שת"ב

JuSt A d i

New member
../images/Emo41.gifשת"ב../images/Emo41.gif

שרשור תמונות ב\סדגש|רכיבה (על מנת לקבל ביקורת) לקוח מפורום רוכבים צעירים בעקבות שרשור התמונות מהתחרות , פתחתי שרשור חדש בו כל חברי הפורום מוזמנים לעלות תמונות שלהם ברכיבה על מנת לקבל ביקורת אז יאללה שתפו פעולה!! וחג שבועות שמח
מעלה ראשונה- תמונה בקפיצה

הגב, גב יותר אחורה

וללכת קצת יותר קדימה באוכף (ככה לא תשבי רק על החלק האחורי כשהגב ישר). הארכובות לא קצרות לך?

../images/Emo45.gifהאוכף באמת נראה קטן פה../images/Emo107.gif

וזה בעיה, כי אז את יושבת אחורה מדי באוכף וכל הרכיבה שלך משתנה בגלל זה... אבל בכל זאת, ארכובות יותר ארוכות היו עוזרות לך להאריך את הרגליים יותר למטה וגם לשבת יותר במרכז. ואני בטוחה שזה היה פותר גם את ההישענות קדימה. חוץ מזה, הסוס פה נראה מאוד מתנגד בפה ותפוס בצוואר (ואני לאו דווקא מאשימה אותך, יכול להיות שהוא סתם סוס עצבני ולחוץ), הייתי נותנת לו מושכות יותר ארוכות ומנסה לרכב אותו יותר קדימה, שיאריך את הצוואר ויפתח קצת את הצעד שלו, חוץ מזה שהוא יהיה קצת יותר קשוב אלייך. ואל תשכחי שתמונה אחת לא תמיד מייצגת את הרכיבה שלך כולה, ראיתי עוד תמונות מאותו שיעור שנראו הרבה יותר טוב לפי דעתי. ואם תרשי לי להוסיף בהודעה גם על התמונה שלך בקפיצות- אם אני לא טועה, זה היה אחד משיעורי הקפיצות הראשונים שהיו לך אי פעם בחיים. אם זה נכון, חבל שלא נשארת בקפיצות. יש לך פוטנציאל מאוד גדול בזה לפי דעתי. אין הרבה רוכבים שכבר בשיעורי קפיצות הראשונים שלהם מצליחים לשים משקל על העקבים, לשמור על קשר עם הפה של הסוס (למרות שאפשר לתת טיפה יותר מושכה, לפי דעתי) וגם לשמור על המבט קדימה. מה שכן, בשביל מכשול כזה נמוך, לא צריך להישען כל כך קדימה ולא צריך לקום כל כך הרבה. זהו, ואל תתחילי עכשיו עם "יש לי ישיבה מזעזעת", כי זה ממש לא נכון. יש לך ישיבה לא רעה בכלל, ויש לך המון פוטנציאל לפי דעתי.
ואגב, אני כותבת פה אך ורק את הדעה (המאוד לא מקצועית) שלי, אז אל תסתמכי עליי ב-100%, ואני גם אשמח אם יש לאחרים משהו להעיר/להוסיף/לשנות.

JuSt A d i

New member
אוהבת אותך../images/Emo23.gif

תתחברי כבר למסנג'ר
הנה עוד שתי תמונות חחח שממחישות זוועות

dixie chick

New member
דוקא אני אוהבת את האורך של הארכובות

אבל מסכימה עם שאר הדברים גב יותר אחורה זאת נקודה טובה להתחיל איתה, עוד משהו זה שהידיים שלך צריכות להיות קדימה יותר ומשוחררות יותר, עדיין לשמור על כיפוף קל... יכול להיות שאני טועה מתמונה כי זה מטעה ואם כן מתנצלת עמוקות מראש, אבל בפוזיציה הזאת יש את כל הסיכוי להשען עם הגוף על הידיים כשצריכים מתח במושכות או למשוך (למשל לעצירה) ולמעשה לשבת לסוס על הפה, אין לך קונטרסט...

לדעתי הארכובות קצרות. וכמו שכתבו ארכובות

יותר ארוכות יעזרו לה לשבת יותר באמצע של האוכף למרות הגודל שלו. אגב זאת רק אני או שהרגליים של הסוס די גדולות לעומתו

דווקא נראה שהידיים שלה משוחררות

היא רק צריכה להנמיך אותן טיפה, אבל אולי היא בדיוק עשתה משהו אז זה בסדר שהן קצת גבוהות. מסכימה איתך לגבי הארכובות, הן בסדר, ובכלל ארכובות טיפל'ה קצרות מידי/ארוכות מידי לא צריכות להשפיע על הישיבה (אולי רק על נוחות המשתמש). וכמו שאמרו לפניי מה שבטוח גב יותר אחורה, והייתי אומרת לך לשבת יותר קדימה באוכף אבל הוא באמת פיצפון ומניסיון אישי אי אפשר לשבת קדימה על אוכפים כאלה (בלי להקריב איזו רקמה).

ארכובות כן משפיעות על הישיבה.

תוך כדי רכיבה צריך לבצע פעולות עם הרגליים, למשל דירבון. כשהארכובות קצרות מידי פעולות כאלה יכולות לגרום לגוף ללכת אחורה באוכף. אולי זה לא ככה אצל כולם, אבל פגשתי כמה רוכבים שאצלם זה ככה, גם אצלי זה ככה.

ארוכובות קצרות בצורה קיצונית

מגבילות את התנועה, לא אומרות לאף אחד לעשות את זה, אבל יש טווח ספיגה שבו הרוכב יכול לשמור על ישיבה אפילו אם הארכובות לא בדיוק באורך המתאים.

fliperit

New member
אני עפה קדימה דווקא, כשהארכובות קצרות מדי

(אבל אני באופן כללי יושבת קדימה מדי בזמן האחרון..כמעט עפתי בגלל זה מסוס שרק החליף זז מהמושכה החיצונית יותר מהר ממה שציפיתי ממנו...)

תמונה שלי ממצקה פלזר

תחרות נוער חוות יפעת 6-8.4.2006. מקצה פלזר עד 15. אמנם באותה תחרות לא קיבלתי דירוג אבל תחרות הבאה שהיתה לי, בתאריך 5-7.5.2006, לקחתי מקום שישי ארצי! חוות הרי יהודה שליטה!!!!!!!! רכיבה מערבית שליטה!!!!!!!!!!!!!!!!

אין לי כרגע תמונה נורמלית....

זה גם תמונה מלפני מלא זמן....... בקרוב אני אשיג תמונות עדכניות ממקצי ריינינג שלי, כמו בתחרות שהייתה לי היום אצלי בחווה
צילמנו שם מלא תמונות וביניהן תמונות שלי. הסוסים שלנו בחווה עכשיו לא ממש מאומנים לריינינג ורובם סייחים, אז אנחנו כרגע מאמנים אותם לזה. הייתי בתחרות על אחד הסוסים שלדעתי בעל הכי הרבה פוטנציאל ... עוד כמה חודשים הוא יהיה אחד התותחים!!! הוצאתי עליו במקצה 64
אם אני אשיג תמונה אני אפרסם פה.

למעלה