סיפור הטסט שלי....
זה היה בתאריך.... בעצם, אני לא זוכר מתי זה היה או באיזה יום. השעה הייתה 1 בצהריים, לילה ארוך לפני כן. נוסעים עם המורה לחניון במשרד הרישוי, מרגישים מאושרים ושמחים, מגיע הטסטר, בחור גבוה, ג'ינג'י, קצת קירח... מתיישב באוטו וזועק אל האוויר כמה מילים בטון נורא לא סקסי - "צהריים טובים, לשים חגורות להביא תעודות להתניע הרכב... ובהצלחה !" . אני כמובן לא נהגתי ראשון אז לא חטפתי את ההלם הזה. במהלך הטסט של התלמידה השנייה שהייתה איתי באוטו קיבלתי הרושם שהטסטר אוהב לשתוק ורק לקשקש קצת בדפיו, לתת לך תחושה שהוא לא שם לב למעשיך, ואז פתאום משום מקום להזיז לך את ההגה וללחוץ לך ברקס, כן כן, ההיא שנהגה לא הבינה מאיפה זה בא... מגיע תורי, הוא מסמן לה לעצור בצד , היא שואלת "לא צריך חנייה?" הוא עונה.... "לא, אין צורך". היא עוברת אחורה מבינה שהיא נכשלה, לא בגלל שאין צורך בחנייה אלא בגלל שהוא נגע לה בהגה בדקות הראשונות של הטסט ואף הדביק את דוושת הברקס לרצפה. אני מתיישב, הוא אומר לי לשים חגורה (לייק שכחתי) ואני מתחיל לנהוג, מאותת שמאלה ומתחיל לנהוג בקלאסיות... הוא אומר לי ימינה, שמאלה, שמאלה , ימינה... אני רק נוהג ומשתדל לשמור על קור רוח. במוחי עוברות מחשבות מצחיקות כגון "מה יהיה אם אני אכשל? האח הגדול יצחק עליי, הדוד (מורה לנהיגה) יצחק עליי, אבא יקרא לי נהג שבת..... ". מגיעים פתאום לכביש ובו תמרור המורה 70 קמ"ש, אני מתחיל להאיץ וננעל על 60 קמ"ש, אחרי חצי דקה הוא שואל אותי "מה המהירות המותרת בכביש זה? " אני עונה לו בקלילות "70" ואז הוא שואל אותי "למה אתה נוסע על 60?" ברגע זה כבר התחלתי לחשוב שאני הולך לכיוון כשלון... המשכתי להחזיק את ההגה תוך כדי שאני מגמגם כמה מילים... "אתה יודע, אני מאיץ .... ", הוא חייך ואמר: "שלב הילוך 4 ותאיץ מעט". הילוך 4 שולב ומד האוץ הראה 70 קמ"ש. הגענו לרחוב קטן, הוא אומר לי לבצע חנייה ברוורס, בתור חובב רוורסים הרשתי לעצמי לעשות קצת רוח, שלפתי את חגורת הבטיחות, זרקתי מבטים למראות וביצעתי חנייה....אז הרמתי את הראש, התעוררתי מהחלום... וראיתי שאני מאוד רחוק מהמדרכה... מאוד רחוק. לפני שהוא הספיק לומר מילה נוספת, אני אמרתי "זה לא טוב, אפשר לנסות שוב ?", הוא עודד אותי ואמר "טוב שאתה יודע שזה לא טוב, הביצוע היה בסדר, הבטת מספיק במראות". מילותיו הבאות היו "את הדרך מפה למשרד הרישוי אתה מכיר ? " אני הנהנתי בראשי "וודאי" ואז הוא המשיך ואמר "אז תיסע לשם בלי שום הדרכה ממני, אתה הנהג מונית שלי עכשיו". נסעתי והגעתי למשרד הרישוי, במהלך הדרך הוא שאל אותי מספר שאלות בנוגע לנתיב בו אני נמצא וכאלו דברים. הגעתי למשרד הרישוי, אמרתי למורה שאני נכשל.. זאתי שהייתה איתי באוטו אמרה שנהגתי מעולה, אני גם חשבתי כך אם כי השאלה בנוגע ל60 הקמ"ש והרוורס העלוב שלי העלו מחשבות שליליות. ירדתי בבית והמורה שלי אמר לי להתקשר אליו ב4 לשאול אם עברתי או לא. אני העדפתי לא להתקשר למורה, ב5 בערך הוא התקשר והתחיל לצעוק עליי בטלפון מדוע לא התקשרתי.... ואז כעבור דקה הוא נרגע ואמר לי "רד לקחת שלט נהג חדש, מזל טוב. וזהו סיפור הטסט הראשון והאחרון שלי... דרור, אם קראתם, אני גאה בכם