רפואה פרטית או ציבורית

אמאלולי

New member
../images/Emo41.gifרפואה פרטית או ציבורית../images/Emo35.gif

לאחר התלבטות - פותחת הודעה חדשה וברשותכן גם קצת ארוכה... זו כבר תקופה ארוכה שהשאלה לא נותנת לי מנוח - רפואה פרטית - האם טובה יותר? אנחנו באופן אישי מטופלים באסותא ע"י רופא אחד ספציפי שמלווה את הליך הטיפול מקביעת הפרוטוקול, עובר דרך מתן ההוראות בימי ההזרקות ועד להחלטה על סוג התמיכה. את הפרוצדורות עצמן - שאיבה והחזרה - מבצעים באופן "ציבורי" -הרופא התורן שנמצא באסותא ביום הרלבנטי הוא "הנבחר". לשם הגילוי הנאות אוסיף שבפעמיים האחרונות הגענו לקביעת הפרוטוקול עצמו למרפאה הפרטית של הרופא שלנו - שלמזלנו כי רב ובהיותו איש נפלא ומסור ובעיקר בשל יחסים קולגיאלים עם האיש (לפעמים יש גם יתרונות למקצוע...) - מסרב לקחת מאיתנו תשלום עבור הפגישות האלה, מעבר למה שאנו מקבלים בחזרה ממילא מקופת החולים. בכל אופן, אני לא פעם מהרהרת האם העובדה שהפרוצדורות עצמן ובעיקר ההחזרה מבוצעות ע"י רופא שאף שאין עוררין על מומחיותו, עדיין אינו מכיר אותי ואולי לא עושה את המקסימום שאותו היה עושה למען מטופלת שלו שאותה הוא מכיר באופן אישי. ולא, אני בטוחה שהדבר לא נעשה בכוונה תחילה ובכל זאת... האיש שלי, גם מתוך נסיונו ופועלו האישי, מאמין ובטוח שאין לזה שום משמעות ומאמין במומחיותם ומסירותם של הרופאים כולם - ובוודאי של אלה הנמצאים באסותא. לי... לי יש החששות שלי. אם כי אני מודה שמעולם לא ניתקלתי אלא ביחס רציני ורצון אמיתי לעזור - מכל מי שטיפל בי. ויש בי יסורי מצפון על עצם העלאת השאלה שממנה משתמע כאילו אינני מעריכה את מסירותם של כל העוסקים במלאכה בעוד שההיפך הוא הנכון. ומה דעתכן? לו יכולתי לדעת שהריונות רבים הושגו כאן גם דרך הרפואה הציבורית ומבלי להילוות לרופא פרטי (על כל העלויות הכספיות המשתמעות מכך) הייתי רגועה יותר. ולמי ששרדה והגיעה עד כאן - מחכה לשמוע מכן.

s h i r a 3 0

New member
הי אמאלולי, השאלה שלך הטרידה אותי

המון זמן. גם אני מטופלת באסותא והתיאור שלך מתאים באופן מלא ליחס שקיבלתי, כשרופא אחד מלווה את הפרוטוקול והמעקב, למרות שהגעתי אליו דרך רמת מרפא. השאיבות וההחזרות נעשות על ידי הרופא שנמצא באותו יום באסותא. שאיבה רשונה עשה הרופא שלי באופן פרטי, כי נורא פחדתי. אחר כך הבנתי שזה יכול להיות סיפור ארוך ואת הכסף כדאי לשמור לדברים אחרים שייסיעו לטיפול - דיקור, קבוצת תמיכה ... ואולי למעקב אחרי הריון כשיגיע סוף סוף. ובאסותא הרופאים באמת מאוד מנוסים ובכל אחד מהם היינו עשויות לבחור לטיפול פרטי. נראה לי שלצורך הצלחת הטיפול, דווקא מתן הפרוטוקול והמעקב הם החשובים, ואת זה, כמו שאמרת,עושה ממילא הרופא שמכיר אותך ומלווה את הטיפול. ומהניסיון שלי (פעם אחת הלכתי פרטי בגלל שהיה דחוף לי להשיג תור) הרי שהמעקב נעשה באותו אופן ובאותה מסירות. הרופא שלי חוזר לכל טלפון מודאג שלי ותמיד משיב בסבלנות ובתשומת לב ובאופן ענייני ומרגיע, למרות שקיבלתי את הפרוטוקול ברמת מרפא. בקיצור - לדעתי לא מוכרחים לשלם הון תועפות על שאיבות ובטח שלא על החזרות באסותא.

נוטשי

New member
הי s h i r a 3 0 ../images/Emo39.gif

שלום לך, קראתי את מה שכתבת ורציתי לשאול אותך שאלה קצת ארוכה מקווה שתוכלי לעזור ולענות לי,גם אני טופלתי ברמת מרפא, ועכשיו אני עוברת לשלב ההפריה החלטתי להמשיך עם רופא מרפאת מרפא שאת הטיפול מבצע באסותא כולי תקווה שיהיו תוצאות טובות כבר בפעם הראשונה,אבל...האם יש בעיה לעבור אחרי הטיפול הראשון לרופאי אסותא (הבנתי מקופת החולים שאני זכאית ל-3 ביקורים אצל רופא ממוחה, ושהרופא צריך להיות ברשימה של "מכבי" נכון להרגע הרופא שלי ברשימה ואני יכולהלקבל החזר אבל לגבי2004 הם לא יודעים אם הוא ימשיך לעבוד איתם, ואז הביקור אצלו הוא פרטי). אשמח אם תעני לי, שבת שלום ותודה !

os15ar

New member
כמי שעברה הפריה באסותא

ולא נעזרה כלל בשירות פרטי, אלא אך ורק בציבורי כלומר לא שילמתי לא על ההתייעצות עם הרופא לצורך קביעת הפרוטוקול ולא על כל דבר אחר, חוץ מהחיוב הרגיל שהקופה מחזירה את רובו, וכמי שאף הצליחה כבר בטיפול הראשון... את בטח מבינה את דעתי. אך למען האמת, אני מבינה את חששותייך ויודעת שאם לא הייתי מצליחה כך מס' פעמים, כנראה שהייתי פונה לשירות הפרטי. בכל אופן, לי נתן את הפרוטוקול דר' לב-רן. את השאיבה ביצע פרופ' בידר ואת ההחזרה פרופ' דור. כולם היו מאוד בסדר ונתנו לי תחושה טובה. גם המעבדה עשתה את העבודה כראוי ובעיניי כולם שם ראויים לשבח (כנראה שככה זה כשזה מצליח). מקווה שעודדתי אותך והוכחתי שגם ברפואה הציבורית יש הצלחות, לא הכל הולך עם כסף. מאחלת לך המון המון הצלחה ומי ייתן ובמהרה לא יהיו לך כאלה דאגות. שלך,אסנת.

אמאלולי

New member
וואו! ../images/Emo13.gif

קיבלתי המון מסרים בתשובה לשאלה שלי - מס' הדעות כמס' הכותבות...
עדיין מתלבטת. מחפשת לשמוע בעיקר על הצלחות מוכחות בשטח...
האם לשלם על החזרה באופן פרטי? האם זוהי הוצאה כספית הכרחית או רק פינוק?
ושוב -

Big Mama 1

New member
הצלחות מוכחות בשטח.....

תמצאי יותר בפורום השכן לא? מה שאני יכולה להוסיף זה שאנחנו, בגלל שבעלולי עובד באסותא, יכולנו לקבל יחס מועדף ששמור רק לסגל עם כל המשתמע מכך. בכל זאת בחרנו לעשות את הטיפולים בליס, שגם שם היה מי ש"נעלב" מזה שלא באנו ישר אליו והוסיף שהוא לא יקח מאיתנו גרוש. כאלה אנחנו, לא רוצים יחס מיוחד, ולא חושבים שזה מה שיביא את ה"גאולה" להפך.

os15ar

New member
נעלבתי.... סתם

מה ? אני לא הוכחה בשטח ? הלכתי ל- IVF ראשון, באסותא, לא פרטי ואני בהריון !!! בקרוב אצלך. אסנת.

אמאלולי

New member
אוי לא! ../images/Emo12.gif

ממש לא התכוונתי. קראתי את דברייך בשקיקה ושמחתי שימחה אמיתית בשמחתך! רק רציתי לשמוע עוד...

אני אוסיף לך לסטטיסטיקה עוד

הצלחה ציבורית לחלוטין - יהב שלי הוא פרי הצלחה של רופא ציבורי, בבי"ח ציבורי בלי אגורה אחת של תשלום פרטי (למעט תקופת ההריון, אבל זה כבר סיפור פולני אחר
)

נועם@בת

New member
רפואה ציבורית ודעתי הפרטית

קודם כל מה שאת מתארת הוא מצב אידיאלי של רפואה פרטית במחיר ציבורי. במצב כזה אני לא חושבת שיש בכלל מקום להתלבטות. שבגדול אני מאמינה שהרפואה הציבורית נותנת מענה פחות או יותר מספק. בשביל הבטחון וההרגשה הטובה אפשר לשלב התייעצות עם רופא פרטי. ברור שככל שמתארכת הדרך הסבלנות מתקצרת, כל אחת מעדיפה את ההרגשה שהטוב ביותר עומד לצידה. לפעמים הדרך לטוב ביותר עוברת דרך חשבון הבנק שלו. לי היה מזל וברוב המקרים עמדתי במקום דומה לך. דרך קופת חולים הגעתי לדר' יגודה שהלך איתי לאורך הדרך בדיוק כמו רופא פרטי. כשעברתי לבי"ח בני ציון דר' קלדרון הוא זה שקבע את הפרוטוקול אבל הביצוע היה גם בידי אחרים. שם גם קרתה פשלה של דר' X שפספס לי את הביוץ, ומאז אותו יום דר' קלדרון טיפל בי באופן אישי. ככל שאני חושבת על זה, אני מתקשה להחליט מה נכון יותר. מצד אחד, אם את מטופלת אצל אותו רופא (בתשלום או לא בתשלום) יש סיכוי טוב יותר שהוא יהיה עם יד על הדופק, הוא יעקוב כל הזמן ולא יווצר מצב שרופא א' חשב ככה ורופא ב' הבין אחרת וביצע משהו שונה. למי שמטופלת אצל הרופא התורן יש אולי יותר סיכוי שמישהו יפספס משהו. א-ב-ל, כאשר את מטופלת באופן פרטי, זה לרוב אצל רופא בעל מעמד ויוקרה. כמעט תמיד זה אחד מאלה שקיבל 10 בקורס אגו של רופאים. במקרה כזה יתר הרופאים במחלקה זזים הצידה. לא מתערבים בשיקולים ומן הסתם נמנעים להעלות רעיונות אחרים. ככל שהמחלקה גדולה יותר ויש פחות זמן, סביר שהתיק הפרטי לא יעלה לדיון בסוף יום טיפולים. אם הרופא הפרטי לא יבקש התייחסות ולא ישתף אך אחד לא יגע ולא יביע דעתו, וכך המטופלת מפספסת את היתרון של עבודת הצוות ושל כמה נקודות מבט. ככל שהרופא מוצלח יותר או מפורסם יותר (לא תמיד זה חייב ללכת ביחד) הוא גם עמוס יותר. ויעידו המטופלות של פרופ' X ודר' Y למיניהם שבשורה האחרונה הן קיבלו יחס פחות טוב ממה שאני קיבלתי מהרופאים הציבוריים שלי. בשורה לפני האחרונה, אם באמת רופא של בית חולים יתן שירות מקצועי טוב יותר למטופלת פרטית מאשר למטופלת ציבורית- לי יש בעיה מוסרית עם הענין. ובשורה האחרונה, אין לי ספק שלמטופלות הפרטיות יש יתרון קטנטן על חברותיהן ה"ציבוריות" גם מבחינה מקצועית וסיכויי הצלחה. אבל את השקלול כל אחת צריכה לעשות בעצמה. בהצלחה נועם ~שבעצמה לא יודעת מה עדיף~

venus13

New member
ישנן כמובן הצלחות גם ברפואה הציבורי

אבל אין ספק שהיחס פחות אישי - במיוחד בבתיה"ח שם יש סבב של רופאים - למשל בבלינסון ואז ייתכן שאכן ייעשו גם טעויות בטיפול למשל אצלי קבעו דקפפטיל ארוך - כאשר יש לי בעצם FSH גבוה - שלא מתאים לכך למזלי חברה מכאן הסבה את תשומת ליבי ולאחר קריאה בספרות - אכן פניתי וביקשתי שישנו לי את הפרוטוקול מה זה בא לומר? אם הכסף - אינו תחשיב - עדיף פרטי (ולא ששם לא יכולות לקרות פשלות אבל אני מאמינה שאם בן אדם אחד מטפל בך ומכיר אותך - ייתכנו פחות טעויות) ואם כבר רפואה ציבורית (שאיני פוסלת כלל - ואף הריתי בעזרתה) - יש לקחת אחריות אישית על כל תהליך הטיפול, לשאול לבדוק, לבלבל את המוח - ובלבד שתקבלי את הטוב ביותר. שיהיה בהצלחה ונוס

אמאלולי

New member
נו... אז מה עושים?../images/Emo3.gif

אז זהו, שנשארנו עם אוסף של דעות ומחשבות וכצפוי, בלי חוות דעת נחרצת וחד משמעית... מוכרחה רק להתנקות מרגשות האשמה - לא פעם אני עומדת נפעמת מול המסירות הזו שהיא הכוח המניע מאחורי פועלם של העוסקים במלאכה, גם אלו שקיבלו 10 בקורס אגו...ואם היה משהו לא הגון בשאלה שהעליתי - הוא נבע מההיסטריה הפרטית שלי. ועוד אנקדוטה אחת לסוף - האיש שלי, שנמצא יום יום בשטח ממש, נחרד מעצם המחשבה שיכול להיות שרופא "ציבורי" לא יעשה את המקסימום, או לפחות את כל מה שהיה עושה רופא "פרטי" במקרה נתון. הוא פשוט מתקשה להאמין שזה יכול לקרות. אבל הוא כזה איש טוב
ואני... אני כזאת לחוצה
תודה ענקית לכל מי שענתה - גם במסרים האישיים שהציפו את המייל שלי

אני לא חושבת שתקבלי תשובה חד משמעית

גם אני הייתי שמחה לקבל תשובה על השאלה הזו. עד היום העדפתי רפואה ציבורית, אבל בימים האחרונים החלטנו לפנות דווקא לרפואה פרטית. אולי בגלל שרק עכשיו החלטנו ל"שים גז", אולי בגלל שאנחנו מפונקים ורוצים להתרוצץ בין מרפאות והמתנות בתורים כמה שפחות, אולי בגלל שכלכלית אנחנו יכולים לעמוד בזה. אני עדיין חושבת אולי לדבר גם עם מומחה פוריות של הקופה במקביל, בשביל לשמוע, להקשיב, אבל בעלי סגור על הרפואה הפרטית.

נרי כ

New member
לי, לצערי, יש תשובה חד משמעית

לא בין רפואה פרטית לציבורית, וגם לא בקשר להפריות בהכרח, אלא בשאלת הספק. השורה התחתונה היא, שאם יש ספק, אין ספק - הולכים לרופא טוב יותר, או יקר יותר או בכיר יותר. אני, מתוך אמון מוחלט בבני אדם, מתוך אופטימיות צרופה, וגם מתוך ניסיון לא לעשות עניין, נשארתי אצל רופאה מקסימה ומסורה, אבל בכל פעם היו לי ספקות לגבי המומחיות שלה - אני הייתי מציעה את הרעיונות להמשך בדיקה והשערות אבחוניות, והיא קיבלה או דחתה. אבל גם אני וגם בעלי התרשמנו שאין לרפואה מה להציע יותר ממה שמציעה לי הרופאה שלי, ואם ככה, והיא כה מקסימה, אז כדאי שנשאר אצלה. בסופו של דבר ובמעבר לזריקות, החלטנו לעבור רופא. לפתע גילינו שהיא, שטיפלה בנו שנה, כולל הזרעות, בכלל לא נחשבת מומחית בתחום (לא שחשבנו שהיא פרופ' משיח קודם). עכשיו, אצל הרופא החדש, אני מגלה כמה דברים, אולי קטנים, אבל חשובים, שהיא לא עשתה והרופא החדש עושה: ההזרעות פחות כואבות, האולטראסאונד יותר משוכלל ולכן פחות עבה ולא נוח, וגם הידע והבטחון בהבדלים אדירים. היא למשל, לא סיפרה לי על הקטטר לצילום רחם, כי היא לא ידעה, והוא כן. אני פשוט מכה על חטא על כל התקופה שהיינו אצלה, אם כי אני יודעת שזה היה בשיתוף פעולה מלא שלי, וכל כך היה קשה לי לעזוב אותה, מתוך הכרת תודה, ומתוך אי רצון לסבך ולהתקל בעוד ועוד גורמים. קצת תפסתי טרמפ על השאלה, ואין לי תשובה קונקרטית לסוגיית ההפריות בבתי החולים, אבל ברור לי שמוכרחים לסמוך על הרופא, וזה לא אומר רק להאמין בו, אלא גם לבדוק אותו עד שנדע באמת שאפשר לסמוך עליו.

hyb

New member
רפואה ציבורית

אני התחלתי בטיפול בקופ"ח אצל רופא מדהים שנתן לי את היחס הכי אישי בעולם, נתן לי את הפלאפון האישי שלו לכל שאלה מטופשת.... הוא הפסיק לעבוד בקופה כשהייתי באמצע טיפול ממש לפני הזרעה והוא קיבל אותי בטופן אישי בבי"ח שהוא עובד רק כדי לא להשאיר אותי סתם באמצע וסיים איתי את הטיפול... לצערי ההזרעה ההיא נכשלה והוא הסכים לקבל אותי בבי"ח גם במסגרת הזרעות למרות שכעיקרון הוא מקבל רק ב-IVF ובמרפאת פריון מקבלים רופאים אחרים. הוא תמיד האזין לי והקשיב להכל, ואפילו שטס לחו"ל הוא עידכן אותי ועידכן רופא אחר במצבי ואמר לי שאם תהיה בעיה שלא אהסס להתקשר אליו (והייתי סה"כ בשלב ההזרעות). לצערי ההזרעות נכשלו ועכשיו עלינו כיתה ל-IVF ואנחנו ממשיכים אצלו כי הוא פשוט מדהים. אמנם יצא קצת מבובל אבל מה שרציתי לומר הוא שגם ברפואה הציבורית יש רופאים שנותנים יחס אישי ביותר.

למעלה