צ'ילי קון קרנה - אמיקה
צ'ילי קון קרנה - אמיקה (עדיף לרכוש טורטיות להשלמת הארוחה) הערה מקדימה - השעועית למהדרין צריכה להיות אדומה או לבנה עם אדומה. הכי "מקצועי" זה לעשות בישול איטי, כשהשעועית שרתה במים לילה, עברה בישול של כשעה, ואז לסיר איטי כרגיל עם המתכון שיובא. אבל (!) למקצרות אפשר להשתמש בשעשועית ברוטב עגבניות מקופסא ( אך ורק של היינץ , ואז מורידים את הרסק במתכון (בהתאמה). המתכון כאן מתאים לסיר רגיל. זהו עכשיו מתכון : צריך 3 בצלים פרוסים 2-4 שיני שום כתושות 1-2 פלפלים חריפים ירוקים 3 פלפלים אדומים ("רגילים" = גמבות) 1 פלפל ירוק "רגיל" (בהיר) 1/5 ק"ג בשר טחון (לא להגדיל ראש עם "בשר כבש" - רגיל!) 4 עגבניות קלופות 1 רסק (2-3 כפות) כוס שעועית יבשה אדומה (מידה לפני השריה), ששרתה במים לילה, בסיר עם הרבה מים, הרתחה, הורדנו קצף, בישול שעה בסיר לחץ או שעתיים בסיר רגיל. סינון. 1/4 כוס בירה לבנה (לא חובה) 1 כוס מים שמן לטיגון מלח פלפל פפריקה מתוקה 1/4 כפית שטוחה שבבי צ'ילי (תבלין אימתני - בזהירות!) הכנה בסדר הזה: מטגנים את הבצלים להזהבה, מוסיפים פלפלים חתוכים די קטן לעוד 5 דקות, שום כתוש, בשר. את הבשר מפוררים היטב ומחכים שישחים. עכשיו מים, בירה, רסק, שעועית, עגבניות, תבלינים. מרתיחים מבשלים כשעה לפחות, עד שהנוזלים מתאדים ברובם, והשעועית רכה ואכילה (שעה גובר - ז"א אם צריך, מוסיפים מים), ונשאר תבשיל סמיך של בשר (מרקם דומה למרקם של רוטב בולנז).