Another Girl
New member
../images/Emo41.gif שיר על הכוונת - Fly On The Windscreen ../images/Emo41.gif
חוזרת אליכם אחרי הפסקה ארוכה (וקצת משופעת) ועם שיר על הכוונת, לפי בקשה שלכם...
כותב עיקרי: מרטין ל. גור.
מבצע עיקרי: דייב גהאן.
אורך השיר: 3:48 (7") 7:19 (12")
ראה אור בהוצאות הבאות:
It's Called A Heart/Fly On The Windscreen (1985) Black Celebration (1985)
Catching Up with Depeche Mode
(1985)
על ההפקה רשומים דפש מוד ודניאל מילר.
"Fly On The Windscreen" הוא ה-B-side של הסינגל "It's Called A Heart", שהוא הסינגל ה-14 של הלהקה בבריטניה.
השיר נחשב, גם מבחינת המילים וגם מבחינת הלחן והעיבוד שלו, לאחד השירים האפלים של דפש מוד, בעיקר יחסית לתקופה. "Death is everywhere, like a fly on the windscreen" כתב מרטין גור במורבידיות וטען כי המוות הוא תופעה בלתי נמנעת שאי אפשר להמנע ממנה ושהיא מקיפה אותנו בהמוניה, בדומה לזבובים שנמרחים לנו על השמשה. בשל כך, אין טעם להתמהמה ויש להתאחד (בין אם בסקס, בין אם באהבה ובין אם סתם בקרבה אינטימית כלשהי) עכשיו, בטרם יהיה מאוחר מדי.
זה הרקע מאחורי ההוצאה לאור של השיר: It's Called A Heart, שלמעשה לא ראה אור באף אלבום רשמי של הלהקה, נחשב בעיניי הלהקה (או לפחות מרטין גור ואלן ווילדר) לאחד השירים הגרועים של דפש. האחרון, למעשה, אף החשיב אותו לשנוא עליו ביותר ונלחם על Fly On The Windscreen כ-A-Side. ולמרות זאת, נשאר הנ"ל B-side, לפחות בזמנו, היות והתוכן שלו נחשב על ידי חברות התקליטים כ"בעל אופי אלים" וחששו שהוא יהיה בעייתי מבחינת שידור ברדיו. ב-DVD של Black Celebration מספר וויילדר שחברת ההפקות של דפש, Mute, הטילה ווטו על השיר כ-A-Side כיוון שהמילה הראשונה בו היא "Death". ולמרות זאת הלהקה, שעדיין ראתה פוטנציאל בשיר, החליטה לשלב רמיקס שלו באלבומם הבא, "Black Celebration", תחת הכותר "Fly On The Windscreen – Final". לרשימת הפורמטים וההוצאות המלאה: http://en.wikipedia.org/wiki/It's_Called_a_Heart#Track_listings
לשיר אין קליפ רשמי, אבל קבלו קליפ אלטרנטיבי שבעיניי הוא מאוד מוצלח והולם את רוח השיר מבחינת האווירה והאפקטים שבו:
המילים קודם כל אני מתנצלת על כמות המידע המועטה - זה מה שהצלחתי לאתר בהתחשב בכך שהשיר הוא לא סינגל. אם למישהו/י יש תוספות... אישית – לא אחד השירים שאני מתחברת אליהם מבחינת הלחן, אבל המילים שלו חזקות ואני אוהבת את האווירה המורבידית האפלה שלו. תגידו עליו מה שתגידו, הוא בהחלט מיוחד. 9.2.
חוזרת אליכם אחרי הפסקה ארוכה (וקצת משופעת) ועם שיר על הכוונת, לפי בקשה שלכם...