../images/Emo41.gif../images/Emo153.gifהכר את ג'נגו!../images/Emo153.gif../images/Emo41.gif
שלום לכולם וברוכים הבאים לפינה השווה ב-ע-ו-ל-ם! כן כן! אתם לא טועים! הכר את ג'נגו!
לא יודעת מה אתכם, אבל אני מתרגשת
השבוע נפתח את הפינה במאמר-סקירה חגיגי ומעניין שכתוב לא אחר מאשר עודד
בקשר למאמר - עודד שואל "במה אני שונה מויקיפדיה?" וכדי שאני לא אצא פוסטמה - הוא שונה בהמון! לא סתם ביקשתי ממנו. המאמר שלו הרבה יותר ארוך, מעניין, מפורט וכייפי לקריאה!
אז... שלא יעבדו עליכן!
וזהו, תהנו (ותגיבו).
עמית.
אני חושב שהפינה הזאת, "הכר את ג'נגו" היא חשובה מאין כמוה על מנת שלא יבואו כל מיני בישין ומזיקין להגיד לנו שאנחנו סתם "פורום של נערות מתבגרות, שאין לו שום קשר לג'נגו". אז התבקשתי על ידי עמית לכתוב (באופן חד פעמי!!) סקירה קצרה על ג'נגו. (במה אני שונה מויקיפדיה?) אז נתחיל בחפירה: עמיר (ג'נגו זה כינוי שנדבק אליו מהתיכון) התפרסם כשניגן בס בלהקת תערובת אסקוט. אני זוכר שכשקניתי את הדיסק ג'נגו הזכיר לי קצת את ראובן עטר עם כל התלתלים. השיר הראשון שג'נגו כתב ופרסם - "מתחת להרים", מופיע באלבום הזה. וכבר בשיר אחד אפשר להבין איזה גאון הבן אדם. לאחר פירוק הלהקה הוא הצטרף ל"אחים פורטיס", הלהקה שלוותה את פורטיס באלבום "שוטר פושע והענק הלוחש" וב"איפה הסוסים". בין 2 האלבומים האלה ג'נגו הוציא את האלבום הראשון שלו - "קשורים". האלבום הוא אלבום רוק, הרבה פחות כבד מהאלבום שבדיוק יצא עם פורטיס והרבה יותר רועש מהאלבום שיצא עם אסקוט. ב – 1998 יצא האלבום השני - "מרחק של מטר". אני זוכר שלכבוד יציאת האלבום ג'נגו התארח בתוכנית "לילה גוב" וגידי גוב שאל אותו מי זה בעצם ג'נגו. ג'נגו אמר שאומנם זה הכינוי שלו אבל שבעצם מדובר בלהקה (רן שמעוני ונושי פז שהוציא לא מזמן דיסק). הדיסק היה באמת הצלחה אדירה. כל החברים שלי שקצת מבינים במוסיקה קנו אותו, הדיסק טחן ברדיו וזה לא מפליא. אני זוכר שכשקניתי את הדיסק את "לילה", "כמו פעם" ו"כשתבוא השעה" הכרתי כבר כמעט בעל פה מהרדיו. אם תשמעו את הראיון שלו ב 102 שנמצא בקישורים של הפורום תגלו שזה בדיוק מה שג'נגו כיוון, אלבום שיצליח ובגדול (למרות שהוא מגמגם משהו על זה שהוא בגלל זה לא כל כך שלם איתו). באותה שנה ג'נגו הקים עם אמיר שור חברו את הלייבל פאסט מיוזיק, שעודד הוצאת אלבומים עצמאיים לכל מיני להקות מגניבות. האלבום הראשון היה של אמיר וג'נגו ניגן בו. האלבום השני היה אלבום אינסטרמנטלי שג'נגו הוציא בתחילת 1999. בהמשך אותה שנה ג'נגו הוציאו את "100 שקל אחרונים" . לדעתי זה האלבום הכי טוב שלו. האלבום הזה מושפע מאחת הלהקות שג'נגו הכי אוהב - סוניק יות'. גם בסגנון המוזיקלי וגם בזה שהוא לא מתכתב עם אף כלל של המיין סטרים. לדוגמא "100 שקל": שיר של שש וחצי דקות, אחרי 2 דקות שירה יש רק מוזיקה כמעט עד סוף השיר. "וזה הסוף": דקה וחצי intro לשיר. וגיטרות. המון גיטרות שנותנות בראש!!!!! אח, איזה אלבום. בערך שנה אחרי יצא עוד אלבום אינסטרמנטלי. ג'נגו העלה את כל האלבומים שהוא הוציא בפאסט מיוזיק להורדה באיזה אתר mp3 אבל איפהשהו בסביבות 2002 אתרים כאלה נהיו לא חוקיים וככה נעלמו להם האלבומים האינסטרמנטלים להורדה. ב – 2003 יצא האלבום האחרון של ג'נגו ב"פאסט מיוזיק", "לנשום במים". מבחינה מוסיקלית זהו המשך ישיר ל " 100 שקל אחרונים", והוא לא פחות טוב, אבל בפועל ג'נגו ניגן לבד בכל הכלים והוציא את הדיסק הזה לבד. לדעתי הדיסק הזה הוא קצת יותר lo-fi מהקודם, אבל אני חושב שג'נגו לא מסכים איתי (הוא קצת נעלב שאמרתי לו את זה פעם). אין לי מושג איך השיר "לנשום במים" לא הפך להמנון לאומי. ג'נגו עזב את פאסט מיוזיק, אם תשמעו את הראיון ב 102 (בטאגליינס) תגלו לבד למה J הוא הופיע תקופה ארוכה ברחבי הארץ לבד עם גיטרה אקוסטית. נתן הופעות מצוינות, לא ויתר על "אינקובטור" (ה"קליק" לדעתו אחת הלהקות הטובות שיצאו בעברית, על השיר תוכלו לקרוא במילון ג'נגו שנמצא בטאגליינס), "מאה שקל", "אהבה בכפיות", ו"כמו פעם". אני חושב שהוא אפילו ניסה להוציא קליפ לגרסא האקוסטית של כמו פעם אבל איפהשהו זה נפל. ולאחר תקופה ארוכה פתאום הופעה מלאה בבארבי! אני לא זוכר את ההרכב אבל אני זוכר את ירמי בתופים ואת ג'נגו מכריז, "אני הולך להקליט אלבום חדש, אז אני רוצה קודם לבדוק עם השירים עובדים ב live" (לא ציטוט מדויק, זו הייתה רוח הדברים). ואז בתחילת 2007 מגיע "לב". הפעם בהוצאה של האוזן ה-3. אני יודע שאתן כולכן מתות על "לב" (על השיר ועל האלבום בכלל), אבל לדעתי בגלל שהוא התחתן (בערך חודש אחרי שאני התחתנתי
ואחרי זה גם נולדה לו "עמית" הבחור קצת נרגע, וככה גם האלבום. האלבום יחסית שקט יותר מכל שאר האלבומים. כאילו שהוא מנסה יותר להתאים אותו לטעם של המשפחה. לעומת זאת ההופעות נשארו רוקיות לגמרי ככה שלא הכל אבוד. כמו שראיתן בעצמכן בשנה האחרונה הוא מופיע לבד עם גלעד בתופים בהופעות מצוינות. זה מה שכיף אצל ג'נגו - הוא מנסה הוא משנה והוא עושה את זה מצויין. עוד צד נחמד שלו זה שהוא לא מסתתר מאחורי תדמית האנדרגראונד שלא מתקרב למה שכולם אוהבים, לדוגמא הוא מודה שהוא אוהב את נינט ואפילו ניגן שיר שלה. חוץ מזה כפי שכבר בטח שמתם לב הוא בן אדם עם לב זהב. ג'נגו אומנם יוצר עצמאי אבל הוא לא פחות נגן ליווי במהלך הקריירה שלו הוא הספיק לנגן עם: דן תורן, יובל בנאי, תופעת דופלר, אביב גפן, הזבובים (אם אני לא טועה הוא הצטרף אליהם יחסית מאוחר, כי בהופעות הראשונות שלהם אני לא זוכר שהוא היה), עם ירמי קפלן, ארקדי דוכין, ואומרים שגם עם איזה עברי לידר אחד Jאני בטוח שהרשימה עוד ארוכה יותר... זהו, לכו לקנות את האלבומים שלו שחסרים לכן, וכמו שכבר אמרתי פעם צריך לארגן איזה רכישה מרוכזת של האלבומים האינסטרמנטלים שנשארו, כי בקרוב ממש לא יהיה אפשר להשיג אותם ולא יהיה לנו.
שלום לכולם וברוכים הבאים לפינה השווה ב-ע-ו-ל-ם! כן כן! אתם לא טועים! הכר את ג'נגו!