לא זוכר את התרגום המילולי במדוייק, אבל המשמעות זה "גל" או "גל שמתנפץ" (אל החוף). כל ביצוע הקאטא (ואני מדבר על סייפא), הוא כמו גלים - תנועה שעולה כמו גל, ובסיום מתנפצת. דבר זה ניכר, במיוחד בשלוש תנועות הראשונות. אגב, רואים אותך באימון מחר?

שריר.

קודם כל, זה יפה מאוד שכבר הגעת לסייפא - קאטא שאני מאוד אוהב, למרות שכבר למדתי קאטות הרבה יותר בכירות. ברגע שתלמד סייפא, אתה תבין את המהות האמיתית של זרימה. לגבי שאלתך לתנועות ש"נעצרות" בגוג´ו (לעומת זרימה אין סופית בקונג פו): אני לא יודע באיזה עקרונות המורה שלך מלמד גוג´ו ריו, עד כמה זה נאמן לסגנון המקורי והאם הוא מכליא עקרונות אחרים בלימוד סגנון הגוג´ו. (ושיהיה ברור - אני לא בא לתקוף או לבקר את המורה שלך, אלא רק לציין שוני מסויים!!). בסגנון הגוג´ו ריו האוקינוואי (שהוא למעשה המקורי) - תמיד יש זרימה! לעיתים זה לא נראה כך (כי לפעמים מתרגלים משהו ספציפי מאוד), אבל אחד העקרונות החשובים בגוג´ו זה זרימה. ייתכן, שאתה מתכוון לעצירה בסוף כל תנועה - זו לא עצירה, זה סיום תרגיל, והמשך לתרגיל הבא. אם לא יהיה לתרגיל סיום ברור (אפילו בתנועה הכי פשוטה), אז ייתכן שהתנועה לא בוצעה במלואה (מה שאומר, שלא בטוח שיש עוצמה ומשמעות ברורה מאחורי התנועה). כשתתחיל להיכנס לעומק של סייפא, תבין על מה אני מדבר (ושוב, תלוי איזה דגשים תקבל ומה תהיה צורת הלימוד) - שתנועה נבנית, העוצמה מתגברת, ואז יש התנפצות (סיום) של כל התרגיל/העוצמה שנבנתה. אבל כרגע, זה קצת מוקדם לדבר על זה... נחכה קצת עד שתלמד את הקאטא ותיכנס לעומקה... קיושי דניס (מי שהיה המורה האישי של קאנצ´ו רוני, בתקופץ הדאצ´יות בחווה בדרום אפריקה), אמר שלקח לו 16 שנים (!!) כדי ללמוד את סייפא...

ZaZen

New member
לסלבו

צר לי אבל מנסיוני הזרימה בקונג פו שונה באמת מגו ג´ו זה לא לחיוב או שלילה זה פשוט אחרת. לגבי המקוריות של סגנון גו גו´ זה או אחר יש הרבה הטוענים לה אבל זה באמת לא חשוב העיקר שהלימוד טוב והמורה מעביר את הידע כמו שצריך

כמובן!

אין עוררין שלכל סוג של אומנויות לחימה, יש סגנון תנועה אחר, רק ציינתי בפני שריר שאמנם התנועות בגוג´ו לא זורמות כמו בקונג פו, אך עדיין אין שום עצירה, וכל תנועה היא הצטברות של אנרגיה וניפוצה (אמרתי נכון?!) על היריב (בהקשר לסייפא). אגב, סנסאי שי אמר לי שבעבר הרחוק התאמנת אצלנו תקופה לא מעטה. מתי הספקת להתאמן, ואחרי כמה זמן? אגב, אחד מהתלמידים, שלא מתאמן כבר מספר שנים (אני זוכר אותו בגשקו 24 לפני כ 7 או 8 שנים...) חזר לפני שבוע. אתה בוודאי מכיר אותו - גיא (הפסיק להתאמן בחגורה חומה שלב 10 (עד כמה שאני זוכר...). אולי תבוא גם אתה לבקר (או בעצם להתאמן
)? מה דעתך?

ZaZen

New member
אז מעט אינפורמציה לסלבו

אני התחלתי להתאמן בגוג´ו עוד אצל יהודה פנטנוביץ´ מעט לפני שקנצ´ו רוני חזר מדר"אפ עם השודאן עכשיו תתחיל לחשב לפני כמה שנים לדעתי זה משהו כמו 25 שנה המשכתי את האמונים עד שנת 80 אז נסעתי לחו"ל ללמודי רפואת שניים כשחזרתי המשכתי להתאמן עד שעברתי לגור בכ"ס ואז עברתי להתאמן עם ירון המשך יבוא פשוט באו חברים

שריר

New member
אתה מתאמן עם בנימיני גם אני כאילו

לא איתו איתו בדוג´ו בכפ"ס לא משנה אני לא מבין כזה גדול בהפסקות אני יגיד לך כמו מה זה נראה התנועה הראשונה ביאנשודאן רגל שמאל ימינה עם יד שמאל זנקוץ לא זוכר איך קוראים להגנה ואז העמידה השניה שמצטער אני לא ממש בקיא בשמות ואגרוף אז זה לא ממש בזרימה אני לא אומר שאין בכלל זרימה אבל בקונג פו יש יותר למה זה? וכתבת שבין כל תנועה יש כאילו אסיפת אנרגיה שזה נשמע לי מגניב

ZaZen

New member
המשך אינפורמציה לסלבו

אצל ירון עסקתי בגוגו´ רק בהתחלה ובהמשך בעקר ישירות אם המורה שלו הסיני עסקתי רק בטאי צ´י וצ´י קונג כולל הדרכה לגוגו´ חזרתי לתקופה קצרה עם אלי בנימין ומאז אני עוסק רק בטאי צ´י תודה על ההזמנה אבל א)אני עסוק מאוד כך שאין לי אפשרות להעמיס עוד שיגרת אימונים וב)אני כבר די חלוד בגוגו´ תודה על ההזמנה אני יודע שרוני נמצא בהונגריה עכשיו

../images/Emo12.gif

אני רואה שאתה מעודכן... אכן, קאנצ´ו רוני היה שבוע שעבר בהונגריה (הזמינו אותו לטקסי אבירים). מהיכן האינפורמציה המדויקת כ"כ (מסנסאי שי, שבצרפת עכשיו)?

ZaZen

New member
לא

כמו שפעם סיפרתי לך אני מתקשר אליו הביתה מפעם לפעם

angeleyes

New member
בלי ידע על גוג´ו ריו, אני יכול לספר

שבשינג אי (סוג של אמנות לחימה סינית) האימון הבסיסי אכן מורכב מתנועה, עצירה, תנועה עצירה וכו´. חפי מה שהבנתי הקאטות זורמות קצת יותר, אבל יש עניין מאוד חשוב דוקא בעצירות... דוד יוכל להרחיב בנושא... בעצם גם דלית ושאר החברה המתקדמים יותר ממני (שזה כולם? כמעט כולם? הרוב?)

ZaZen

New member
נכון

עד כמה שאני מכיר אבל בכל זאת אופי הזרימה שונה מגוגו´

שריר

New member
למדתי היום שאולון הייתי בטוח שזו

קאטה מתקדמת בגלל השם גילתי שזו הקאטה הראשונה של קונג פו היא לילדים קטנים אבל אני אוהב אותה

ZaZen

New member
וזה מה שחשוב

אני לא מכיר את הקאטה הזו. אין זה חשוב אם זו קאטה למתחילים או מתקדמים ברגע שאתה אוהב אותה תוכל להעמיק בה וללמוד ממנה הרבה.בטאי צ´י צ´ואן לדוגמא יש קאטה עיקרית אחת בסגנון יאנג

שריר

New member
ברור כאילו הייתי באומנות לחימה אחת

לפני שהגעתי לגוג´ו והיא הייתה קרב מגע בכיתה נמוכה בבית ספר יסודי לא זוכר כלום אבל העני ןשאני ממש לא יודע איך להתגלל+אני שמאלי ובשאלוןם יש גילגול ועוד דברים שלדעתי מאוד כדי לעדת לפני שעוברים קאטות כמו עגור לבן שהוא ארוך דיי קשה ותנועות רבות מוזרות עכשיו אני אתעמק בשאולון(דרקון קטן) אבין את כל התנועות את הנשימות שמאוד אהבתי שם ובטוח שאגיע להשגים טובים יותר בעגור הלבן

למעלה