50 סיבות...

willo1

New member
../images/Emo41.gif 50 סיבות...../images/Emo41.gif

אז רגע לפני שאני יוצאת לי לתור את הארץ (
כרגע אני פשוט במשרד אז עוד יש לי גישה למחשב
) בואו נבנה שירשור מסודר ורציני - "למה אנחנו אוהבים את יהודה פוליקר?" אפשר גם אחרת "למה כדאי לשמוע יהודה פוליקר" מתחילים
תזכרו שצריך להגיע ל50
(למרות שיש יותר
)

willo1

New member
../images/Emo37.gif../images/Emo27.gif

אני הולכת לסיבה מאוד בסיסית ולכאורה 'שטחית'- "למה לשמוע יודה"- בגלל הטקסטים.. אפשר לשבת שעות ולחשוב למה יודה התכוון בשיר מסויים, אפשר גם לקחת את זה לכל מיני כיוונים, כי אם אני אנתח את השיר ושי למשל (
) ינתח את אותו שיר יכולים לצאת שני דברים שונים לגמרי.. זה מה שיפה.. לא לכל שיר יש כמה צדדים לפירושים..
עכשיו אתם

טוב

אז את כבר אמרת את הסיבה האמתית... הסיבה שלי - שילוב של השניים ובעצם שלושה: מילים ומנגינה +עיבוד: פוליקר בכישרון המיוחד שלו יודע תמיד, תמיד, לשלב נכון ובאופן מדויק וקולע בין המילים למנגינה, ואם לא מוצאות-חן בעיניו המילים הוא לא מלחין. הוא יודע להתאים בצורה המושלמת את המילים ללחן ולהפך ומשם למצוא עיבוד קולע שרק הוא יכול לעשות. למשל - שיר כמו "תפילות הילדים" - ריקי גל מספרת שהיא רדפה אחריו שנים עם השיר הזה, אבל הוא לא התחבר למילים - בסוף - איזה שיר מדהים יצא? לחן מרגש, עיבוד מד-הים!!!!, נוגע ללב? והמנגינות שלו, הנעימות? - פשוט, מושלם! כששומעים שיר, יודעים מיד - זה של יודה, בזה יש המגע, הידיים של פוליקר!, הבוזוקי, הגיטרה, העיבוד המיוחד רק שלו!!! זו הסיבה, למשל, שאת רוב השירים שהלחין בזמנו לגידי גוב פוליקר הוציא על קלטת משלו שנקראת "פחות אבל כואב", כיוון שלא היה מרוצה מהעיבוד שעשו לשירים שלו (ראו למשל איל גידי גוב שר את "יורם" ואיך פוליקר שר אותו). דוגמה נוספת: שיר של אסתר שמיר-שיר: "והנה היום את צוחקת", מה שיודה עשה לשיר הזה מבחינת לחן ועיבוד - אצל יוצר אחר השיר הזה היה נשמע משעמם ואידיוטי, אצל פוליקר - השיר מקבל משמעות, כל מילה מקבלת את הכבוד הראוי לה, כל תו נשמע ברור, והשיר הפך, בזכות הלחן והעיבוד, לשיר מקסים ויפהפה! השילוב המושלם (השילוש הקדוש, אם תרצו): מילים-לחן-עיבוד - זו הסיבה שאני אוהב את פוליקר. לא תממצו את זה אצל אף זמר/יוצר אחר!!! אז זו הסיבה שלי - השילוב הנדיר הזה בין מילים מדהימות ללחן קולע שפוגע בול תמיד ועיבוד מהמם שמשאיר אותך בהלם - עושים את השיר למושלם. מה הסיבה שלכם?

shay poli

New member
טוב,ועכשיו תורי

לא יודע מאיפה להתחיל ! אז אולי מההתחלה? אם אצטרך לבחור את הדבר שבגללו אני הכי אוהב את יהודה אין ספק שזה יהיה קשה מאוד! אז בעצם אני מנסה להיזכר,מה גרם לי בפעמים הראשונות להמשיך ולשמוע אותו? עד כמה שאני זוכר,השירים שבגללם התאהבתי ביהודה הם אפר ואבק,חלון לים התיכון וכשתגדל (בדיסק המקורי.פרט חשוב!) מה מייחד את כל השירים האלה בעצם? לדעתי אין ספק שזאת הנשמה,פשוט אי אפשר לתאר במילים את ההרגשה,פשוט הרגשתי,מה ששום זמר בעולם לא הצליח ולא יצליח לגרום לי להרגיש(שהלב שלי על רטט), חזק כמו להתאהב במבט ראשון! אז הסיבה הראשונה שלי היא הנשמה של יהודה שאין לשום זמר אחר בעולם כולו ! עכשיו לא מספיק שיהודה הוא זמר כל כך "נשמה" תוסיפו לזה את הטקסט ואת הלחן המדהים (יהודה לוקח כל שיר למקום הגבוהה ביותר אליו הוא יכול להגיע,מה שאני מתכוון שכל שיר ושיר שלו אי אפשר היה לעשות יותר טוב! (רק יהודה יכול לשפר את זה פה ושם בהופעות,ולפעמים אין תחליף לשיר המקורי לא משנה מה!),תוסיפו לזה את הצניעות,ויהודה הוא גם כזה חמוד! בקיצור איך אפשר שלא לאהוב אותו? כל מי שלא אוהב את יהודה הוא פשוט עיוור(או חירש,יותר מתאים) או שהוא משוחד!!!! יש הרבה שפוסלים את יהודה בלי ששמעו אותו אפילו,וזה פשוט מרתיח לי ת'דם! אני שונא שאומרים לי שכל השירים שלו עצובים ודיכאון ושטויות כאלה-כי על אנשים כאלה אפשר להגיד-איסתרא בלגינא קיש קיש קריא (אני לומד לפסיכו-מטרי,אז אני קצת מתלהב!) הם פשוט אף פעם לא שמעו שיר שלו והם בכלל לא מכירים אחוז קטן מהשירים שלו כדי לשפוט! טוב קצת סטיתי מהנושא! אז זהו בקיצור,לא חסרות סיבות לאהוב את יהודה,למען האמת יש עודף! פשוט בן אדם וזמר מקסים,מדהים,ענק,גדול,כל מה שרק תרצו. נ.ב-למרות הכל אני חושב שיש מקום (גדול) לציין שחלק גדול מאוד מההצלחה של יהודה היא בזכות יעקב גלעד! וכאמור כל הקומפלימנטים על טקסטים ולחן מופנים גם ליעקב !. אז מתי לעזאזל השילוב המושלם הזה יפנק אותנו עם איזה דיסק חדש? פשוט כבר-נמאס לי לחכות,ולחכות....

ענתי44

New member
פוליקר מנגן לי על מיתר סמוי בלב

אין כמעט כאב, שהקול הממיס שלו והמנגינה והמילים לא יחלוף. לשמוע פוליקר זה יותר טוב מלקחת את הכדור הכחול ... חחחחח סתם. אבל באמת כשמאוד עצוב לי ואלוהים עד שיש לי סיבות טובות להיות עצובה ( 3-0 מול אשקלון למשל) כשאני שומעת שירים של יודה זה ממש מקל. זה עוזר לי.

shay poli

New member
מה ?הפועל הפסידו 3-0 לאשקלון?

אם הם ימשיכו ככה אנחנו יכולים לשכוח שיעלו ליגה! אם גאידמק היה קונה את הפועל היינו מסודרים!

ענתי44

New member
טוב אז שיודה יחכה עם

שיר העלייה של הפועל חיפה. חחחחחחחחחחחחחחח הוא בכלל מכבי.

illani

New member
זה קשה לפרק את האהבה ליודה לסיבות

בין אם זו סיבה אחת או חמישים או אלף. כל מנגינה שהוא כתב היא סיבה. כל שיר שהוא שר היא סיבה. לראות אותו מנגן - את האצבעות שלו פורטות על מיתרי הגיטרה והבוזוקי זו סיבה. לראות אותו שמח כל כך לקבל את האהבה של הקהל אליו זו סיבה. לראות אותו מוציא את האוזניה כדי שיוכל לשמוע את הקהל שר יחד אתו - זו סיבה. להרגיש את הקול שלו נוגע בפנים בלב ובנשמה במקום הכי עמוק, כשכואב וגם כשלא, כמו חיבוק ממש, כאילו ידע והכיר, זו סיבה.

Eladf2

New member
יש עוד המון סיבות למה אוהבים אותו

הנה עוד 5 - הסיפור האישי שלו ( השואה, והמוות במשפחה שלו) פשוט מרקת ומרגש - פוליקר נגן מעולה ומנגן בהמון כלים - פוליקר הוא קודם כל בן אדם והוא נטול פוזות רכילות וגינונים של כוכב - הוא מתפתח עם השנים ( התחיל לכתוב מילים ולא רק לחנים, מנסה סגנונות שונים ) - פוליקר מעולה ומרגש גם בהקלטות באולפן וגם בהופעה חיה

Elmer fudd28

New member
כי...

אין עליו פוזה
ככה פשוט... זמר, אמן וגיטריסט מדהים שבחיים לא תשמע אותו מדבר על אני ואני ואני. בחור פשוט ומקסים שעסוק בלייצר מוזיקה טובה, ולא בלהסביר כמה הוא מוכשר.

למעלה