פינת הניתוח השבועי
|*

eladushi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפינת הניתוח השבועי../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif|*

פינת הניתוח היומית הפכה לשבועית, כדי שחס וחלילה לא ייגמרו לנו השירים (בעצת מישהי חכמה מאוד). והשבוע- "תתחנני אליי" ! ! ! כולם להתגייס כדי שנוכל להגיע לרעיונות הכי טובים!!! ואז נשתלט על העולם!!!!!!
אוקיי נסחפתי קצת... יאללה כולם לעזור!!!!

שוב, שיר די ברור...

השיר "תתחנני אלי" מדבר על הצורך של אביתר באהבה שהיא מעוררת רחמים כזו...הצורך שלו באהבה תלותית אליו. בין כל הרחמים העצמיים שהוא עוטף עצמו בהם, הכעס והשנאה העצמית, הוא מחפש מישהי שתרצה אותו בכל מצב, שתתחנן אליו, שתבכה עליו, שתהיה שלו מבלי שהוא באמת יצטרך להיות שלה.

eladushi

New member
זה לא ברור בכלל

אני חושב שאפשר להבין את השיר בכמה צורות, כמו הילה למשל שהבינה גם נושא אחר של הביקורת כלפי העולם. אל תמהרי להגיד על כל שיר שהוא ברור...

אתה יכול להיות טיפה יותר...

מתנשא? ~זה נאמר בציניות~ לעניות דעתי (הקובעת?!) השיר הזה מאוד ברור. ניתוח של שיר הוא אך ורק מהזוית של המנתח. לא אתה ולא אף אחד אחר יכולים להגיד לי מה אני מבינה או לא מבינה מהשיר. לטעמי, השיר מאוד ברור. היחסי אהבה-שנאה בולטים מהשיר גם בקטע של "עולם קשוח" כי לטעמי (ולטעמי בלבד) העולם הקשוח הזה הוא ביטוי פיזי לתחושת הכוחניות שנדרשת באהבה וברגש. לטעמי, אין פה שום ביקורת על החברה. יש פה אך ורק ביקורת על אנשים כמוהו, שהכוחניות מהווה חלק בלתי נפרד מהעולם הרגשי שלהם. וזהו. אתה לא חייב להתחבר לניתוחים שלי, ולא לקבל אותם. הם הדיעה וההתחברות האישית שלי.

hila3000

New member
הממ... >>

יש בזה משהו.. לא חשבתי על זה ככה, האמת. תודה שפתחת לי קצת יותר את ה..תודעה? :)

eladushi

New member
ווי יש לך כשרון בלהבין אותי לא נכון

כל מה שאמרתי זה שאת לא יכולה לקבוע שהשיר ברור, כי להרבה אנשים הוא לא ברור! לטעמך/דעתך השיר ברור, אבל לדעתי הוא לא! אני מקבל את הניתוחים שלך מאוד! אבל לדעתי אפשר להבין שירים בצורה קצת שונה, למשל, למה בקליפ של השיר רואים כלבים מסכנים בכלבייה? איך זה קשור לפירוש ה'ברור' שיש לשיר? לדעתי את צריכה להירגע ולנסות להבין מה אני מנסה להגיד לך. אני ממש לא מתכוון לקטול, ואם ככה הבנת אותי אז אני מצטער. וזה כל מה שיש לי להגיד.

hila3000

New member
הניתוח שלי.. :)

כמובן שרואים שזה שיר אהבה..או על אהבה.. אבל יש עוד רובד בשיר הזה, שמתבטא ב"עולם קשוח, אני יכול עליו..רק עם כוח, רק בבעיטות למוח"..כלומר נכון שהוא מתחיל לדבר על אהבה ועל האחת שהוא רוצה שתאהב אותו ללא תנאים, ואולי גם שיהיו ביניהם איזשהם יחסי כוחות ("תתחנני אליי"..זה מתבטא גם בנגינה על הפסנתר), אבל.. יש פה ביקורת של אביתר, לדעתי, על החברה, על העולם הזה.. עולם קשה, ש"אני יכול עליו רק עם כוח".. בכלל, בהרבה שירים של אביתר הוא מכניס יותר מנושא אחד לשיר אחד, וזה מה שיפה אצלו.. ובחזרה לשיר :) מצד אחד הוא רוצה אהבה "תתחנני אליי", מצד שני הוא לא ממש מסוגל להתחייב "תבכי עליי הרבה".. והאימביוולנטיות הזאת בולטת בשיר.. ואז הוא יוצר פאוזה בין נושא האהבה ועובר לדבר על הנושא האוניברסלי של הביקורת על החברה (שהרי זה מתחיל בבית חדש).. סוף השיר מסתיים ב"דמעות וגשם"..שזה גם כן מבטא את האימביוולנטיות הזאת..כי מצד אחד גשם זה יסוד בלתי נשלט..ומצד שני, דמעות..נשלטות, ונובעות מהרגש.. וזהו נראה לי :)

דעתי...../images/Emo29.gif

אני חושבת שהשיר מדבר על זה שהוא רוצה אהבה ולהצליח אבל הכל בתנאים שלו. נראה שהוא מאד ממורמר.. כל הקטע של תתחנני אלי,תבכי עלי,עולם קשוח אני יכול עליו...הכל בא ממרמור וכעס.הוא רוצה הכל בדרך שלו ואיך שטוב לו אבל אנחנו יודעים כבר שהעולם לא ממש עובד לפי הדרישות שלנו.וזה מעצבן אותו (ואותי גם למען האמת..)כל השיר כתוב בכעס. ככה אני חושבת..

eladushi

New member
הניתוח שלי ../images/Emo132.gif

אני מרגיש שהנושא הכללי של השיר הוא נחמה עצמית ותקווה. "כמה אלימות, כמה עצבים, באיזה רחמים גדולים אני מפנק אותי"- במילים האלה הוא מתאר התכנסות לתוך עצמו, לתוך מצב של רחמים עצמיים ונחמה שלו אל עצמו. במצב הזה של ההתכנסות בתוך עצמו הוא גם מתאר מה הוא היה רוצה שיקרה בניגוד למה שקורה לשאר העולם בענייני אהבה- "כולם סובלים מאהבה מאוד, תתחנני אליי היום בלילה, תבכי עליי הרבה". "כמה שקשה אני תמיד מרגיש, שזה עוד כלום שיש הרבה יותר נמוך"- שוב, הוא ממשיך עם הנחמה העצמית עם ניצוץ של תקווה. ונעבור לפזמון- "עולם קשוח- אני יכול עליו, רק עם כוח, רק בבעיטות למוח, שיישרף הכל בלחש, תתחנני אליי, תתחנני אליי"- הוא נותן לעצמו בעצם תקווה מסויימת ע"י הנחמה העצמית הזאת שלו. כל עוד בת-זוגתו תקיים את מה שצריך כדי שמה שהוא רוצה ממערכת היחסים יתקיים, הכל יהיה בסדר. יש עוד תקווה. זה הפירוש שלי, אמנם בשעה מאוחרת, אבל תסלחו לי...

eladushi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעוד ניתוחים!!! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

יאללה אנשים,זה שכמה אנשים נתנו פירושים וניתוחים זה לא אומר שזהו. שאין יותר. יאללה לתת רעיונות אפילו אם הם נראים לכם מטומטמים! אחרי הכל, עד שבוע הבא אין עוד שירים לנתח...

נועינה

New member
יכול להיות

שזה על תקופת עצב מרצון, ז"א , החלטה של "אני עצוב וככה בא לי." "באיזה רחמים גדולים אני מפנק אותי..." הוא רוצה לתת לעצמו רחמים , רוצה להרגיש עצוב או מסכן ,אבל גם רוצה להרגיש טוב לעומת אחרים , מעיין "צומי" כזה של "תתחנני אליי היום בלילה , תבכי הלילה הרבה" , אולי הוא לא רוצה לעבור את העצב לבד. מצד שני אולי הוא גם עובר את התקופה של "אני עצוב וככה בא לי" ורוצה להתבר עליה , אבל הוא עושה את זה תוך כדי שהוא מכאיב לעצמו..."עולם קשוח אני יכולה עליו , רק עם כוח רק בבעיטות למוח..." ורגע של התייאשות שכבר לא איכפת לו מה יקרה רק שזה לא יהיה בנוגע אליו... "שישרף הכל , בלחש..." חחח ניסיתי לנתח את השיר ועוד לא הבנתי בעצמי מה הפואנטה שאני מנסה להעביר בזה. התפלספות בקיצור. יום טוב

evib

New member
הניתוח שלי...

קודם כל, אני מסכימה שיש כאן התייחסות ל-2 נושאים שונים: אהבה ומציאות יומיומית. אביתר מציין לגבי המציאות שיש המון אלימות ועצבים ושהעולם הזה קשוח וכדי לנצח בו חייב לדחוף אחרים לפינה ולעמוד על שלך בכוח. לגבי האהבה הוא רואה בה כסבל, כמשהו שכולם סובלים ממנו והוא שואף להגיע למצב שהכל, גם מבחינת המציאות וגם מבחינת האהבה, ילך בדרך שלו- תתחנני אלי, תבכי עלי הרבה... (אני חושבת שזו גם עוד דרך שלו להראות שהאהבה כואבת ושסובלים ממנה כולם ולא רק צד אחד...) המצב הזה שבו הוא נמצא מבחינת תפיסת העולם שלו על המציאות והאהבה גורם לו "לפנק" את עצמו ברחמים גדולים (אני חושבת שהבחירה במילה לפנק היא גאונית כי היא מראה עד כמה הניגוד גדול...). זה גורם לו להיבהל ולברוח ותמיד להיות בתחושה שיכול להיות הרבה יותר גרוע וקשה- תחושה משתקת של פחד מהעתיד... כל התחושות האלו משתקות אותו ומנתקות אותו מהרגש כי הוא פוחד אפילו להרגיש ולכן הוא מציין שהוא לא יודע להיות שמח או עצוב... הוא מרגיש משותק/ מרוקן נפשית... הניתוק הזה והבלבול מבפנים גורמים לו לרצות שישרף הכל בלחש... שהכל יעלם והסבל יגמר... שיהיה לו שקט, לבד... אני רואה בשיר הזה איבוד אמונה באנשים ובעולם בכלל. הוא לא סומך על אף אחד, מרגיש שאפשר להסתדר בעולם רק עם מרפקים חזקים ואפילו האהבה, שאמורה להיות הדבר הכי אינטימי שיש לנו הכי הרבה אמון בו, כבר לא אמינה מבחינתו... זו הפרשנות שלי, אני מקווה שלא נסחפתי יותר מדי...

סליחה על הדיליי...

פשוט הפינה הזו תמיד כשאני לא מחוברת ואני נורא רוצה להשתתף... נראה לי שהשיר הוא על בן אדם בתקופה שהוא מעדיף להדחיק רגשות כנראה עקב פגיעה מסויימת. הוא מסתכל על העולם ורואה רק סבל, אלימות וכוחניות, לכן הוא מעדיף להטביע את עצמו ברחמים עצמיים ולהיפרד מזוגתו שיחד עם אהבה מביאה לו גם הרבה עצבים ותסכולים (כמו כל אהבה...) אשר קשה לו מידי להתמודד איתה. אבל הידיעה שהיא איפושהו, בוכה עליו ומתחננת לכך שיבוא מחזקת אותו, כי הוא יודע שגם לו יש כוח בעולם הכוחני הזה גם אם זה בא על חשבון אהובתו. והוא כן אוהב אותה ("לחלון שלך הייתי מנגן..."), אבל לא מספיק בשביל להיות פגיע למענה ("הייתי מנגן"...). אני יודעת שזה לא בטוח שהוא נפרד ממנה אבל ככה זה נראה לי...

eladushi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאנשים יאללה, עוד!../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

הפינה תתחדש רק בשני הבא, אז יאללה תנו את הרעיונות שלכם, כי כולם רוצים ללמוד משהו חדש!

למעלה