שאלון- בבקשה תענו

alina maria

New member
../images/Emo41.gif שאלון- בבקשה תענו ../images/Emo41.gif

אני אלינה ואני תלמידת תיכון בכיתה י"ב וכחלק מלימודי האזרחות בכיתה נתבקשנו לעשות עבודה. את העבודה אני והקבוצה שלי עושים על זכויות כבדי שמיעה וחרשים ועל כך שאין כתוביות או תרגום לשפת הסימנים בחלק מערוצי הטלויזיה אשמח מאוד אם תענו על השאלון, תודה והמשך יום נעים

alina maria

New member
כי זה נושא העבודה-

שאין כתוביות בערוץ הכנסת והחירשים נפגעים מכך

לדעתי השאלון הזה מגמתי ואינו משקף דבר

וצריך לשנות אותו: להוסיף סעיף לכיתוביות, לא רק לשפת סימנים להוסיף סעיף של העדפה לערוצים אחרים להוסיף סעיף לרמת החרשות / ליקוי השמיעה. חרשים/ או כבדי שמיעה (לא נתתם מענה לאוכלוסיה זו) ניפגעים מכך שאין כיתוביות. שפת סימנים לא כל אחד יודע. אני אישית לא יודעת שפת סימנים, אז גם אם יהיה מסמן בכל תוכנית זה לא יעזור לי. ואת ערוץ הכנסת המשעמם והמחריד אני לא רואה בכלל למרות שאני מתעניינת בפוליטיקה. מציעה לתקן את השאלון. באופן כזה לדעתי הוא לא משקף באמת את המצב, לא לגבי ערוץ הכנסת ולא לגבי צפיה בטלוויזיה.

alina maria

New member
אוקי קיבלתי את ההערות

ומדובר רק בערוץ הכנסת כיוון שזה נושא העבודה- העובדה שאין כתוביות בערוץ הכנסת ושזה פוגע במי שאינו יכול לשמוע. אני לא רואה איך הנתון של רמת החירשות/ ליקוי שמיעה יתרום, כיוון שזוהי לא השאלה.

המרחפת

New member
כיצד הנתון של רמת חרשות יתרום?

הוא לא, אבל אניח שכוונתה הייתה שצריך להתייחס לנתון אחר, שהוא השפה שבה מדבר אותו אדם. לא כל מי שאינו שומע יודע שפת סימנים הקהילה המסמנת היא קטנה מאד, כ-8,000 איש בישראל, בעוד שמספר האנשים שמתקשים בשמיעתם וזקוקים לכתוביות הוא גדול בהרבה (פי 10). גם הם נפגעים מכך שהערוץ אינו נגיש. לכן לדעתה של מי שהגיבה לך, יהיה יותר רלבנטי לשאול לגבי כתוביות שהן פיתרון אוניברסלי (משמע יותר אנשים יכולים להפיק ממנו תועלת)

clairvoyance

New member
היי אלינה,

אני חושבת שזה נהדר שבחרתם לעסוק דווקא בקהילת החירשים
כי למרות האמור לעיל - יש גם חשיבות בתרגום לשפת הסימנים, ולא רק בכתוביות. עם זאת, מסכימה עם קודמותיי, שחשוב להוסיף שאלה הנוגעת להוספת כתוביות לערוץ, ולא רק שפת סימנים. כך תוכלו אתם להיווכח האם באמת דוברי שפת סימנים מעדיפים תרגום על פני כתוביות, או שלא בהכרח
אני חושבת שכדאי לכם ליצור קשר עם אח"א בתל אביב (שכונת יד אליהו, שד' יד לבנים 13, 03-7300335). שם תוכלו בוודאי לפגוש אנשים חירשים דוברי שפת הסימנים, שהשאלות האלו יהיו רלוונטיות יותר בעבורם. בהצלחה בעבודה !

למעלה