שיר על הכוונת - Fly On The Windscreen

Another Girl

New member
../images/Emo41.gif שיר על הכוונת - Fly On The Windscreen ../images/Emo41.gif

חוזרת אליכם אחרי הפסקה ארוכה (וקצת משופעת) ועם שיר על הכוונת, לפי בקשה שלכם...
כותב עיקרי: מרטין ל. גור.
מבצע עיקרי: דייב גהאן.
אורך השיר: 3:48 (7") 7:19 (12")
ראה אור בהוצאות הבאות:
It's Called A Heart/Fly On The Windscreen (1985) Black Celebration (1985)
Catching Up with Depeche Mode
(1985)
על ההפקה רשומים דפש מוד ודניאל מילר.
"Fly On The Windscreen" הוא ה-B-side של הסינגל "It's Called A Heart", שהוא הסינגל ה-14 של הלהקה בבריטניה.
השיר נחשב, גם מבחינת המילים וגם מבחינת הלחן והעיבוד שלו, לאחד השירים האפלים של דפש מוד, בעיקר יחסית לתקופה. "Death is everywhere, like a fly on the windscreen" כתב מרטין גור במורבידיות וטען כי המוות הוא תופעה בלתי נמנעת שאי אפשר להמנע ממנה ושהיא מקיפה אותנו בהמוניה, בדומה לזבובים שנמרחים לנו על השמשה. בשל כך, אין טעם להתמהמה ויש להתאחד (בין אם בסקס, בין אם באהבה ובין אם סתם בקרבה אינטימית כלשהי) עכשיו, בטרם יהיה מאוחר מדי.
זה הרקע מאחורי ההוצאה לאור של השיר: It's Called A Heart, שלמעשה לא ראה אור באף אלבום רשמי של הלהקה, נחשב בעיניי הלהקה (או לפחות מרטין גור ואלן ווילדר) לאחד השירים הגרועים של דפש. האחרון, למעשה, אף החשיב אותו לשנוא עליו ביותר ונלחם על Fly On The Windscreen כ-A-Side. ולמרות זאת, נשאר הנ"ל B-side, לפחות בזמנו, היות והתוכן שלו נחשב על ידי חברות התקליטים כ"בעל אופי אלים" וחששו שהוא יהיה בעייתי מבחינת שידור ברדיו. ב-DVD של Black Celebration מספר וויילדר שחברת ההפקות של דפש, Mute, הטילה ווטו על השיר כ-A-Side כיוון שהמילה הראשונה בו היא "Death". ולמרות זאת הלהקה, שעדיין ראתה פוטנציאל בשיר, החליטה לשלב רמיקס שלו באלבומם הבא, "Black Celebration", תחת הכותר "Fly On The Windscreen – Final". לרשימת הפורמטים וההוצאות המלאה: http://en.wikipedia.org/wiki/It's_Called_a_Heart#Track_listings
לשיר אין קליפ רשמי, אבל קבלו קליפ אלטרנטיבי שבעיניי הוא מאוד מוצלח והולם את רוח השיר מבחינת האווירה והאפקטים שבו:
המילים קודם כל אני מתנצלת על כמות המידע המועטה - זה מה שהצלחתי לאתר בהתחשב בכך שהשיר הוא לא סינגל. אם למישהו/י יש תוספות... אישית – לא אחד השירים שאני מתחברת אליהם מבחינת הלחן, אבל המילים שלו חזקות ואני אוהבת את האווירה המורבידית האפלה שלו. תגידו עליו מה שתגידו, הוא בהחלט מיוחד. 9.2.

westend girl

New member
כמו הרבה אחרים, אני אוהבת את השיר מאוד

משונה שהוא הצליח, לפחות נראה לי, לא בדקתי במצעדים, הרבה יותר מה-A Side שלו. ובכלל יחסית לבי-סייד הוא מאוד מוכר ומצליח. כמוך כמוני, לגבי התחושה של האווירה האפלה והמורבידית שעושות אותו מיוחד (למרות שיחסית לדפש מוד הוא לא כזה יוצא דופן מהבחינה הזו). מצטרפת אלייך ב-9.2

9

מסכימה איתך לגביי המילים שמשדרגות את השיר,כמו לא מעט שירים של דפש.מתה על האווירה האפלולית של השיר למרות כך,לא היה הכרחי בעיניי בהופעה,וקצת הרדים את הקהל

gam ani

New member
שיר שהאפקט שלו חזק ביותר בהופעות חיות

אני מודה שזה אחד הקטעים האהובים עלי ביותר מהדיסק של ההופעה בארץ. צרחתי כמו פסיכית כשדייב התחיל לשיר... הוא הכניס המון רגש בביצוע הזה וגם המיקרופון קיבל "תשומת לב"
לכל מי שמעוניין להיזכר איך זה היה ובקלוז-אפ: http://www.youtube.com/watch?v=yTGwd0aZS6s Black Celebration הוא ללא ספק האלבום "הכי פחות מוערך שלא בצדק" שלהם. 9.5 לגירסאת האלבום ועשר להופעות!

MaKe NoIsE

New member
אז ככה :

שלום לכולם
קודם כל אני יציג את עצמי. קוראים לי אבי, אני קורא פה המון המון ולא יצא לי לכתוב. אני כותב המון בפורום של דפש מוד הישראלי של אורן ואבנר. לגבי השיר : כשמזכירים את השיר Fly On The Windscreen אני חייב להתערב
זה שיר שאני הכי אוהב מתוך האלבום BC (אחד האלבומים הכ האהובים עלי של הלהקה) זה שיר שעשה לי את הטור !!! חצי שנה לפני שהתחילל הטור TOTU שאלתי עת עצמי מה הסיכוי שהם מנגנים את FOTW ? ואז אני רואה שהוא נכנס לפלייליסט בהופעת חימום בלוקסנבורג (הופעת החימום לפני ישראל) בטור האחרון שמעתי את השיר הזה 3 פעמים (ישראל, בודפשט, ברטיסלבה) צרחתי, רקדתי, בהיתי כמו משוגע
אני מאד מקווה לשמוע את השיר הזה בהמשך כי אני יהיה בהופעות של הלהקה בברצלונה 20-21/11/2009 אני מקווה שיהיה שינוי קטן בסט לקראת הטור החורפי. אני מאד מאד מאד מקווה שהלהקה תנגן את everything counts ואת black celebration

Another Girl

New member
הו, כותב ממין זכר! ../images/Emo3.gif

(כן, זה די נדיר פה
) כיף לך, מקווה גם לראות את אחת ההופעות האירופאיות בטור החורפי. וברוכבא...

אבי! כמה צפוי שהשיר הזה יגרור אותך לפה!

לא מפתיע בעליל
חכה חכה אם אתה לא בא לסטודיו אתה מקבל מכות

piegirl1

New member
וולקאם!

מסכימה איתך ש-bc הוא אלבום מצויין. לגבי השיר הזה, חייבת להודות שבהתחלה לא אהבתי אותו בגלל הפתיחה המפחידה והמילים ה"אופטימיות" (על ההתחלה death?! למה ככה מרטין?!) אבל עם הזמן הוא התחבב עלי והדימויים נראים יותר הגיוניים (ותודה בהקשר הזה למנהלת הפורום..). בכל אופן, לא בעשיריה המובילה מבחינתי. לא מעט מאיתנו, אגב, מבקרות גם בפורום הרשמי. נתראה גם שם

Doriiin

New member
אחד השירים בהופעות חיות!

במיוחד בדיבושיונל.. המילים חודרות והלחן מאוד אהוב עליי..אוהבת את השיר הזה:) 9.7 פייבוריט..

Another Girl

New member
ת'אמת...

לא נפלתי ממנו כשהם ביצעו אותו פה, לא יודעת אם זה בגלל החיבה המתונה שלי אליו או שבעיניי הוא פשוט לא שיר מוצלח בהופעה. יש לי תחושה שאולי האופציה השנייה היא הנכונה...

מסכימה איתך

וכמו שכתבתי בתגובתי השיר הזה לא עשה לי את ההופעה,למרות שהוא שיר טוב מאוד בעיניי. וBC באמת אחד האלבומים המשובחים,בשבילי הוא מסמל את תחילת התקופה הטובה ביותר של דפש.

DepecheModeIL

New member
ובכן..

מנקודת המבט שלנו ולטעמנו האישי - שיר מעולה, מורכב ומלא בשכבות כלים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, עם צלילים נסתרים שמגלים כל פעם עוד ועוד. דווקא אחד השירים שלא אהבנו בהופעות חיות - במיוחד לא ב-Devotional (בדיוק כמו Everything Counts). אגב הגרסא שאנחנו משמיעים במסיבות היא ה-Extended מתוך הסינגל It's Called A Heart ולא גרסת האלבום המסורסת. 8.7

למעלה