שירשור הטסט שבו עברתי "

papapa

New member
../images/Emo41.gifשירשור הטסט שבו עברתי " ../images/Emo41.gif

זה רעיון שעלה לי לראש כרגע
כל מי שכבר עבר טסט יכתוב איך היה הטסט שלו (אם הוא נהג טוב) ואיך היה הטסטר. אני יתחיל
הטסטר שהעביר אותי היה בחור נחמד, קצת עצבני, אבל נחמד... מה שהכי הצחיק אותי, שכל פעם שאחד הנהגים בכביש עשה משהו שלא נראה לו, הוא התחיל לצפצף לו. נגיד, אחד ניסה להתגנב לכביש למרות שלי הייתה זכות קדימה, אז הוא ציפצף לו כמו משוגע
וכששני נהגים חסמו את שני הנתיבים, ועצרו לדבר (בכביש דו סיטרי) אז הוא גם התעצבן, ושוב ציפצף להם
הוא היה נחמד (אלי לפחות
) ודיבר איתי במהלך הטסט. בסוף הטסט (ממש במשרד הרישוי) הוא ביקש ממני לעשות חניה ברוורס בין שתי מכוניות שעומדות במקביל, והמורה שלי ראה את זה וחטף קריזה
בטסט עצמו נהגתי טוב, ולא עשיתי טעויות ועברתי
עכשיו תספרו אתם...

../images/Emo26.gif

טוב..אני עברתי בטסט שני
הטסט הראשון שלי עבר חלק..פשוט נסעתי מעולה
באיזשהו שלב הוא אמר לי משהו ולא הבנתי אותו נכון - אז הוא החזיר אותי לאותו מקום ואז הבנתי מה הוא רצה והוא אמר לי שעשיתי את זה טוב.. ז'תמורת לא עברתי על איזשהי עבירה לפני זה..פשוט נכנסתי בפניה שהוא לא התכוון אליה אלא לפניה אחרת.. הייתי בטוחה שאני נכשלת בגלל זה ואחר הצהריים המורה שלי מודיע לי שנכשלתי על הצמדות לימין שזה די דבילי מאחר ואף פעם לא הייתה לי בעיה בזה.. ובאמת שבדקתי כל הטסט איך אני ביחס לשולי הכביש והוא סתם הכשיל אותי
(
) הטסט שני שלי (שעברתי בו
) היה על הפנים
כל הזמן נזכרתי בטסט הקודם שלי שהוא הכשיל אותי על הצמדות לימין אז הפעם באמת נצמדתי - אבל לשמאל.. בשלב מסויים הוא נגע לי בהגה ואמר לי שאני קרובה מידי.. כל הטסט שמעו את הקלאץ' רועד מרב לחץ. אחרי שהוא נגע לי בהגה (טוב..לא בדיוק נגע..אבל הוא כבר בא עם היד להגה ואז אמר לי שאני קרובה מידי..) הגעתי למסקנה שגם ככה נכשלתי אז מה זה משנה איך אני נוהגת
ונרגעתי.. סך הכל גם ככה נכשלתי.. ככה לפחות חשבתי.. אז נסעתי רגועה והכל היה בסדר.. והוא נתן לי לעשות חניה ברוורס - מעולם לא חניתי עד כדי כך רחוק מהמדרכה
כמעט באמצע הכביש.. בכל מקרה- הוא העביר אותי
עכשיו כל מה שכתבתי פה זה איך אני הרגשתי שהלך לי..זה שהיה איתי בטסט אמר לי שנהגתי מעולה וגם החניה שלי הייתה מעולה - אבל אני באמת הרגשתי שהלך לי חרא. הודעתי למורה שלי שאני רוצה שיעור ביום שישי ב11 כי אני בטוח נכשלתי.. ב4 וחצי הוא התקשר לספר לי שעברתי
ועד היום שבו היה לי את הרשיון ביד (זה לקח שבוע כי היו שביתות באמצע) לא האמנתי..

crusher

New member
../images/Emo98.gif

אני עברתי בטסט שלישי, אין לי כוח לספר את שני הטסטים הקודמים לו כי הם היו מחורבנים מאד. לטסט השלישי שלי, נגשתי לבד, יענו רק אני, בלי עוד איזה תלמיד. התחלתי את הנסיעה והכל היה סבבה, הסתובבנו בעיר והטסטר שתק. על ההתחלה אחרי 5 דקות בערך הייתי צריך לעשות חנייה (החלק שהייתי הכי מבסוט ממנו) שיצאה פרפקט ממש לפי כל הכללים (במיוחד שבשיעורים לפני כ-ל החניות לא יצאו לי טובות). אח"כ נסענו משם לפה, מפה לשם, הוא הביא אותי לכביש שבונים עליו שהמהירות המותרת בו היא 30 וישר האטתי ושמרתי כל מהלך הקטע הזה על 30 קמ"ש אחרי שהקטע נגמר הרמתי את המהירות. הייתה לי פנייה שמאלה לכיוון כביש בינעירוני (שצריך לסוע בו 90) קיצר, לא נסעתי בו 90 הגעתי ל60 ואז הוא שאל אותי כמה מותר לסוע פה אז עניתי לו 90 וניסיתי להגביר את המהירות אבל אז היה שלט של הגבלה ל60 חוץ מזה היה עוד איזה קטע של הצטמצמות כביש שלא אותתי. אחרי הטסט אני יצאתי עם הרגשה טובה (דבר שמאד חשוב) עד שדיברתי עם המורה שלי שאמר לי שעשיתי את הטעויות האלה. אשכרה חשבתי שהטסטר יכשיל אותי בגלל זה. אבל בסוף בשתיים בצהריים באותו יום הוא התקשר אליי ואמר לי "מגיע לך מזל טוב..." ומאותו יום אני פשוט שמח יותר....

היה זה יום סגרירי וגשום מעט

ה14 בפברואר 2003. לא סיפרתי לאף אחד שאני ניגשת לטסט, ועמדתי בזה באמת. רציתי להיות הראשונה אבל השתפנתי ועברתי למושב האחורי. הטסט השביעי שלי והטסט הראשון של זו שעשתה איתי. הטסטר היה לא אחר מיונה מימון, שכל תלמידי התיכון של ב"ש כ"כ אוהבים לשנוא... חנינו ממש בסוף החניה הכי רחוק מהכניסה למשרד הרישוי ואז ראיתי אותו מתקדם לעברינו, היא שאלה אותי בלחץ "זה יונה? זה יונה?" בהתחלה לא ראיתי כי הוא היה רחוק אז אמרתי שלא אבל אחרי שניה הבנתי בדיוק איזה מזל יש לנו והודעתי לה חגיגית "כן, זה יונה...". בתחילת הטסט אמרתי לה משהו כמו "תירגעי, אל תילחצי" ואז יונה אמר "הו אני רואה פה מישהי עם נסיון" ולאחר מכן הבעתי את מורת רוחי על כך שיש רק 4 טסטרים בב"ש והוא מבחינתו הבהיר לי שאם אני רוצה להכיר את כולם אפשר לסדר את זה... המסכנה הייתה כ"כ בלחץ ולמרות שלא עשתה שום טעות ממשית היא נסעה מאוד לאט ודי התעלמה מהשמאלה/ימינה שלו עד שנשבר לו מזה והוא בלם אותה (כי במקום לפנות ימינה במעגל התנועה היא המשיכה ישר). ואז הגיע תורי, הייתי כמו תמיד נורא בלחץ ומודעת לכך שאני הולכת להוסיף עוד טסט לרשימה הארוכה שלי ופשוט התחלתי לקשקש ויונה מבחינתו אוהב לדבר אז הוא התחיל לקשקש איתי ודי היה נחמד וניסה להרגיע אותי... פרט לבלימה שנאלצתי לתת ברמזור הדפוק הזה ליד הבית שלי שמשתנה ברגע (מ15 בערך) ומקצת יותר מ40 סנטימטר בחניה הכל היה בסדר, ואז הוא עשה לי קטע השתלבות מפחיד בנשיאים שבו הייתי צריכה לעבור מהנתיב הכי ימני להכי שמאלי כשלפני שני מטר לרמזור אבל הצלחתי... סיפרתי אח"כ למורה שלי מה היה ושאלתי אותו אם שווה בכלל לבדוק (בגלל הבלימה) והוא אמר שכן ואז אמרתי לו שיתקשר אלי לא חשוב מה התוצאה כי אחרת אני סתם אתענה יותר זמן. הייתי משוכנעת שנכשלתי והשתגעתי עד שהלכתי לישון. ב12 כמובן המשפחה עשתה רעש והעירה אותי אז צעקתי עליהם לסתום ונרדמתי שוב. ברבע לשתיים אני מתעוררת כאשר הפלאפון מצלצל ואני רואה שיש שיחה מ"עודד נ" (הטלפון הנייד של המורה שלי לנהיגה), אני מרימה ואומרת "אני אפילו לא רוצה לשמוע" והוא מבחינתו שואל "למה את לא רוצה לשמוע? אם את לא רוצה לשמוע אני אגיד לאבא שלך" "דבר אני שומעת" "את עברת!!!!!!" (ונשמע היה שהוא מאושר יותר ממני). לאחר מכן הגיעו כמובן צרחות ה"עברתי! עברתי!" ומאז כל הייתר היסטוריה...

אילונוש

New member
וואו את רצינית?? טסט

שביעי?? כל הכבוד על הסבלנות.. אני עברתי ברביעי וחשבתי שאני מתה אחרי השלישי....

חשבתי שאני מתה אחרי כל טסט

שבו נכשלתי, והייתי מפסיקה ללמוד נהיגה, עד הטסט הבא...

pompii

New member
../images/Emo4.gif יותר נכון לעשות../images/Emo26.gif

שרשור הטסט שלא עברתי מרתק ביותר...

GaLi17

New member
הסיפור שלי קצר ולעניין

לא לא עברתי בראשון תרגעו...אמ...זה היה מאוד פשוט בשני הטסטים הראשונים הכשילו אותי ובצדק (אתם לא רוצים לדעת מה עשיתי..) והכי מעצבן היה שאלה שהיו איתי עברו בשני המקרים והם גם נסעו גרוע
אבל חפיף החלקתי. ואז בא הטסט השלישי ופה נהייתי כבר לחוצה כי יותר משלישי זה מתחיל להיות קצת השפלה (מצטערת כל העוברי טסט 6-7-8 למינהם
) אז הייתי קצת לחוצה אבל נהגתי טוב. וזהו העבירו אותי...וזה היה בין הימים היותר מאושרים בחיים שלי
עכשיו נשאר לי רק חודש וחצי מלווה...חחח ועכשיו יש לי שאלה...יש פה מישהו שעבר טסט ראשון??

yoavyoav

New member
שטויות. לא משנה בשיט איזה טסט

עוברים... העיקר שהיום את נוהגת טוב. זה לא משנה אם עברת בטסט ה20 אפילו.

yoavyoav

New member
../images/Emo61.gif חגרו חגורות ותחזיקו חזק...

אני, בואו נגיד, לא הייתי תותח בשיעורי נהיגה והיה לי גם מורה די מחורבן שנהג להכות אותי בזמן הנסיעה ולצעוק עלי "תחזיר כמו גבר!!". כשהחזרתי הוא נבח עלי בתמורה "מה, אתה משוגע?? תסתכל על הכביש". קיצור, אחרי 38 שיעורים ו5 חודשים, ניגשתי לטסט הראשון... האמת היא שהגיע בוחן שנחשב הטוב ביותר בירושלים והוא בדר"כ מעביר את כולם... הוא עשה לי טסט יחסית מאוד קל בשכונת גילה. השכונה מאוד נוחה לנסיעה כי הכבישים לא עמוסים בכלל ומאוד רחבים. וגם לא נתבקשתי לעשות שום דבר מיוחד כמו חנייה וכאלה. אבל מה?! זה היה בגילה! ובדיוק ירו שם! אז הייתי קצת לחוץ. זה נכון שזה לא תירוץ לנהיגה המרושלת שלי, אבל עדיין... לא עברתי. על פי הדף אפשר להגיד שנכשלתי בענק. היו שם איקסים בגודל עצום על בערך כל סעיף. טסט שני - אחרי חודש. טסטר שנחשב מאוד מניאק בירושלים עשה לי אותו וכמובן נכשלתי. אני מאמין שגם אם היה מדובר בטסטר אחר לא הייתי עובר כי עליתי על המדרכה פעמיים וכמעט דרסתי זקנה. קיצור נכשלתי גם בגלל הטסטר המניאק וגם בגלל הנהיגה המרושלת שלי. אגב, שכחתי לציין שלא נבלמתי, לא נהגו לי בהגה ולא נתבקשתי לחנות באף אחד משני הטסטים הראשונים. טסט שלישי - אני לוקח את עצמי בידיים. דבר ראשון החלטתי לקחת איזה כדור הרגעה לפני הטסט כדי להיות רגוע ויגיד מה שיגיד המורה. דבר שני, לא סיפרתי לאף אחד על הטסט. ממש לאף אחד חוץ מלמורה ולזאת שעשתה איתי את הטסט. היה לי טסטר די קשוח והטסט היה די קשה שכן הוא התבצע בתלפיות בשעת עומס בבוקר. נהגתי מצוין למרות הכל, והטסטר היה נינוח ופיזם לו מוזיקת אלביס שהתנגנה ברדיו. עד שפתאום, 2 דקות לפני סוף הטסט עבר רץ לו אתיופי קטן באמצע הכביש ושמתי לב קצת יותר מדי מאוחר. אומנם לא דרסתי אותו, אבל זכיתי לבלימה עצבנית מצד הטסטר. בלימה שלא היתה מביישבת את הפרסומות המוחשיות ביותר בטלוויזיה נגד תאונות דרכים. מצד שני נהגתי מעולה עד אז... חיכיתי בסבלנות עד 1730 והתקשרתי למשרד הרישוי. הפקידה שם אמרה לי בקור רוח: "עברת ביי" ואני ממש התפוצצתי משמחה! מאז עברו שנתיים וחמישה חודשים בדיוק ואני כבר בקושי זוכר את הטסט שלי מרוב שזה היה פרט מינורי מהחיים בטווח הרחוק. כל מי שלומד נהיגה, תנו לי לתת לכם עצה! אל תקחו ללב שום טסט שאתם לא עוברים כי רוב הטסטרים בכלל לא שווים שתלחצו בגללם. תעברו את הטסט המטופש ותשאירו את משרד הרישוי מאחור. זאת סתם פונקציה מציקה. הייתי במתח קיצור הייתי במתח מאוד רציני, עד ש

Superdror

New member
סיפור הטסט שלי....

זה היה בתאריך.... בעצם, אני לא זוכר מתי זה היה או באיזה יום. השעה הייתה 1 בצהריים, לילה ארוך לפני כן. נוסעים עם המורה לחניון במשרד הרישוי, מרגישים מאושרים ושמחים, מגיע הטסטר, בחור גבוה, ג'ינג'י, קצת קירח... מתיישב באוטו וזועק אל האוויר כמה מילים בטון נורא לא סקסי - "צהריים טובים, לשים חגורות להביא תעודות להתניע הרכב... ובהצלחה !" . אני כמובן לא נהגתי ראשון אז לא חטפתי את ההלם הזה. במהלך הטסט של התלמידה השנייה שהייתה איתי באוטו קיבלתי הרושם שהטסטר אוהב לשתוק ורק לקשקש קצת בדפיו, לתת לך תחושה שהוא לא שם לב למעשיך, ואז פתאום משום מקום להזיז לך את ההגה וללחוץ לך ברקס, כן כן, ההיא שנהגה לא הבינה מאיפה זה בא... מגיע תורי, הוא מסמן לה לעצור בצד , היא שואלת "לא צריך חנייה?" הוא עונה.... "לא, אין צורך". היא עוברת אחורה מבינה שהיא נכשלה, לא בגלל שאין צורך בחנייה אלא בגלל שהוא נגע לה בהגה בדקות הראשונות של הטסט ואף הדביק את דוושת הברקס לרצפה. אני מתיישב, הוא אומר לי לשים חגורה (לייק שכחתי) ואני מתחיל לנהוג, מאותת שמאלה ומתחיל לנהוג בקלאסיות... הוא אומר לי ימינה, שמאלה, שמאלה , ימינה... אני רק נוהג ומשתדל לשמור על קור רוח. במוחי עוברות מחשבות מצחיקות כגון "מה יהיה אם אני אכשל? האח הגדול יצחק עליי, הדוד (מורה לנהיגה) יצחק עליי, אבא יקרא לי נהג שבת..... ". מגיעים פתאום לכביש ובו תמרור המורה 70 קמ"ש, אני מתחיל להאיץ וננעל על 60 קמ"ש, אחרי חצי דקה הוא שואל אותי "מה המהירות המותרת בכביש זה? " אני עונה לו בקלילות "70" ואז הוא שואל אותי "למה אתה נוסע על 60?" ברגע זה כבר התחלתי לחשוב שאני הולך לכיוון כשלון... המשכתי להחזיק את ההגה תוך כדי שאני מגמגם כמה מילים... "אתה יודע, אני מאיץ .... ", הוא חייך ואמר: "שלב הילוך 4 ותאיץ מעט". הילוך 4 שולב ומד האוץ הראה 70 קמ"ש. הגענו לרחוב קטן, הוא אומר לי לבצע חנייה ברוורס, בתור חובב רוורסים הרשתי לעצמי לעשות קצת רוח, שלפתי את חגורת הבטיחות, זרקתי מבטים למראות וביצעתי חנייה....אז הרמתי את הראש, התעוררתי מהחלום... וראיתי שאני מאוד רחוק מהמדרכה... מאוד רחוק. לפני שהוא הספיק לומר מילה נוספת, אני אמרתי "זה לא טוב, אפשר לנסות שוב ?", הוא עודד אותי ואמר "טוב שאתה יודע שזה לא טוב, הביצוע היה בסדר, הבטת מספיק במראות". מילותיו הבאות היו "את הדרך מפה למשרד הרישוי אתה מכיר ? " אני הנהנתי בראשי "וודאי" ואז הוא המשיך ואמר "אז תיסע לשם בלי שום הדרכה ממני, אתה הנהג מונית שלי עכשיו". נסעתי והגעתי למשרד הרישוי, במהלך הדרך הוא שאל אותי מספר שאלות בנוגע לנתיב בו אני נמצא וכאלו דברים. הגעתי למשרד הרישוי, אמרתי למורה שאני נכשל.. זאתי שהייתה איתי באוטו אמרה שנהגתי מעולה, אני גם חשבתי כך אם כי השאלה בנוגע ל60 הקמ"ש והרוורס העלוב שלי העלו מחשבות שליליות. ירדתי בבית והמורה שלי אמר לי להתקשר אליו ב4 לשאול אם עברתי או לא. אני העדפתי לא להתקשר למורה, ב5 בערך הוא התקשר והתחיל לצעוק עליי בטלפון מדוע לא התקשרתי.... ואז כעבור דקה הוא נרגע ואמר לי "רד לקחת שלט נהג חדש, מזל טוב. וזהו סיפור הטסט הראשון והאחרון שלי... דרור, אם קראתם, אני גאה בכם :)

למעלה