שת"ב

תםטםOHIO

New member
תמונה שניה

סליחה שאני מעירה גם על הסוס והאיכוף, אם לסוס לא נח, או אם הציוד לא מתאים הישיבה, המשקל שלנו וכל הנוכחות שלנו לא יראו טוב, לא ירגישו טוב. מתחת לאוכף שתי שמיכות עבות, זה לא תורם לאיזון שלך או לנוחות בגב של הסוס, לחיכוך ולחום. זה מתבטא בתמונה בהפרעה שהסוס מרגיש על הגב וכולו מרוכז בחיבור בין השמיכה לגב שלו. האוכף אכן קטן והחליק אחורה. מידת האוכף קצרה לך. גם הראשייה- נראה כי היא מורכבת ארוך והמתג מחליק למטה, לא ברור מהתמונה אבל לדעתי זה סנאפל גדול או שלסוס יש נטיה לעקוף אותו עם הלשון. הדורבן נמצא נמוך מדי על נעל שלא מתאימה לדורבן, ומלחיץ. סליחה ושוב סליחה, אני מעריכה מאד את האומץ ואת הרגישות להציב תמונות, אני מקווה שהצבת התמונות היתה כדי ללמוד יותר על סוסים מן ההערות ובגדול כמובן שביכולתך תמיד לבחור מה מתאים לך ואם ההערות נכונות או לא. לגבי הישיבה, אני חושבת שיש לך ישיבה טובה, זה גם מתבטא ברגליים משוחררות, בבטחון ובקשר טוב עם הרגל בארכובה. נראה דוקא שיש לך בטחון עם הסוס, ושאת מחפשת מה איתו ואיך לפנות אליו. מאחר והציוד לא מתאים הישיבה היא כולה אכן מחוץ לאוכף, את לא מגיעה לשבת בעומק ונדחקת החוצה, ואחורה במושב, ומכאן שגם האוכף עוד מחליק, כל התנועה תהיה טיפה מאחוריך. ז"א, את קצת מאחרת בתנועות עבור הסוס וזה מפריע לו, מכווץ אותך קדימה וגורם בעקבות זה למשקל לרדת באמצע הסוס ולא קדימה יותר מה שמאמץ את הסוס להפעיל יותר שרירי בטן כדי לשמור על עמוד השדרה מוגבה. הרבה רוכבים מתרכזים ומסתכלים אל הרעמה, רכיבה משוחררת יותר תהיה אם תסתכלי למרחב קדימה ותשחררי את הכתפיים. ממ אולי בכל זאת קסדה?

JuSt A d i

New member
אין מה להצטער על ביקורת

אני יודעת שיש הרבה מה לשפר וכמובן שאני מקשיבה המון למדריך שלי וטוב מידי פעם לצאת מהמסגרת ולשמוע דעות נוספות ביקורת לא תמיד רעה, היא גם בונה!

תםטםOHIO

New member
אני שמחה שאת רואה דברים כך,

הישיבה שלך טובה, זה סוס שלך? הסוס נראה נאד חמוד. אם תחליפי את הציוד יקל לך מאד בישיבה ותראי שאין המון מה לשפר אלא לחזק. לעומת זאת, ישיבה על ציוד קצר ולא מתאים לאורך זמן תיצור כיווץ בגו, תכניס הרגלים של לרכב בסגור ובקטן, וחבל.

JuSt A d i

New member
בד"כ

אני רוכבת עם אוכף אחר יותר גדול ועם ארכובות יותר ארוכות בחור פשוט זה היה שיעור ראשון אחרי הפסקה ארוכה שלקחתי ולא הייתי כל כך סגורה על האוכף שיהיה לי נוח... הלוואי והוא היה סוס שלי, הוא סוס עם אופי מקסים שנותן את כל כולו בעבודה (חח לפחות איתי)

תםטםOHIO

New member
תמונה בקפיצה

ראשית התנועה שלך היא עם הסוס, וגם מהודעה של הורס לאבר הבנתי שאת לא רוכבת קפיצות וזו אחת הפעמים בראשונות, כך שיש לך חוש טיימינג מצוין לעליה למעלה. לגבי אחרי העליה, אני מניחה שבפריים הבא או זה שאחריו היינו רואים אותך נשארת קצת מאחורי הסוס מבחינת התנועה, משום שכל המאמצים שלך בישיבה נראים כאילו היו ממוקדים בתנועה קדימה עם הגוף. אומנם לא "זרקת את עצמך" קדימה מדי, שזה כבר טוב וכמו שגם כתבו מוכיח בסיס דרסג' שנותן לך בסיס טוב בארכובות ורגל יחסית משוחררת, אבל, התנועה בקפיצה אינה להגיע קדימה ככל הניתן אלא לקחת את המושב באויר אחורה ולשטח את הגוף, וכאן, כמו שכתבתי ההפך קורה, מה שגורם לידיים להנעל עם המרפקים החוצה ולחלק העליון של הגוף להנעל ולהתכווץ אל כיוון עמוד השדרה. - לחץ מהראש אחורה, מהכתפיים אחורה ופנימה, ומהשכמות אל כיוון עמוד השדרה, כל זה, - לא נעים בתחושה, ומאמץ בגוף מוציא אותך משיווי משקל קדימה אחורה.- מלבד העובדה שבאופן טבעי תיקנת כלפי מעלה, כך שיש לך יציבות טובה, ובסה"כ אומץ ובאמת כל הכבוד :) כתרגיל הייתי נותנת לך להרפות את הידיים מעל הקפיצה ולשחרר אותן למטה לצידי הצוואר, והרבה טרוט בעמידה מסביב למגרש :) תודה!

תםטםOHIO

New member
הבהרה-

כוונתי בבסיס דרסאג' היא בסיס ישיבה טוב, משום מה חשבתי שאת רוכבת דרסג' אבל לפי התמונה השניה נראה שאת רוכבת ווסטרן, סליחה תבלבלתי

popi199

New member
אנחנו...

מצטערת אם התמונות יצאו קצת לא ברורות...זה מה יש... בכל אופן, אנחנו לפני משהו כמו 4 חודשים.

תםטםOHIO

New member
חבל על איכות התמונה

גם פה נראה שיש זוית, עיוות בישור הראש, כנראה מאורך המושכות, וכאן קל לך יותר כי העבודה היא לעבוד סגור, האוכף גדול ואת נאבדת בו, נשלחת אחורה, הייתי משנה את כל הקונספט של איסוף הסוס מטרוט לאיסוף בקנטר, תרגיל שגם יעמיק לך את מושב וגם יהיה נח יותר לשבת לאורך הצעד, שנראה לי שעדיין (אולי כמובן) אינך מסתגלת אליו. הסוס נראה ניחן באופן טבעי בצעד ארוך אך נראה מעט סגור, צריך לעבוד איתו יותר גדול ומשוחרר ואת צריכה לבטוח בתנועה שלו ולהפתח עם הגוף אל כיוון התנועה.- ראש קדימה ולמעלה, ידיים קדימה ולמעלה. ההסתייגות שלי מהמשפט - ראש קדימה ידיים קדימה היא רק משום שלו את יותר עמוקה וקדימה באוכף, אין לך צורך לשנות כלום (קצת דומה למה שקרה עם עדי באוכף הקטן חוץ מאורך הארכובה), אבל בשביל זה את צריכה *החלטה * שאת לא מנסה לקצר את התנועה אלא לרכב את כל אורך הצעד של הסוס שלם ומשוחרר בלי חשש ועם מבט על הדרך.

popi199

New member
תודה

הסוס בן 16-17, אני משערת שיש דברים שבאופן טבעי הגיל מתחיל להשפיע בהם, תמיד היה בצעד שלו משהו טיפה עצור ואני לא מנסה לדחוף אותו יותר מדי כי כרגע אני מרגישה שזה מיותר. אבל תודה רבה על הבקורת, אני בהחלט אקח לתשומת ליבי.

תםטםOHIO

New member
הסוס מקסים,

תהני ואל "תעבדי". תרכבי משוחרר, תרגישי את התנועה שלו - הוא נדמה לי סגור כי מוחזק ולא מסיבה אחרת של גיל או כד.! אני אגב, אשמח אם תפני אליי.

שיינה2

New member
אז ככה

יש הבדל מאוד ברור בין שתי התמונות. בתמונה הראשונה הרגליים שלך כפופות לאחור, מה שגורם לגוף שלך ולישיבה שלך לנטייה קדימה - תנוחה פחות יציבה. בתמונה השניה לעומת זאת - הישיבה שלך הרבה יותר יציבה על הסוס, רואים את ההבדל כשהרגליים יותר קדימה. בשתי התמונות נראה לי שהרגליים שלך טיפה בתוך עומק הארכובות (גם משפיע על הישיבה). נראה שאת נהנית וזה הכי חשוב!

popi199

New member
תודה על הבקורת

ראוי לציין שמן הסתם התמונה הראשונה היא בקום שב והשניה בטרוט ישיבה. וכן...יש לי רגליים בעייתיות..

../images/Emo13.gif../images/Emo107.gif

חבל באמת שהתמונות קצת לא ברורות, אבל ממה שבכל זאת רואים: בתמונה הראשונה- נראה שהרגל בורחת מעט אחורה וכל פלג הגוף העליון שלך נופל קדימה מדי. תשימי טיפה יותר משקל על העקבים וככה גם הרגל שלך תתארך למטה ולא תברח אחורה וכל הגוף שלך יתיישר. וגם מבט קדימה היה יכול לעזור לך פה להתיישר טיפה ולגרום לכתפיים שלך להיפתח. בתמונה השנייה- בדיוק להפך מבחינת הרגל שלך. פה היא נזרקת קדימה מדי וכל הגוף שלך יותר אחורה מדי באוכף בגלל זה. כף הרגל נראית פה עמוק מדי בתוך הארכובה. גם פה את צריכה להסתכל קדימה ויותר לפתוח את הכתפיים, לשבת קצת פחות מכווץ. בסה"כ אתם נראים טוב ביחד.

popi199

New member
תודה רבה

ואחת המכות שלי ברכיבה זה שאני כל הזמן מחפשת משהו על החול...אפילו לי עוד לא ברור מה.

למעלה