שלוש בהודעה אחת.

../images/Emo41.gif שלוש בהודעה אחת. ../images/Emo41.gif ../images/Emo16.gif

היי, שלוש נושאים שהייתי רוצה לעלות פה. 1. "אם לא תאכל יבוא שוטר- הדור הבא"- הורים ואוכל. היום בארוחת צהריים, היה גם עוף (של סבתא שלי, לא ממש טעים, חוצמיזה שנאי די שונא עוף). אבא שלי שאל: "ניר, אתה רוצה עוף?". אמא שלי (בלחישה): "למה אתה בכלל שואל אותו?!". סליחה? אני עדיין בגיל שצריכים לדחוף לי אוכל לפה בלי שאני אדע מה זה? (לדעתי לא צריך ואסור לעשות את זה בכלל, אבל שיהיה). נגיד ואני ארצה להיות צמחוני (אני לא, מסיבות שלי, לא חשוב כרגע), ההורים יסוו בשר כטבעול ויתנו לי? אני לא יכול להחליט לבד מה לאכול ומה לא? יש גם את ההורים שמחביאים ממתקים וכאלה. אצלי זה לא ככה, כי אני גם בקושי אוכל דברים כאלה, ובלה. איך זה אצל ההורים שלכם? 2. הורים שמתנהגים כמו מוניקה גלר (או: הורים חולי נקיון). אצלי רק אמא שלי במצב הזה- כמעט כמו מוניקה גלר (מוניקה מהסדרה "חברים"). זה לא רק נקיון וסדר, זה גם אם קרה משהו, אתה תסביר למה הוא קרה. דוגמה- ההורים שלי היו שבוע אחרון בחו"ל, 2 הסבתות שלנו (אמא של אבא, ואמא של אמא) היו איתנו (אני הייתי שלושה ימים מתוך זה בכלל בטיול שנתי)... כשאמא שלי חזרה, "ניר, מה הפניסטיל והסנו-די עושים במגירה למטה?". "לא יודע". לפעמים היא גם מתקשרת לסבתא (אמא שלה)/שואלת את סבתא (אמא של אבא) גם למה זה הגיע (אחרי שהיא שאלה אותי ולא ידעתי). בקשר לנקיון זה בסדר, אני שונא מקומות מלוכלכים, אבל עדיין זה מוגזם! היא חזרה משבוע חופש, ישר עושה סופנג´ה במטבח! ואחר כך מתלוננת שהיא לא יכולה לנוח! 3. אבא חרא, אמא חרא (או: האם ההורים באמת כלכך נוראים). הנה כמה קטעים ממכתב שכתבה ילדה בת 13 וחצי, לידיד שלה: "ההורים שלי משגעיםםםםם אותי! אני לא יכולה לסבול את זה יותר, אני מסוגלת להתאבד רק בגללם! קודם כל- כי עם הורים כאלה וחינוך כזה, אין פלא שככה יצאתי. דבר שני- עם הורים כאלה וגנים כאלה- איך אני אהיה בעתיד? מה שבטוח, למרות שאף אחד לא ירצה אותי, אני לא מביאה ילדים בחיים!!! לא מאמצת ילדים, לא יולדת ילדים, אני לא ארשה לאחותי אפילו לכתוב בצוואה שלה שהיא מעבירה לי את הילדים שלה אם יקרה לה משהו. אם אני אגדל ילדים הם בטח יצאו מפלצות כמו ההורים שלי... כמוני.". ההורים שלנו רעים בכוונה? או רק מנסים לחנך, ולכן יוצאים "רעים". אסור זה, אסור ההוא, גורמים לנו לבכות, לרצות להתאבד. השיטה של "זה אסור, אם תעשה את זה תקבל עונש/נאיים עליך שתקבל עונש" לחינוך, זו שיטה טובה? היא מועילה? הנה עוד קטע מהמכתב: "אני כבר לא יכולה לסבול את זה, הם גורמים לי לבכות בלי להניד עפעף. ואני בוכה בפנים שלהם והם ממשיכים, בייחוד אבא שלי! אין לו רגשות? הכל מת אצלו בפנים, איך הוא יכול לגרום לבת שלו לבכות בדמעות אמיתיות של כאב אמיתי ושלא יהיה לו אכפת בכלל? ובגלל מה? באמרתי לו משהו? אין לי זכות דיבור? אלוהים ישמור, אני.... אני משתגעת כאן!". ההורים בכלל מודעים למה שההתנהגות שלהם (או חלקם) גורמים לילדים שלהם? או שהם בטוחים שהכל זה רק הצגה כדי שהם יוכלו לאכול ממתקים/ללכת להופעה של מוניקה סקס? "אני אקח טרמפים וירצחו אותי ואם לא זה אני תמיד יכולה לנסוע לפגש את דני כי הרי לפי אמא שלי הוא פסיכופת מטורף שרוצה לרצוח אותי, ואמא תמיד צודקת לא? כבר נמאס לי!". ההורים באמת תמיד צודקים? אם הם עושים טעויות הם מודים בהם? הם נותנים לילדים שלהם (בעיקר בגיל ההתבגרות) מרחב לנשום בו? "אבל אם אני אצעק אז הם יצעקו עליי שאני מעירה אותם, או שאני עושה רעש ואם אני אטרוק דלתות הם יצעקו עליי שאני הורסת את הבית ואם אני אבכה הם יציקו לי שעה למה אני בוכה ואם אני אבכה בחדר שלי בלי שהם ישמעו הם ייכנסו כל חמש דקות להגיד לי שיש לי טלפון או לבקש ממני לשטוף כלים או לעזור להם להתחבר לאינטרנט או.... הבנת את התמונה.". ההורים נותנים לנו להתבטא? לפרוק כעסים (בגללם או בגלל אחרים? יש מספיק כעסים בגיל הזה.)? ההורים מתייחסים בכלל לזה שרע לנו? "נמאס לי לגמרי, נמאס נמאס נמאס. נמאס מההורים שלי, נמאס מעצמי, נמאס לחיות- פשוט נמאס." - אם משפט כזה לסיום, אי אפשר לדעת לאן אנחנו, הילדים, נגיע. יצא קצת ארוך... כולם מוזמנים להגיב, תודה. נ.ב. - את הקטעים על ההורים מהמכתב, קיבלתי ממי שכתבה אותו, אבל כבקשתה אני לא יכול לתת פרטים מזהים יותר מהגיל.
ניר

liat Gi

New member
וואו כמה כתבת

קראתי הכל
ועכשיו לתגובות:
הורים ואוכל מאז שצמחו לי השיניים (או מאז שאני זוכרת את עצמי) אני אוכלת 3 ארוחות מסודרות ביום, אם אני מפספסת ארוחה אמא קצת לוחצת ומתחילה להרצאות לי על תזונה נכונה, אנורקסיה, בולימיה, וכ"ו.. |מטאטא|(מה לעשות שאין) הורים ונקיון החדר שלי תמיד מסודר, אני גם חולת נקיון...זה בדם במשפחה
בקשר להורים..כל אחד מחנך בדרך שונה ומוזרה משלו..והם שונאיייייים להודות שטעויות שלהם, הם פשוט באלגנטיות מדלגים על הקטע של אופס אתה צודק וממשיכים הלאה.. לדעתי הידידה, זאת שרשמה את המכתב, נמצאת במצוקה ופסיכולוג יכול בהחלט לבוא בחשבון. יכול להיות שהיא מגזימה, בחלק מהדברים אני מזדהה כמו הטריקת דלת-שוברת את הבית, אבל לגבי האדישות לשאר הדברים..

maayan15

New member
אז ככה...

אמא שלי תמיד דוחפת לי אוכל לצלחת!!...309654 פעם אמרתי לה לא לעשות את זה והיא עושה את זה....אבל בתור צימחונית אני יכולה להגיד שאמא שי לעולם (אבל לעולם!!) לא תסווה בשר כטבעול...היא עובדת כפול כדיי שכל מה שיש עם בשר יהיה בלי בשר (אם היא מכינה מקרוני בולונז...היא תכין גם מקרוני עם קציצות טבעול...כל מיני דברים כאלה..)... ובדר"כ הם יוצאים רעים כי הם מחנכים אבל עיש גם המון פעמים שהם יואים רעים כי הם מתנהגים כמו פראנואידים מטומטמים!!....ולפעמים פשוט סתם מטומטמים... ואני מסכימה עם ליאת שהחברה הזאת שלך נמצאת במצוקה ושצריך לטפל בזה...

*neta*

New member
הממממ,

לגבי האוכל... כשהייתי קטנה לאמא היו כל מיני יציאות של אין טלווזיה, מחשב..כל מיני
אבל אף פעם לא יצא מצב שבבית לא אכלתי הרבה זמן (חוץ מכשהייתי חולה) ואמא התחילה לדחוף לי אוכל. היום היא כבר יודעת שאני לא אוכלת ה-ר-ב-ה דברים, והיא לא תנסה לדחוף לי בכוח. בטיולים/קורסים ארוכים למינהם, זה כבר הפך למעין מסורת אצלי, שאני פשוט לא אוכלת, לא יודעת למה האוכל שם גורם לי בחילה, ואז המדריך מצלצל לאמא ואמא מסבירה שככה אני ושאני אסתדר לבד.. אמא לא חולת נקיון..אבל חשוב חשוב חשוב שהבית תמיד יהיה מסודר..למשל אחרי הטיול השנתי שהיה שלשום, החדר שוב נקי, זאת לאחר שיום אחד שגמרתי מאוחר, הוא סודר ע"י הגמדים הקטנים.. כשהם נוסעים לסופי-שבוע או לחו"ל ואני ואחותי נשארות, תמיד אחותי מכריחה אותי לעזור בעבודות הבית ולנקות, אבל ביום האחרון, מה זה הבית עובר נקיון מדהים, והכל אחותי כמובן
, והיא מנקה ספונג´ה ואפילו שואבת אבק. אבל כשההורים חוזרים, ישר מתפצלים כל אחד עושה משהו אחר, אחד ספונג´ה אחד שואב אבק...ככה עד שהם עוברים על כל הבית... בקשר למכתב..לדעתי מי שכתבה אותו נמצאת במצוקה וצריכה לפנות למישהו שיכול לעזור לה. לדעתי ההורים מחנכים והשיטה של עונש נועדה כדי להשריש לנו מעט כבוד לאחרים ומעט משמעת, שבכל מקום צריך אותה. למרות שלא כל פיפס בבית צריך להעניש..וכמובן שבגיל מסויים זה כבר לא יעיל הענישה.. יכול להיות שההורים של אותה ילדה שכתבה את המכתבה חונכו באופן שמרני מאוד ולכן הם מגדלים אותה באותה דרך.. ההורים צודקים שלפעמים אנחנו הילדים עושים הצגה כדי לקבל את מה שאנחנו רוצים, אבל הם צריכים לדעת להבחין מתי אנו רציניים. ההורים מתייחסים שרע לנו, לפעמים עצם העובדה שהם לא מדברים איתנו בזמן שאנחנו בתקופה רעה עוזרת לנו, הם נותנים לנו להתמודד עם זה לבד (והאמת, תודה לאל על חלק מהמקרים האלה, יש מקרים שאמא לא תבין ותחשוב שאני משוגעת..). לגבי התבטאות ופריקת כעסים, לפעמים הם אוזן קשבת, אבל רק עד זמן מסויים, אחרי זמן מסויים הם מחליטים שהבעיה בנו ושאנחנו קוטרים ומפונקים, הפריקת כעסים לא ממש מתחרשת אצלי, מכיוון שזה יגרום סתם וויכוח ענק, ופריקת כעסים של ההורים. פעם אני גם לא רציתי ילדים, מסיבות טיפשיות של זה כואב או סיבה יותר רצינית שאני לא אדע איך לגדל אותם או להשתלט עליהם, ואז אני חושבת עלי, ומה יקרה אם הבת שלי תהיה ההפך הגמור ממני.. אבל זו תקופה שחולפת ככל שמתבגרים ומבינים עוד *הרבה* דברים, ואז הכאב נראה כמו אחרון הצרות, והגידול כעניין שולי..בשביל זה יש 2 הורים,לא?

*תגובה לתגובות* ../images/Emo16.gif

אני לא אוכל הרבה, אבל גם לא אוכל מעט. זאת אומרת- יש ימים שאני יכול לשכוח לאכול, ולאכול ארוחת צהריים בחמש בערב (שאני כל היום בבית, כמו אתמול). יש ימים שפשוט אני אשב מול הטלוויזיה, יקח לי סנדוויץ´, אחר כך איזה ביסלי, סיריאלס, ואני יכול לאכול המון
. אני מתכוון יותר על מה שאוכלים, לא על הכמות. אני לא רציתי לאכול בשר, בסוף אכלתי ממש טיפה (אותי די מגעיל לאכול כל דבר בעוף שנראה טיפה שונה מהבשר האכיל), אמא שלי: "יש עוד המון מה לאכול! אתה רוצה שאני אחתוך לך?", "לא אמא, זהו. לא רוצה יותר עוף.", "אבל יש עוד המון בשר שם!", "את רוצה? תאכלי את.", "ניר!"
. בקשר לנקיון- אני גם די חולה נקיון וסדר, אבל לא בצורה כזו מוגזמת. זאת אומרת, כמעט הייתה לי בחילה שנכנסתי למטבח והרצפה הייתה מלוכלכת, אבל לעומת זאת, לא אכפת לי אם משהו עבר ממקום אחד למקום אחר, כל עוד זה משהו שכל בני הבית משתמשים בו (בייחוד אם לא הייתי בבית, והבית המשיך לחיות במשך שבוע). אותה ילדה שכתבה את זה, היא ילדה נורמלית לגמריי, ובאמת יש לה לא מעט בעיות עם ההורים (לא חושב שהם מכים אותה ודברים כאלה, אבל בעיות אחרות). את הקטעים פרסמתי פה, דווקא יותר בגלל הצורה שהם כתובים, ושהם יכולים להעביר מסר כלשהו על איך שההורים מחנכים ומתנהגים אלינו. אל תתיחסו למקרה בצורה ספציפית, אם יקרה משהו בנושא של מי שכתבה את זה שידרוש התייחסות ספציפית, אני אודיע
ניר

Pink Punk Girl

New member
אני .......... ../images/Emo4.gif

אוכל- הקטע עם האוכל וההורים מוזר .. עד לפני שנה וקצת היו דוחפים לי בשר
חצלחת את שהחלטתי להיות צמחונית (ואני גאה
בזה !!) חוצמזה ההורים שלי שומרים שאני לא אוכל שטויות ובזכותם (ובזכות כוח הרצון שלי (הצניעות הצניעות ..)) אני נראית יותר טוב היום מפעם !! הרבה יותר !!
ככה שזה הסתדר ..
נקיון- אין שום בעיה עם זה !! אמאבא דואגים מדי פעם שנסדר את הסלון, החדרים שלנו .. בעיה שלנו אם הם מבולגנים !! ובאה מנקה פעם-פעמיים בשבוע ככה שהכל טוב .......
אמאבא חרה- כמו כולם גם ההורים שלי חרה לפעמים .. אין מה לעשות !! נגיד שאני כועסת עליהם מאוד, אני מסוגלת לחשוב דברים כמו שכתוב במכתב שצירפת (לא הכל
) וכמה שזה עצוב אין מה לעשות .. אצל כולם זה ככה

Heavy Thought

New member
מממ...

קודם כל, בת כמה הילדה שכתבה את המכתב? אם יורשה לי לשאול 1. אוכל: אחרי שהייתי צוחקת להורים שלי בפרצוף בגלל השיטות העלובות של השוטר והם הבינו שהבת שלהם לא עד כדי כך מטומטמת שהיא תאמין לזבל הזה זה פשוט הפך להיות: "או שאת אוכלת, או שאת לא יוצאת לחברים שלך היום/רואה טלוויזיה היום/נוגעת במחשב היום... וכו´" היום זה כבר לא ככה אני בת 14 וחצי דאמט, אני חושבת שאני יכולה להחליט מתיי אני אוכלת ומתיי לא 2. הורים חולי נקיון: ובכן, לצערי, כן, אני גם חיה עם יצור כזה בבית שזוכה לכינוי "אמא" אמא שלי פשוט חולה, גרגיר נופל - היא חייבת להרים החדר שלה כזה מסודר וכזה נקי שזה מפחיד! אבא שלי גם כזה, הוא לא סובל בלאגן, אבל הוא גם לא קיצוני בנושא (לעומתה...) ובגלל זה אני תמיד זוכה לצעקות כמו: "מממממממממווווווווווורררררררר
תסדרי את הדיר חזרים
(משמע החדר שלי)" זה מאמא שלי מאבא שלי זה משהו כמו: "תראי! תראי! אף אחד לא יתחתן איתך עם הבלאגן הזה!" (ואני: כן אבא כן... עד לחתונה... עוד יש לי זמן) 3. אבא חרא, אמא חרא: כל מה שיש לי להגיד בנושא זה:
הורים - צריך ללמוד איך לחיות איתם
הכי חשוב, זה לא ללכת איתם ראש בראש פשוט מלא ילדים הולכים עם ההורים שלהם ראש בראש ולא מבינים שזה לא בסדר הורים הם עם עקשן, הם בדרך כלל לא מוותרים על העקרונות שלהם כשזה מגיע לחינוך האישי של הילדים שלהם. צריך תמיד להגיע איתם לפשרות שימצאו חין בעיני שני הצדדים בקשר לשאלה הזאת, אם הורים תמיד צודקים - אז לא למרות שיש המון ילדים שמשוכנעים שההורים שלהם טועים גם כשהם צודקים אבל לפעמים גם הם עושים טעויות ההורים שלי לא מודים בזה, הם פשוט שותקים כנראה זה מוריד להם מהכבוד
והורים לא תמיד מתכוונים להיות רעים, זה פשוט יוצא להם ככה ויש ילדים שסתם מפרשים את זה אחרת, אני דווקא מבינה ת´הורים שלי אבל יש כאלה שדווקא כן רעים הורים שמכים ת´ילדים שלהם למשל, איכס, גועל נפש ו... זהו, אני חושבת כבר כואבת לי האצבע

meeeeee

New member
שלום לכולם...

טוב, אה... אני ה...ילדה שכתבה את המכתב. אולי לא ציפיתם שאני אקרא את ההודעות שלכם, מקווה שזה לא מפריע לכם... אני ממש ממש לא אתחיל לדון כאן בבעיות שלי עם ההורים שלי, כי זה דברים שאני לא מדברת עליהם גם עם החברות הכי טובות שלי לפעמים. לעומת זאת- מאוד מצא חן בעיני שכולם פה אחד החליטו שאני צריכה פסיכולוג. מהסיבה הפשוטה ש- באמת חשבתם שאני כל כך טיפשה שלא חשבתי על זה? ברור לי שאני צריכה פסיכולוג. והלכתי לאמא שלי וביקשתי ממנה לקחת אותי לפסיכולוג. היא לא רוצה, כי אין לנו כסף. נסו לפתור את זה. ד"א- אם תציעו פסיכולוג של קופ"ח- ניסיתי את זה, היא החליטה שהם לא טובים מספיק. באמת, אני לא טיפשה. אולי המכתב שלי גרם לי להיראות ככה, אני לא מתנסחת משהו כשאני עצבנית רצח. גם עם ידיד לי, לו כתבתי את המכתב, אני בד"כ לא מדברת על זה בצורה כזאת (תוקפנית, חמומה וכו´). פשוט זה היה ממש לפני שהייתי צריכה לצאת למסיבה ו... לא יכולתי לצאת עם כל המתח הזה בפנים, קשה לי מספיק לחייך חיוכים מזויפים ערב שלם גם כשאין לי את ההורים שלי על הראש.

n u l i t

New member
שלומלום, מתוקית. ../images/Emo140.gif

א. את לא טיפשה. ב.המכתב שכתבת זה אחד הדברים הכי יעילים להוצאת אנרגית יתר. מה גם, שלדעתי, הוא היה מנוסח היטב. ועניין "חלולת המח" וה"תוקפנית" אלו דברים לגיטימים בהחלט. ואין סיבה בעולם שתרגישי שאת צריכה לתרץ או להסביר את עצמך ואת ריגשותייך! ג. לדעתי את זקוקה לפסיכולוג בדיוק באותה מידה, שכל אדם שפוי זקוק לו. כולנו לפעמים זקוקים לפורקן ריגשי . והרבה מתבלבלים בינו לבין פורקן נפשי! אני מניחה שיש לך את אותן סימפטומים, שיש לכולנו או לפחות רובנו-מתבגרים בקונפליקט תמידי עם הוריהם.
אבל ככה זה, ואת רק מתחילה...
אני התחלתי את המרוץ בגיל 10 ועד היום עוד לא הגעתי לקו הסיום !! אבל גם זה, כמו כל הדברים בעולם, עתיד להיגמר. (אני אופטימית:) מאחלת לך רק טוב. ותרגישי חופשי לפרוק את ריגשותייך בפנינו.

meeeeee

New member
תודה לך על התגובה הנחמדה../images/Emo13.gif

ראיתי שאת לא חושבת כמו כולם שאני זקוקה לפסיכולוג באופן דחוף, או שאני טועה ולא הבנתי נכון את התגובה? בכל אופן- המכתב שכתבתי הוא מאוד רגוע יחסית למכתבים שאני כותבת לבנאדם הזה בד"כ כשאני עצבנית, וכמובן שלא ראיתם את ההמשך שלו שלא קשור להורים שלי שהיה הרבה יותר עצבני ודכאוני, וכמובן שכל המכתבים שאני כותבת לו הם פי מאה יותר רגועים מהמכתבים שאני כותבת לעצמי (כלומר- כותבת לחברה ואז לא נותנת לה את זה, או סתם מוציאה את מה שעבר עליי על נייר... אני לא ממש שולחת לעצמי אותם...
). וההורים שלי הם באמת חלק גדול בדיכאון שלי אבל לא גדול כמו הדיאטה שלי, החברות שלי, הלימודים ועוד המון דברים. כך שעוד לא ראיתם הכל. וכמו שאמרתי- אני לגמרי מסכימה עם כל מי שאמר שאני זקוקה לפסיכולוג באופן דחוף אבל מסתבר שאמא שלי לא מסכימה... או ש"אין לה כסף" לזה. (רק תמונת מצב קטנה- היא משלמת כמעט 3000 שקלים בחודש כדי לשלוח את אחותי ואותי ללמוד פסנתר, משלמת 240 שקלים לחודש לשלוח אותי לדיאטיקנית וקנתה רק השנה הליכון בשביל הבית וטלוויזיה בשביל ההליכון וטלפון אלחוטי בשבילי כי ההליכון בחדר שלי אז אם יש לי טלפון לקו הפרטי שלי בחדר שאני אוכל לקחת את האלחוטי ולא לדבר בחדר כדי שמי שעל ההליכון לא ישמע מה אני אומרת... אבל 800 ש"ח בחודש לפסיכולוג זה יותר מדי). להתראות יקיריי....

idit girl

New member
אני...../images/Emo3.gif

בקשר לאוכל:אוקיי אז ההורים שלי בדרך כלל לא מציקים לי בעניין האוכל, אלא עם כן הם רואים שאני לא אוכלת הרבה (לטענתם
) אז אמא שלי אומרת לי: "זהו כבר סימת?? את לא רוצה עוד??" וכל מיני משפטים כאלו...
אבל היא לא הכי מציקה לי אם אני אומרת לה שאני לא רעבה יותר, רק לפעמים...
אני גם גרה בקיבוץ אז נגיד אחרי בית ספר אני אוכלת ארוחת צהריים בחדר אוכל עם החברים אז ההורים שלי לא יכולים לראות מה אני אוכלת...
בקשר לניקיון:אמא שלי ממש לא חולת ניקיון
, ואני בבית בעיקר דואגת לחדר שלי-שהוא סך הכול בסדר...
בקשר להורים חרא:ההורים שלי כמו כל הורים, מעצבנים לפעמים וגורמים לי ממש לצרוח עליהם!!!
אוווווף הם לפעמים יכולים להיות ממש לא מבינים ויותר מדי דואגים עד שזה פשוט מ-ע-צ-ב-ן!!!!!!!!
היה תקופה שכל הזמן רבתי איתם אבל בתקופה האחרונה דווקא יש לי קשר טוב איתם והם עוזרים לי בכל מיני דברים...
!!!

אני.....

|שמאל
ימין|
ההורים שלי מעירים לי רק אם יושבים איתי בשולחן ונראה להם שאני לא אוכלת מספיק אז הם כזה:"נו, למה את לא אוכלת עוד?" "אנחנו מכירים אותך , אחרי תלכי לאכול סתם שטויות..." אבל חוץ מזה הכל בסדר...
ניקיון
אמא שלי לא חולת ניקיון , היא לא אוהבת שהבית מאוד לא מסודר אבל אין לה בעיה עם קצת לכלוך או עם דברים לא במקום ...
הורים חרא
ההורים שלי .. כמו כל הורה ממוצע בערך , לפעמים ממש עוזרים ותומכים ולפעמים מעצבנים מאוד

למעלה