הקול שלי הולך לסדרת האם.
כבר שנים שגבותיו המרצדות של סאם ווטרסטון רוקדות מול עיניי הפעורות. 'חוק וסדר' היא שילוב נהדר של נוסחא קבועה שלי שני תחומים אקזוטים, שלי לפחות, "עושים את זה". אם אלה החקירות, שלרוב מצויידות בטוויסט מפתיע, המנוהלות במקצועיות רבה ע"י ג'רי אורבך והבלש השני, בד"כ מגולם ע"י בן-מיעוט יפה תואר, מצויידים בשנינות וחשיבה יצירתית,ואם הדו קרב המשפטי ההמולח שג'ק מקוי עובר, בעזרתה האדיבה של הסייעת-דוגמנית-התורנית שלו, תחת הנחייתו של אדם-פעם-הייתי-במשימה-בלתי-אפשרית-שיף, המתהדר בתשובות ציניות אך מלומדות ועתירות בנסיון, ובמקרים גרועים יותר בתובעת המחוזית החדשה , אותה משחקת אותה דיון ווסט. המשחק תמיד משובח, אפילו של השופטים-עו"ד-עדים-רוצחים. נראה שבאמת מלהקים שם את מלח הארץ בתחום המשחק, ונראה שכל השחקנים (המשובחים) של 'אוז' עברו 'חניכה' בתפקיד זוטר ב'חוק וסדר'. צוות השחקנים המתחלף אמנם יוצר תחושת היקרעות חדשה כל פעם, והצורך להיפרד מכל דמות אחר שתיים-שלוש עונות, כמעט ושובר לי את הלב. נראה שלאחרונה, לצערי, הדמויות החדשות שצצות משוחקות ע"י שחקנים קצת פחות טובים, או שהדמויות לא טועמות, לדעתי כמובן, את רוח הסדרה. כך קרה שהסייעת החדשה של ג'ק יורה את הדיאלוגים בדיקלום מביך, ונעיצת המבטים שלה יוצרת דה-ז'ה-וו לסרט ישראלי מלא בשתיקות. התובעת המחוזית החדשה נהנית מרצינות ליברלית פתטית, ולאן נעלמה הכימיה בין לני לחברו הבלש? נראה כי למרות החסרונות החדשים שצצים, 'חוק וסדר' עדיין מצליחה להימנע מלשחזר את עצמה (למרות שבהחלט היה מרענן אם הקרבנות לא היו נרצחים ע"י קרובי המשפחה שלהם כל פעם מחדש, זה כבר לא מפתיע!), ולדבוק בסיפורים מרתקים ללא צורך בקו עלילה רציף כשלד. מעניין אם הסדרה תמשיך לשמור על הסטנדרטים הגבוהים שלה גם אחרי שג'רי אורבך, לני המיתולוגי ואחת הסיבות לצפות בסדרה, יפרוש. וכמובן, מזל טוב על הפורום החדש! בהצלחה למנהל ולכולנו.