3.0

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif 3.0

כנראה שבמיקרוסופט יש יותר מידי מתכנתים, לא נותנים לטכנולוגיה להתבסס וכבר רצים קדימה
OK, אז לא הספקנו לכתוב יותר מידי ב Framework 2.0 וכעת יש 3.0, מספר שאלות : 1. מה בדיוק כוללת גרסא 3.0 ? לא הצלחתי להבין מה בדיוק כוללת הגירסא... 2. האם יש גם ASP.NET 3.0, או שממשיכים לכתוב ב ASP.NET 2.0 ? 3. האם ידוע לכם על חברות המעבירות קורסים ב 3.0 ?

Admini

New member
בדיוק חיכיתי למישהו שישאל על זה.

נכנסתי במקרה השבוע ל-MSDN וראיתי שה-2 מסווג שם כענתיקה. האם זה אומר שבקרוב יצא VS חדש ?

בטיטi

New member
תוספת של איזה ספריות ? מה לגבי

ASP.NET, האם יש גרסה חדשה ? האם תארים צריכים להיות מקונפגים ב IIS כ 3.0 ?

EdotK

New member
תקרא שוב את ההודעה הקודמת שלי

ואם עדיין לא ברור, אז תקרא פעם שלישית.

ציפי81

New member
אתה לא יודע לקרוא? הוא כתב ASP.NET

וזה בדיוק מה ששאלת!!! למה אתה מתעקש שהוא לא ידידותי? הוא גם ענה לך שמדובר רק בספריות חדשות - מה שאומר שהקונפיגורציה לא משתנה - כי אין פריימוורק חדש!!! פעם הבאה תקרא מה שכותבים לך. אתה כאן הוא זה שאינו ידידותי.

עידו פ

New member
למיטב ידיעתי

1. גרסה 3.0 כוללת את מה שהיה פעם מכונה winfx. אם מדברים ב-buzzwords - מכיל את WPF, WCF ו-WF. 2. למיטב ידיעתי אין asp.net 3.0. גרסת ה-3.0 של הפרימוורק מכילה גם דברים שרלוונטיים ל-asp.net כמו WCF ו-WPF. מעבר לכך יש לך גם את asp.net ajax שזה מה שהיה פעם atlas. 3. למיטב ידיעתי ג'ון ברייס מעבירים קורסים על WCF ו-WF (עדיף לחפש לפי נושאים אלו ולאו דווקא לפי framework 3.0). עוד פרטים: http://www.netfx3.com http://ajax.asp.net

בטיטi

New member
../images/Emo51.gif תגובה :

א. WPF בהקשר של ASP.NET אומר שה GUI יכתב בצורה שונה ? ב. WCF בהקשר של ASP.NET אומר שנצרוך WS-Like בצורה שונה ? ג. ASP.NET AJAX נכלל בהתקנה של 3.0 ? תודה !

עידו פ

New member
-->

א. למיטב זכרוני כן. ה-"FORM" שאתה כותב (מה שהיום הוא ASPX) יכתב באמצעות XAML (שפת XML המתארת את ה-UI). זה לפחות למיטב הבנתי. ב. לא. עבור עבודה רגילה ב-ASP.NET (כתיבת ASPX/ASMX) העבודה תמשיך להיות זהה. ה-WCF מכיל את מה שהיה פעם WSE בנוסף על תוספות שונות שפעם כונו indigo ג. למיטב ידיעתי לא. מדובר בהתקנה נפרדת מאחר ו-asp.net ajax הוא הרחבה לפרימוורק 2.0 ולא חלק מה-3.0 (אם כי אני משער שזה יעבוד גם עם ה-3.0)

EdotK

New member
ג'ון ברייס לא מעבירים קורסים ממש על

ASP.NET 3, אלא יותר קורסי CTP, בסגנון של "בואו תראו איזה מגניבים הפיצ'רים החדשים", לא ברמה של קורס שמלמד ממש כמו שיש ב ASP.NET 2.

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

1. דוט נט 3.0 כוללת ארבעה חלקים שמתלבשים ומרחיבים על דוט נט 2.0. לא מדובר בגירסה חדשה של הפריימוורק עצמה, אלא תוספות. WCF - תוסף שמתרכז סביב מילה אחת: תקשורת. WCF מאפשר ליצור בקלות אפליקציות שמדברות אחת עם השנייה במגוון דרכים עם מגוון רחב מאוד של אפשרות קנפוג והרחבה. צפוי להיות היורש של WebServices. אחד מהדברים המאוד מעניינים ב-WCF שהוא מאפשר לדבר עם מגוון דרכי התקשורת שקדמו לו (MSMQ, Ws-* וכך הלאה). WPF - תוסף שמאפשר ציור בווקטורים וצפוי להיות המחליף של Winforms. בין השאר כולל בתוכו את האפשרות לרנדר WPF/E ישר לתוך דפדפנים. WF - תוסף שמציג קונספט חדש יחסית בדוט נט: Workflow. באמצעות "לבני משחק" וויזואליות ניתן ליצור רצף אירועים המותנה בתנאים. CardSpace - מערכת זיהוי לארגונים גדולים מאוד. מהתרשמות אישית: WCF יחליף מאוד בקלות בזמן המאוד קרוב את כל הקונספט של Webservices היות והוא מאפשר להגיע הרבה יותר רחוק ביתר קלות. WF מתאים באופן עקרוני לכל אפליקציה, אבל צריך לבחור מצבים שבאמת דורשים אותו. עוד לא יצא לי לעבוד עם WPF. 2. אין ASP.Net 3.0. Microsoft AJAX צפויה לצאת בחודשים הקרובים ולהוות תוסף ל-ASP.Net 2.0, אבל בטח שלא להחליף. 3. ה-CTO.Net של ג'ון ברייס, אייל וורדי, כתב מספר קורסים על דוט נט 3.0 ויתחילו להעביר אותם בזמן הקרוב. אייל מעביר קורס מבוא לדוט נט 3.0 כחלק מ-MVP Week בעוד שבוע.

EdotK

New member
על הקורס מבוא הזה בדיוק דברתי

כבר יצא לי לשמוע את אייל, וזה היה קצת בזבוז זמן מבחינתי, (למרות שהוא מרצה מעולה) לא חושב שאפשר להתרשם ככה לעומק משום דבר.

בטיטi

New member
תודה, תגובה :

1. כלומר, כשמורידים את 3.0, מעצם מרחיבים את 2.0 ? אני לא אראה תיקייה של 3.0 תחת תיקיית Windows .NET חתח Windows ? 2. WCF - זה יהיה במקום WebServices, או במקום WSE ? 3. WPF - מחליף רק של Winforms, או ישמש גם ב ASP.NET ? תודה !

למעלה