../images/Emo41.gifClass a, Class B, Class C
בעקרון ההודעה פורסמה בפורום רשתות, אבל ראיתי שגם כאן שואלים שאלות בנושא, לכן אשמח לקבל תשבוה גם מכם
: גיגלתי קצת כדי להבין משהו בסיסי בכתובות IP, לצורך הפשטות נניח בלי subnet mask הבנתי שיש 3 Classes בסיסים, A,B,C כתובת ה IP מורכבת מ 4 ביייטים. קלאס A : בייט ראשון = מזהה הרשת, 3 בייטים אחרונים מזהה ה HOST = מאפשר 128 רשתות, 16 מיליון הוסטים לכל רשת קלאס B : שתי הבייטים הראשונים = מזהה רשת, 2 בייטים אחרונים מזהה הוסטים = מאפשר 16,000 רשתות ו 65,000 הוסטים לכל רשת קלאס C : 3 בייטים ראשונים = מזהה רשת, בייט אחרון - מזהה הוסט = מאפשר 2 מיליון רשתות ו 256 הוסטים בכל רשת הנ"ל מסמך על כך שכתובת בתחום A תתחיל ב 0, ב B תתחיל ב 10, וב C תתחיל ב 110 1. אם אני מבין נכון, הערכים למספר הרשתות שאפשר לייצג בכל תחום הוא תחום מהמספר התאורטי לפי מספר הסיביות, מכיוון שיש סיביות שמורות לזיהוי הקלאס ? 2. נניח ועדיין עובדים בלי subnet mask, ואני מסתכל על כתובת מסוג : a.b.c.d, אז כדי לדעת באיזה קלאס זה, תאורטית אני צריך להמיר את a לבינארי, ואז לראות אם זה מתחיל ב 0,10,110 ולפי זה לקבוע את הקלאס ? 3. למה בדיוק משמשים קלאסים D ו E ? תודה !
בעקרון ההודעה פורסמה בפורום רשתות, אבל ראיתי שגם כאן שואלים שאלות בנושא, לכן אשמח לקבל תשבוה גם מכם