שלום,

../images/Emo41.gifשלום,

אני מעוניינת לקנות פאלם/פוקט PC ומכיוון שעדיין לא הבנתי את ההבדלים ביניהם (עיינתי במאמרי הפורום) אשמח להסבר קצר בעקבות הנתונים שאני אפרט כדי לדעת מה מומלץ לי לקנות. דרישותיי:
אני מעוניינת בסנכרון עם המיקרוסופט אאוטלוק של המחשב למכשיר(אם זה אפשרי).
GPS, תוכנת ניווט במכשיר. זהו, אם אני אזכר בעוד דברים אני אוסיף. ערב טוב ותודה רבה.

BravoMan

Active member
אז ככה:

ההבדל העיקרי שנראה לעיין במכשירים האלה הוא מערכת ההפעלה. הממשק נראה שונה, המכשירים מריצים תוכנות שונות בקיצור - כמו לנהוג באוטו או באופנוע - יש דמיון, אבל התפעול שונה. גם פאלם וגם פוקט יודעים להסתנכרן מצויין מול OUTLOOK ויש כאלה שאומרים שהסנכרון של פאלם הוא יותר טוב מבחינת האופציות שהוא מספק (כמו סנכרון אנשי קשר לפי קטגוריות למחשבים שונים). באשר לניווט כאן נופלים הפאלמים לפחות מבחינה אחת: כמעת ואין כאלה עם GPS מובנה וזה אומר שבלי להחשיב תוכנת ניווט צריך להוציא עוד 500-1000 ש"ח על מקלט GPS BT. כאן הפוקטים עוקפים בגדול עם מגוון דגמים משולבים GPS החל מENAVI 911 שניתן להסיג ב1100 ש"ח ועד הASUS המצויינים והחדישים ב2500 +/- ש"ח שכוללים גם WIFI וBT. יש לקחת בחשבון שגם תוכנת הניווט שנמכרת בנפרד עולה כ1000 ש"ח. בכל אופן, נוכל לצמצם את הבחירה אם תחשבי על עוד העדפות \ אילוצים וכו.

../images/Emo41.gif תודה רבה על התגובה

נראה לי שהורדתי את אופציית הפאלם (חשוב לי שה-GPS יהיה מובנה). אם אני אוכל להשיג גם WIFI וBT בפוקט זה עוד יותר טוב. אני פשוט לא יודעת מה הם הנתונים שאני צריכה לבדוק (כלומר, מה פירושם של כל אלה - זכרון פנימי, זכרון חיצוני (הכרטיסים השונים), זכרון הRAM ו- ROM,מהירות מעבד, סוג מעבד, מה נכנס תחת הגדרה של רזולוציה טובה, האם מערכת ההפעלה זהה בכל הפוקט PC והאם המשקל הוא פונקציה... שאלת קינוח - מה דעתך על ה- MIO P550? לילה טוב ותודה שוב על הסבלנות.

יש

מכשירם כגון הפוג'יסטי שהם גם קלים וגם מובנים עם אינטרנט אלחוטי וסינכרון מעולת שאני ניסיתי וגם שמעתי עליהם דברים טובים מעבר לזה שהוא מובנה ללא צורך באנטנות גדולות ומסורבלות

roberto3950

New member
מכשירם מובנים עם GPS

יש ASUS פוגיסטו מיו הכי טוב לגשת לחנות לבדוק לשחק ולנסות בשלב ראשון

BravoMan

Active member
לגבי מה לחפש:

יש מספר מאפיינים שכדאי לשים לב עליהם בזמן רכישה: 1) מהירות מעבד - רוב המכשירים החדישים לניווט כגון הASUS או הFUJITSU שהוזכרו כאן באים עם מעבד 520 או יותר. אאל"ט הMIO מגיעים עם 400 אל אף שגם זה מספיק. 2) זכרון RAM - זהוא זכרון בו התוכנות משתמשות לריצה. כל מכשיר שיוצא היום בא כסטנדרט עם 64MB כך שכאן אין מבחר (למעט מכשירים ישנים או זולים כגון IPAQ 1950 שמגיע עם 32MB בלבד) 3) זכרון ROM (הזכרון הפנימי) זהו זכרון האיחסון. זה כמו כונן קשיח במחשב שם שמורות התוכנות והמסמכים. בד"כ זה 128MB אבל יש מכשירים עם 512MB כמו MIO 550 או אפילו 1GB כמו ASUS 639. כאן נסכנסת לתמונה היכולת של כל המכשירים האלה לקבל כרטיסי SD (כרטיס זכרון SECURE DIGITAL) ובכך להרחיב את מקום האיחסון עד 4GB 4) לגבי רזולוציה: כל המכשירים באים עם רזולוציה סטנדרטית (QVGA) של 320X240 ומסכים בגודל זהה של 3.5 אינץ' FUJITSU שהוזכר קודם בא עם מסך VGA (נדמה לי "3.7) כלומר רזולוציה כפולה 640X480 אך רוב הוכנות אינן יודעות לנצל אותה והמערכת מכפילה להם את הפיקסלים כך שאין הבדל בכמות המידע המוצג. כמו כן מכשרי VGA לעיתים קרובות יותר איטיים ממכשירים רגילים בגלל כמות העיבוד הנוספת שדרושה לתצוגה. למציל העולם: אני רואה מההודעות שלך שאתה מאוד מרוצה מהFUJITSU אבל הצהרות כמו "סנכרון מעולה" עלולות להטעות אנשים שלא מכירים את התחום. כל מכשירי POCKET PC לדורותיהם משתמשים באותו תוכנה של MS הנקראת ACTIVESYNC והסנכרון בכולם זהה לחלוטין מכל הבחינות. בכל אופן הMIO 550 פחות טוב, גם בגלל שהאנטנה שלו אינה מתכוננת כמו בASUS וגם היו לסדרה הזו בעיות בGPS שאומנם תוקנו אחרי החזר, אך עדיין לדעתי ASUS עדיף.

elimalka

New member
לא מובן לי למה קוראים לזיכרון

הנוסף לכתיבה ROM. הרי זה Read Only Memory

BravoMan

Active member
זה משהוא מימים עברו:

נכון למעשה זכרון האיחסון הוא FLASH והוא ניתן לכתיבה. העניין הוא שבמכשירים הישנים הFLASH שימש רק לאיחסון מערכת הפעלה ולא היתה דרך לכתוב עליו (חוץ מלכלים לעדכון ROM) ולכן מישהו החליט לכנות אותו כך כדי לא לבלבל את הצרכן. המוסג נדבק ונשאר גם בWM5 שם מיתן לכתוב לחלק מהFLAH. למעשה היום לא תמצא מכשיר עם ROM עמיתי. גם BIOS של מחשבים וגם FIRMWARE של נגני מידיה ומכשירים סגורים למינהם הוא FLASH או EPROM \ EEPROM כלומר סוג זכרון שלא נמחק אך ניתן לשכתוב לפחות מספר פעמים.

למעלה