שיר על הכוונת - Peace

Another Girl

New member
../images/Emo41.gif שיר על הכוונת - Peace ../images/Emo41.gif

כותב עיקרי: מרטין גור.
מבצע עיקרי: דייב גהאן.
אורך השיר: 3:36 4:49 (גרסת האלבום)
ראה אור בהוצאות הבאות:
Peace (2009) Sounds Of The Universe (2009)
על ההפקה רשום בן הילייר.
"Peace" הוא הסינגל ה-47 של הלהקה בבריטניה והשני מתוך האלבום Sounds Of The Universe.
בראיון שנתן מרטין לעיתון Sun ב-3 באפריל 2009, הוא אומר שהשיר הזה הוא אחד השירים שהוא הכי אוהב מתוך האלבום. הוא הרחיב והוסיף שהשיר הזה והשיר Little Soul נותנים לאלבום את הבסיס שלו, היות ובשניהם יש תחושה "רוחנית" (מושג שדפש משתדלים לא להשתמש בו דווקא). בגדול, לפי מרטין, השיר עוסק בהתגברות על האלכוהוליזם שלו: I really don't want to sound new-age with all this talk about giving up drinking. There's just a sort of spiritual feel to some of the tracks and that's why to "Sounds of the Universe" worked well as a title." וזה מה שלדייב גהאן היה להגיד על השיר, בראיון לעיתון The Guardian ב-21 במרץ, 2009: "For me it represents the joy and ecstasy of everything looking better, tasting better, sounding better."
אחת התגובות למילים של השיר היא נכונה לחלוטין ולא הבחנתי בה עד עכשיו – השיר הזה הוא ניגוד כמעט מוחלט לשיר Wrong, שהוא שיר מלא במרירות וייאוש, לעומת השיר הזה שבו הדובר משלים עם עצמו ועובר הלאה, משאיר את המרירות והכשלונות מאחוריו: I'm leaving bitterness behind This time I'm cleaning up my mind There is no space for the regrets I will remember to forget
גרסת הסינגל של השיר שונה מגרסת האלבום – בכך שהפתיח שלה (הדקה הראשונה לפחות) שונה לחלוטין. הסינגל לא ראה אור בארה"ב, כאשר במקומו שוחרר השיר Perfect כסינגל (החלטה חכמה, אם תשאלו אותי) למטרות פרומו. השיר ראה אור בפורמטים והוצאות שונות והנה הרשימה הנוכחית: http://en.wikipedia.org/wiki/Peace_(Depeche_Mode_song)#Track_listing
הצלחה: השיר הגיע למקום ה-57 והמוצדק במצעד הבריטי, שהוא המקום אליו הגיע הסינגל הראשון שלהם, Dreaming Of Me בבריטניה בזמנו. נכון, זה רומנטי והכל, אבל זה בתכלס אומר שזה הסינגל עם הדירוג השני הכי נמוך בבריטניה אי פעם, כשמקדים אותו רק "Little 15"(על הדירוג שלו תשמעו ב"שיר על הכוונת" הבא). בגרמניה היה מצבו של הסינגל קצת יותר טוב והוא הגיע למקום ה-25 (עדיין נמוך יחסית לסינגל של דפש בגרמניה).
הקליפ של השיר צולם ברומניה ובוים על ידי צמד הבמאים הצרפתים ג'ונאס ופרנסואה. בקליפ נראית בחורה קצוצת שיער, לבושה בבגדים צבאיים, בסיטואציות שונות – נוסעת ברכב, מתבוננת בעצמה במראה, מבשלת ועושה כלים במטבח של מסעדה – ולא מרוצה מחייה באופן כללי. אנחנו כנראה אמורים להבין שהיא קיבלה החלטה לברוח מהם ולהתגייס לצבא כדי להיות מאושרת. ספרו את זה לבקו"מיסטים טריים. בקליפ משתתפת השחקנית הרומניה מריה דינולסקו (שיש כאלו פה בפורום שמצאו בה דמיון לנינט, בתגובות לקליפ ביו טיוב אנשים דווקא חשוב שהיא קרובת משפחה של דייב
) וזהו הקליפ הראשון של הלהקה בו לא משתתפים אף אחד מחבריה. למה? כזכור, דייב שלנו היה חולה למדי לאורך תקופה ממושכת. האזכור היחיד שלהם הוא בפוסטר פרסומי על בניין שמופיע מאחורי הבחורה, לקראת הסוף.
המילים ידוע לי שהשיר הזה לא חביב במיוחד על רבים מחברי(ות
) הפורום ולמען האמת, אני לא חושבת שזו אחת ההברקות של הלהקה. בניגוד לשירים אחרים באלבום הזה, אותם גיליתי עם הזמן, את השיר הזה די חיבבתי בהתחלה ולאט לאט ירד לי ממנו, כי הוא התחיל להצטייר לי כפשטני משהו וגם קצת קיטשי. אולי הביצוע המביך שלו בהופעה בארץ גם תרם לתחושה. מבחינתי – 8.6.

../images/Emo5.gif

לא הולך לי עם השיר הזה לא מתחבר לי לא בא לי טוב משעמם ממש לא "דפש מודי" לא אוהבת ודי ! ניסיתי באמת...

אני פההה

ידעתי שמישהו יקפוץ :) בקשר לקליפ- נראה לי יותר שזה על מישהי שהתגייסה לצבא כנראה שזה גרם לה לשריטה ממש עמוקה...... אז כשהיא מנסה את עצמה בעולם הרגיל היא פשוט לא מסתדרת, אולי שאף אחד לא מבין אותה (כנראה עברה איזה פשוט טראומה או משהו) ואז היא מחליטה לחזור.\ אוף זה אחלה שיר מה יש לכם..

Another Girl

New member
סינגלים? ../images/Emo12.gif

התכוונתי לסינגלים, כי רק עליהם, לצערי, מצאתי מידע מורחב ברשת. ברור שבסה"כ יש הרבה יותר שירים שהלוואי והייתי מוצאת עליהם מידע...

DepecheModeIL

New member
אז זה יותר "סינגל על הכוונת"...

ואגב מידע עמוק יותר על השירים אפשר למצוא גם כאן, תרגישי חופשי להתרשם.

Another Girl

New member
כן, כרגע לצערי זה באמת "סינגל על הכוונת" ../images/Emo13.gif

את הקישור הזה אני מכירה, הגעתי אליו במסגרת חיפושיי. הסקירות מושקעות ומרשימות אבל לא כוללות פרטי טריוויה נוספים שאני אוהבת לשבץ בפינה (לפחות לא בצורה מרוכזת שלא מצריכה חפירות בשרשורים). אבל תודה בכל מקרה...

DepecheModeIL

New member
טוב אז אגב טריוויה

במסגרת ההתחכמויות שלנו העלינו פעם חידה שם - נראה מה המצב כאן: מה הקשר בין דפש מוד לשוקולד טובלרון?

gam ani

New member
העובדה שדייב חולה על שוקולד?

זכור לי שקראתי ראיון איתו על זה שההתמכרויות הנוכחיות שלו הן טלויזיה, סיגריות ושוקולד. רצוי שוויצרי... אבל טובלרון זה בכלל שוויצרי? אם כן, תודו שגם אם זאת לא התשובה זה מסתדר בול
שמעתי גם שמעריצים שגילו את זה נהגו לזרוק לו שוקולדים על הבמה בזמן ההופעות...

Another Girl

New member
לא יודעת, אבל

הפסגה ההררית על העטיפה מזכירה לי את הפסגה שעל עטיפת "Construction Time Again"...

למעלה