Playing The Angel

aviGODFATHER

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifPlaying The Angel../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קצת יותר מחצי שנה אחרי שהאלבום האחרון (בינתיים) של הלהקה האהובה עלינו יצא. לא זכור לי שירשור רציני על האלבום הזה וחצי שנה זה מספיק זמן בשביל להתחבר לאלבום (אפילו של דפש מוד). דעתי על האלבום: אני לא מכיר את Ultra ו-Exciter ככה שאני לא יכול להגיד אם הם השתפרו או לא, אבל אני מכיר את דפש מוד מספיק טוב בשביל לראות שזה אלבום מצויין (אמנם Violator זה לא, אבל זה קשה לשחזר דבר כזה). דייב גהאן משתתף לראשונה בכתיבת השירים (למי שלא יודע, הוא השתתף בכתיבת Suffer Well, Nothing's Impossible ו-I Want It All) ואני שואל - איפה היית כל הזמן הזה?? הלהקה קיימת מעל 25 שנה ורק עכשיו הוא נזכר שיש לו כישרון? מה שכן, השתתפו עוד שני אנשים (לא מהלהקה) בכתיבת השירים הנ"ל ככה שאני לא יודע בדיוק מה וכמה דייב עשה בעצם בשירים האלה. הסינגל הראשון, Precious יכל בקלות להיכנס ל-Violator או ל-Music For The Masses ואף אחד לא היה שם להבדל, וזה לדעתי מראה שהלהקה לא איבדה את הכישרון שלה גם אחרי כ"כ הרבה שנות פעילות ואלבומים. גם הסינגלים האחרים נשמעים מעולה, וכל מילה מיותרת. כרגיל, מרטין שר גם כאן שירים, הפעם 2: Macro - ולדעתי מרטין נשמע כאן ממש שונה ומוזר. Damaged People - כאן מרטין נשמע כרגיל, וזה אחד השירים היותר טובים באלבום (אני חושב שמרטין תמיד שומר לעצמו את השירים הכי טובים
). Nothing's Impossible, The Sinner In Me, Lilian ו-John The Revelator - כולם שירים מעולים. Introspectre - מאוד מנסה להיות Agent Orange, אמנם לא בהצלחה מלאה אבל זה עדיין נשמע מצויין. The Darkest Star - השיר היחיד באלבום שעדיין לא התחברתי אליו. I Want It All - נחמד מאוד אבל אני מרגיש כאילו כבר שמעתי אותו פעם. שורה תחתונה - כמו תמיד, כתיבה גאונית של מרטין ועזרה מפתיעה מדייב. לדעתי הוא בהחלט בליגה של האלבומים האחרים שאני מכיר (חגיגה שחורה, מוזיקה להמונים, מפר (? - Violator) ושירים על אמונה ומסירות). זהו. שרשרו דעותיכם על האלבום! יום טוב!

little 14

New member
לדעתי

זה אלבום מעולה השירים של דייב פצצות לא ידעתי שהוא כזה כישרוני חוץ מזה The Darkest Star הוא שיר מהמם (לפחות לדעתי) גמלי זה היה נישמע מוזר בהתחלה אבל עכשיו לאחר חרישות יתר (אם יש בכלל דבר כזה לחרוש יותר מידי על דפש) כבר התרגלתי לשיר והוא מצויין השירים של מרטין חמודים מתמיד במיוחד היתחברתי ל-Damaged People יש לו מנגינה סוחפת לא יעזור כלום לסיכום זה דיסק כוסון (חח במיוחד בגלל התמונות של דייב בחוברת הקטנה) דייב גילה לנו עוד כישרון שלו ומרטין אין לי מילים

magshimot

New member
אני חושבת

שאתה חייב (בתור אחד שכותב בצורה כה נרחבת/ ביקורת על הלהקה) לקנות את Ultra ו Exciter הם שני אלבומים חשובים ומשמעותיים מאוד ברזומה של דפש והם יחברו לך את הדרך לאלבום החדש וישפכו אור על הביקורת שלך. נכון האלבום החדש מ-צויין! אין מילים לתאר! ורק לידיעתך, דייב תמיד רצה לכתוב רק שהוא טוען (או שמרטין לא הסתיר), שלא ממש נתנו לו וזה כבר שייך לכביסה המלוכלכת שלהם ואנחנו פה רק בהילולים עסקינן. ועוד הבהרה קטנה: הוא לא "השתתף" בכתיבת השירים שציינת, הוא ממש עשה אותם! הם שלו. שלושתם נבחרו מתוך איזה 20 שירים שהוא נתן להם לשמוע לאלבום החדש. הוא יוצר מעולה לדעתי ואנחנו יודעים את זה למרות שאלבום הסולו שלו לא המריא לשחקים. עדיין, דפש זה מרטין, בכל הקשור למוזיקה. אני אפילו מאלה שהעיזו לומר תקופה מסויימת (עד שהתחלף לי הקול) שמרטין גם צריך לשיר יותר. חולת שירים שלו שכמותי...

זהר25

New member
דעה שלי....

קודם כול דחוף תיקנה את אולטרה,( אלבום חובה,כמובן כמו כול אלבום שלהם ,אבל האלבום הזה מופתי) בקשר לשאלה,אני חייבת לומר שדעתי על playing the angel הישתנתה בצורה דיי קיצונות ,לא נתתי לו את הקרדיט שמגיע לו ונתתי יותר מידיי קרדיט לExciter ,אם יש 2 דברים חשובים בקשר לדפש מוד זה 1-לא לעשות השוואה בין אלבומים ו2-לא להקשיב לאלבום חדש שלהם כדרך אגב או סתם כמשהו שמיתנגן ברקע צריך ממש לקחת את הזמן וממש להקשיב לאלבום ואלו הדברים שלא עשיתי עם playing the angel הקשבתי לו בפעם הריאשונה בזמן שהייתי עסוקה בעניין אחר לגמרי והאלבום פשוט היתנגן ברקע ,ככה שלא פלא שהרמתי גבה ששמעתי אותו ואפילו דיי קטלתי אותו ,אבל אז שמעתי אותו ליפני כמה חודשים בשקט עם אוזניות והייתי מרוכזת רק באלבום ,לא פלא שהדעה שלי הישתנתה פלאים והאלבום הזה תופס מקום כבוד ב-5 הפותחת שלי והוא עומד בכבוד ליד אולטרה וBlack Celebration מבחינתי האלבום הזה ממשיך כיוון דומה שהיה באולטרה מאוד קודר ואפל הם מאוד מלנכוליים.ואחרי כול כך הרבה שנים שאני מעריצה ואוהבת אותם למדתי לא לעשות השוואה ופשוט לקבל ולישמוע כול אלבום בצורה יחידנית וכול אלבום עומד בפני עצמו ככה שההשוואה לViolator מיותרת (וזה נכון לגבי כול אלבום שלהם) אני לא מבינה למה דווקא עכשיו דייב התחיל ליכתוב שירים ,הוא חושף כישרון לא קטן ומאוד מפתיע ,יש באלבום הזה שירים פשוט יפהפיים כמו : Suffer Well Precious I Want It All -המדהים. Lilian The Darkest Star The Sinner In Me Nothing’s Impossible סך הכול אלבום לא קל לעיכול הוא לא אלבום שעובר חלק( לא משהו חדש אצל דפש מוד) ,כניראה החיסרון היחידי שלו ,אבל אלבום פשוט יפה ואחיד ומרגש ומגיע לו את כול הקרדיטים שבעולם.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

בסופו של דבר אני אשמע את כל האלבומים של דפש, אבל אחד אחד. כרגע אני ב-SOFAD והבא יהיה כנראה Some Great Reward, ככה שגם ל-Ultra ו-Exciter אני אגיע בקרוב (אני מקווה לפני ההופעה שאני אכיר את כל השירים). בקשר לשירים של דייב גהאן, ב-allmusic ובויקיפדיה כתוב ששלושת השירים המדוברים נכתבו ע"י דייב, כריסטיאן אגנר ואנדרו פילפוט. ואני מסכים איתך בקשר לזה שלמרטין מגיע לשיר יותר. הוא טוב לא פחות מדייב ואני פשוט חולה על מלא שירים שהוא שר, כמו: A Question Of Lust World Full Of Nothing The Things You Said Blue Dress Sweetest Perfection One Caress Damaged People בכלל, עניין השירה של מרטין מצריך שרשור משלו בהזדמנות.

sweetdreams

New member
דעתי..

טוב, אני רכשתי אותו באיחור אופנתי (רק לפני שלושה שבועות
) וזו דעתי: אלבום מצויין שמאוד קל להתחבר אליו.. אני אמנם היכרתי את רוב השירים לפני (בדר"כ אני קונה אלבומים אחרי שאני מכירה חלק מהשירים בהם קודם לכן), אבל דווקא אילו שלא היכרתי הפתיעו אותי, ומשכו אותי אליהם הכי חזק.. הפייבוריטים שלי: שלושת הקטעים האחרונים. Lillian, Damaged People, ו- The Darkest Star, שדווקא בניגוד אליך אני חושבת שהוא קטע מדהים, וסוגר את האלבום בצורה מושלמת ועם טעם של לשים אותו על ריפיט! מבין השירים של דייב.. האהוב עליי הוא Suffer Well. חשבתי לציין עוד קטעים שאהבתי במיוחד, אבל אני שמתי לב שאני מתחילה לעבור כאן על כל השירים באלבום, אז אולי אני אפסיק
שני דברים שכן רציתי לומר: - דייב ומרטין. שניהם מוכשרים לחוד, אבל עוד יותר מוכשרים ביחד. האלבום הזה מוכיח את זה חד משמעית לטעמי.. - זו רק אני, או שכששומעים את הדיסק במחשב, אי אפשר להפעיל אותו דרך המדייה-פלייר?? כלומר, אפשר להפעיל אותו, אבל הוא לא נשמע טוב. צריך להפעיל אותו עם נגן שמותקן על הדיסק. (וכתוצאה מזה אני לא יכולה לשמוע אותו כשאני נמצאת בחוות מחשבים בטכניון, כי כאן אי אפשר להפעיל תוכנות זרות..). זה רק לי נראה משונה??

aviGODFATHER

New member
למה בניגוד לדעתי?

אמרתי שעדיין לא התחברתי אליו, ז"א עוד לא יצא לי ממש ממש לשמוע אותו (ככה זה כשיש אלבום חדש - לוקח לי זמן לשמוע ולהתחבר את כולם). לא אמרתי שהוא לא טוב...

למעלה