תבשיל שוקי עוף עם פתיתים
תבשיל שוקי עוף עם פתיתים/ישראל אהרוני 8 פולקעס של עוף 1 כוס אפונה קפואה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף גבעולי טימין שלמים 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 3 שיני שום קצוצות 1 פלפל אדום מנוקה מחרצנים קצוץ דק 1 גזר חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ 1 ראש סלרי חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ 2-3 גבעולי סלרי מראש הסלרי כוס פטרוזיליה קצוצה 30 עלי בזיליקום פרוסים דק מלח פלפל שחור טחון טרי 1 קילו פתיתים אפויים אסם 1/4 כוס מים 2 כפיות כורכום 1 כף גרגירי כוסברה כתושים ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מטגנים אותם במחבת עם שמן זית והטימין עד שהם שחומים יפה סביב סביב. מבשלים את הפתיתים בסיר עם מלח, כמו פסטה כ- 5 דקות ומסננים, שוטפים במים קרים, ומערבבים 2-3 כפות שמן שלא ידבקו הפתיתים. מוסיפים את כל הירקות למחבת חוץ מהפטרוזיליה ל- 5 דקות. מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לקערת הפתיתים, מוסיפים תבלינים פטרוזיליה ובזיליקום ומערבבים היטב. שמים קצת יותר מ- 1/2 ס"מ שמן זית בסיר (טפלון אלכסוני) וממלאים ב- 1/2 מכמות הפתיתים ומהדקים. שמים את הפולקעס. מוסיפים את חציה השני של כמות הפתיתים ומהדקים. מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות, עד ששומעים שזה מטוגן. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה בדיוק. הערות monday: הכנתי את הפתיתים עם חב' של חצי ק"ג פתיתים. העברתי למסננת ושטפתי במים קרים. בינתיים הכנתי את הירקות לפתיתים ועשיתי עם גזרים חתוכים לקוביות, בצלים סגולים גדולים קצוצים ומטוגנים בשמן זית. הוספתי 1/4 חב' שמיר קצוץ וערבבתי הכל יחדיו עם הפתיתים. הנחתי בתבנית קפיצית מס' 26 חלק מהפתיתים מעל הנחתי את 7 שוקי העוף המטוגנים עם מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה. מעל שוקי העוף שמתי את שאר הפתיתים ומעל הכל מזגתי 1/2 כוס מים והכנסתי לתנור לאפיה בחום בינוני של 180 מעלות למשך שעה. (אפיתי בתבנית ולא בישלתי כדי לא להפוך לצלחת וכך ישר פותחים את התבנית ורואים את שכבות המאפה, יצא מעדן).
תבשיל שוקי עוף עם פתיתים/ישראל אהרוני 8 פולקעס של עוף 1 כוס אפונה קפואה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף גבעולי טימין שלמים 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 3 שיני שום קצוצות 1 פלפל אדום מנוקה מחרצנים קצוץ דק 1 גזר חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ 1 ראש סלרי חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ 2-3 גבעולי סלרי מראש הסלרי כוס פטרוזיליה קצוצה 30 עלי בזיליקום פרוסים דק מלח פלפל שחור טחון טרי 1 קילו פתיתים אפויים אסם 1/4 כוס מים 2 כפיות כורכום 1 כף גרגירי כוסברה כתושים ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מטגנים אותם במחבת עם שמן זית והטימין עד שהם שחומים יפה סביב סביב. מבשלים את הפתיתים בסיר עם מלח, כמו פסטה כ- 5 דקות ומסננים, שוטפים במים קרים, ומערבבים 2-3 כפות שמן שלא ידבקו הפתיתים. מוסיפים את כל הירקות למחבת חוץ מהפטרוזיליה ל- 5 דקות. מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לקערת הפתיתים, מוסיפים תבלינים פטרוזיליה ובזיליקום ומערבבים היטב. שמים קצת יותר מ- 1/2 ס"מ שמן זית בסיר (טפלון אלכסוני) וממלאים ב- 1/2 מכמות הפתיתים ומהדקים. שמים את הפולקעס. מוסיפים את חציה השני של כמות הפתיתים ומהדקים. מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות, עד ששומעים שזה מטוגן. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה בדיוק. הערות monday: הכנתי את הפתיתים עם חב' של חצי ק"ג פתיתים. העברתי למסננת ושטפתי במים קרים. בינתיים הכנתי את הירקות לפתיתים ועשיתי עם גזרים חתוכים לקוביות, בצלים סגולים גדולים קצוצים ומטוגנים בשמן זית. הוספתי 1/4 חב' שמיר קצוץ וערבבתי הכל יחדיו עם הפתיתים. הנחתי בתבנית קפיצית מס' 26 חלק מהפתיתים מעל הנחתי את 7 שוקי העוף המטוגנים עם מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה. מעל שוקי העוף שמתי את שאר הפתיתים ומעל הכל מזגתי 1/2 כוס מים והכנסתי לתנור לאפיה בחום בינוני של 180 מעלות למשך שעה. (אפיתי בתבנית ולא בישלתי כדי לא להפוך לצלחת וכך ישר פותחים את התבנית ורואים את שכבות המאפה, יצא מעדן).