שרשור הסקר

Nimst

New member
../images/Emo41.gifשרשור הסקר

בינתיים "חוק וסדר" המקורי מוביל.. לכו להצביע אם עוד לא הצבעתם/ן (כן, גם אם רק קפצתם/ן להגיד "מזל טוב") ונא נמקו בחירתכם/ן בשרשור זה:)

Imperia

New member
מדור מיוחד

במקורית יש יותר מדי דגש על הבית משפט בעיני, ואני מעדיפה את הקטע של החקירה המשטרתית. ואני ממש לא אוהבת את הקטע של הבלש הסופרמן שיודע את הכל וקורא את הנשמות של אנשים ב"כוונה פלילית". מה שיפה בסדרות היותר ישנות זה שהן לא בנויות על דמות אחת.

Nimst

New member
אני דווקא מאוד נהנית מהקטע המשפטי

וגם לומדת ממנו הרבה, על אף השוני בין מערכת המשפט בניו יורק לזו בארץ. אבל מה שאני כן אוהבת במדור מיוחד הוא השילוב של החיים של החוקרים בסדרה; לפעמים מראים איך המקרים משפיעים עליהם (במיוחד אליוט), ודווקא הצד האנושי הזה מעניין וחבל שאין יותר ממנו. אהבתי במיוחד את הפרק ב"חוק וסדר" שעסק בתגובות של כל אחת מהדמויות להוצאה להורג.

Chakotay

New member
המקורי כמובן

המשחק בכל הסדרות הוא מצוין ותמיד שמר על איכותו, אבל אני חושב שהמשחק במקורי הוא הטוב ביותר, ובכלל אהבתי את המקורי מסיבות לא מובנות.

TheSegal

New member
אני מסכימה איתך במאה אחוז !!!!

מדור מיוחד היא האהובה עלי... אחר כך את המקורית שהיא גם טובה אבל כוונה פלילית פשוט מחליאה אותי...הוא סופרמן, בדיוק כמו שאמרת והיא כאילו האמה שהוא מסביר לה כל הזמן כדי שהצופה "כאילו" ישאר במתח... נו באמת !!! והם חוקרים פחות טוב....

TheSegal

New member
וכמובן ריצ'ארד בלזר...שאני כל כך

אוהבת עוד מ"רצח מאדום לשחור"

Aussie Girl

New member
מדור מיוחד.

אהבתי גם את המקורי אבל במדור מיוחד יש את הקטע שמראים יותר את החיים הפרטיים של הבלשים וגם יש פחות מהקטע המשפטי. אני מאוד אוהבת את הקטע המשפטי אבל אחרי כל הפרקים של זה, מדור מיוחד זה בדיוק מה שצריך בשביל "להתעורר".

garsia

New member
הקול שלי הולך לסדרת האם.

כבר שנים שגבותיו המרצדות של סאם ווטרסטון רוקדות מול עיניי הפעורות. 'חוק וסדר' היא שילוב נהדר של נוסחא קבועה שלי שני תחומים אקזוטים, שלי לפחות, "עושים את זה". אם אלה החקירות, שלרוב מצויידות בטוויסט מפתיע, המנוהלות במקצועיות רבה ע"י ג'רי אורבך והבלש השני, בד"כ מגולם ע"י בן-מיעוט יפה תואר, מצויידים בשנינות וחשיבה יצירתית,ואם הדו קרב המשפטי ההמולח שג'ק מקוי עובר, בעזרתה האדיבה של הסייעת-דוגמנית-התורנית שלו, תחת הנחייתו של אדם-פעם-הייתי-במשימה-בלתי-אפשרית-שיף, המתהדר בתשובות ציניות אך מלומדות ועתירות בנסיון, ובמקרים גרועים יותר בתובעת המחוזית החדשה , אותה משחקת אותה דיון ווסט. המשחק תמיד משובח, אפילו של השופטים-עו"ד-עדים-רוצחים. נראה שבאמת מלהקים שם את מלח הארץ בתחום המשחק, ונראה שכל השחקנים (המשובחים) של 'אוז' עברו 'חניכה' בתפקיד זוטר ב'חוק וסדר'. צוות השחקנים המתחלף אמנם יוצר תחושת היקרעות חדשה כל פעם, והצורך להיפרד מכל דמות אחר שתיים-שלוש עונות, כמעט ושובר לי את הלב. נראה שלאחרונה, לצערי, הדמויות החדשות שצצות משוחקות ע"י שחקנים קצת פחות טובים, או שהדמויות לא טועמות, לדעתי כמובן, את רוח הסדרה. כך קרה שהסייעת החדשה של ג'ק יורה את הדיאלוגים בדיקלום מביך, ונעיצת המבטים שלה יוצרת דה-ז'ה-וו לסרט ישראלי מלא בשתיקות. התובעת המחוזית החדשה נהנית מרצינות ליברלית פתטית, ולאן נעלמה הכימיה בין לני לחברו הבלש? נראה כי למרות החסרונות החדשים שצצים, 'חוק וסדר' עדיין מצליחה להימנע מלשחזר את עצמה (למרות שבהחלט היה מרענן אם הקרבנות לא היו נרצחים ע"י קרובי המשפחה שלהם כל פעם מחדש, זה כבר לא מפתיע!), ולדבוק בסיפורים מרתקים ללא צורך בקו עלילה רציף כשלד. מעניין אם הסדרה תמשיך לשמור על הסטנדרטים הגבוהים שלה גם אחרי שג'רי אורבך, לני המיתולוגי ואחת הסיבות לצפות בסדרה, יפרוש. וכמובן, מזל טוב על הפורום החדש! בהצלחה למנהל ולכולנו.

Nimst

New member
../images/Emo45.gifמנוסח היטב

מסכימה. (מנהלת, אגב, לא מנהל).

shirygo

New member
| אני מתנדנדת בין סדרת האם לבין ...

היחידה לקורבנות מין שמצטיינת בעניין רב וגם כל הפרקים מתחלקים כך שרוב הפרק מתרכז בקטע של השוטרים וקצת בקטע המשפטי כאשר בסדרת האם זה מתחלק 50%-50% אם כי הסדרה עדיין משובחת ביותר. לעומת זאת הסדרה השלישית, שאינני זוכרת את שמה, אך זו עם וינסנט דונופריו פשוט מביישת את הפירמה! - היא כל כך מגוחכת שהבלש שם מכיר את כל השפות, מנהגים, עמים ולפי הסדרה מכיל את תכל הידע האנושי במוחו ומצליח לפתור את הכל, זה נראה כמו גרסא עלובה של מקגייוור! אני בינתיים מתענגת על השידורים החוזרים בהולמרק.

הצבעתי למקורי

זה פשוט הכי טוב ויותר חכם,מחלקים את החלק מהשפטי והמשטרתי באופן דיי שווה,ואני אוהבת את זה,למרות שלפעמים אין לי כח למשפטים. מצד שני,חוק וסדר - מדור מיוחד לפעמים יותר נוגעת ללב,ויש שם כמובן את כריס מלוני (סטאבלר) שאותו איבדתי כש"אוז" נגמרה,הוא שיחק שם את קלר,ויש גם את ריצ'ארד בלצר,ג'ון מאנץ',שזה אותו ג'ון מאנץ' המגניב וההומוריסטי מ"רצח מאדום לשחור" האגדית. משום מה,לא התחברתי ל"כוונה פלילית".אמנם יש שם את קת'רין ארבה,שגם היא שיחקה באוז את שירלי,ואני מאוד אוהבת את השחקנית,אבל אני פשןוט מוצאת את זה הכי פחות מעניין. ועכשיו יש חוק וסדר בהולמרק,אז אני זזה,ולמנהל (או מנהלת ? לא הספקתי לבדוק) - סחטיין על פתיחת הפורום,קבל\י ח"ח !

Nimst

New member
מנהלת:)

בנוגע לכוונה פלילית - קת'רין ארבה לא מקבלת כ"כ הזדמנות לשחק.. היא די מיותרת שם, וינסנט ד'אונופריו (רוברט גורן) עושה את כל העבודה. הפעם היחידה שזכור לי שהיא עזרה איכשהו לחקירה הייתה כשהיא אמרה בהחלטיות "לא, היא תלתה את התיק על הוו בשירותים, לא הניחה אותו על הרצפה". ווינסנט עונה "אה, זה קטע של נשים". כך ניתן היה להסיק שמדובר ברצח ומשם גורן המשיך לפענח לבד (מישהו זוכר על איזה פרק אני מדברת?). נכון, הוא די "סופרמן", במובן נוירוטי-גיקי שכזה. אבל דווקא הידע האינטלקואלי העשיר שלו והפענוח האינטלגנטי הם אלה שהופכים את הסדרה לטובה.

Nimst

New member
נכון לעכשיו "מדור מיוחד" מוביל

כל המצביעים - נא לנמק בפתיל

אורן1979

New member
הצבעתי ל"מדור מיוחד"

כי האנשים הציניים וחוביי הקונספירציות של העולם צריכים מנהיג, ואין כמו מנץ' להובלי אותנו...
כדרך אגב ה Munch quote החביב עליי היה בפרק בו הם חקרו מוות של ילד וגילו שהוא היה חולה במחלת סייקס (מחלה גנטית אופיינית ליהודים יוצאי אירופה) למרות שאבא שלו היה נוצרי במקור....מסקנה - למצוא את האב האמיתי - המאהב היהודי של האם. כשקרייגן מטיל את המשימה הזו על מנץ', הוא מגיב ב: When everything else fails – round up the Jews

Nimst

New member
מאנץ' גדול../images/Emo6.gif

אני זוכרת קטע משעשע במיוחד כשפין ומאנץ' היו סמויים, ופין אמר שמאנץ' הוא ה"יהודי שלו"

אורן1979

New member
נכון...

ובדרך החוצה פין הציע שבפעם הבאה הוא מוכן להיות ה"בוי" של מנץ'...

D a n L

New member
בחרתי בסדרת האם

בגלל שאני מאוד אוהב את השילוב בין החקירה המשטרתית לדיון בבית המשפט. חוץ מזה ג'רי אורבך וסם ווטרסטון הם השחקנים הטובים ביותר בשלוש הסדרות. דרך אגב - אני סטודנט למשפטים ונראה לי שהושפעתי מהסידרה לפחות באופן חלקי כשבחרתי ללמוד דווקא תחום זה...

Nimst

New member
באמת סדרה שגורמת לתחום

המשפטים להשמע מעניין. שמחה לראות סטודנט למשפטים בפורום, תוכל לעזור לנו עם ההבדלים בין מע' המשפט בארץ לזו שם.
אתה יודע שג'רי אורבך עוזב את הסדרה?

למעלה