ריבוי שפות

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif ריבוי שפות

הצורך : אתר ASP.NET במספר שפות. אני נגד יצירת תיקייה לכל שפה, ושפכול הדפים, בעבר, יצרתי קובץ Resource לכל שפה, וטענתי את הטקסטים. הבעיה שנוצרה לי היא, הדפים הרי משותפים לכל השפות (כלי להמנע משכפולים), ורק הטקסט נטען דינאמית לליבליים, אבל נוצרו בעיות כאשר בשפה מסויימת צריך היה מבנה/מיקום שונה של לייבלים, או יותר / פחות לייבלים מאשר שפה אחרת, למשל, הניסוחים באנגלית היו ארוכים יותר מעברית, ולכן דרשו יותר לייבלים, או שבעברית הספיק לייבל בשורה אחת, אבל באנגלית היה צריך לפצול את הלייבל לשניים, אחד מתחת לשני, כדי להמנע משורה ארוכה מידי... מהי הצורה הנכונה לפתח אתר התומך בריבוי שפות ?

[eLad]

New member
תשובה

שבירת שורות - צור label אחד, וב-resource תן את השבירת שורה. מיקום - CSS לכל כיוון (RTL/LTR) ואחד לכל שפה למקרים ספציפיים. במקרים חריגים מאוד אתה יכול ליצור קונטרול לכל שפה אבל אני לא רואה מצב שאתה יכול להגיע אליו בשביל הפעולה הזו.

בטיטi

New member
תגובה :

שבירת השורה היתה רק דוגמא, פשוט בעבר, היתרון של עבודה עם קבצי Resource, כדי לא לשכפל דפים, בשורה התחתונה גרמה ליותר עבודה, בשל כל ההתאמות שנדרשו...

[eLad]

New member
אני לא ממש מבין על אילו בעיות אתה מדבר

אם משפה לשפה יש לך שינויים עיצוביים, זה לא תלוי ב-Resources. לאתר מרובה שפות יש לדאוג לעיצוב מספיק מתרחב, למספיק מקום לכותרות, טקסטים וכפתורים.

yonigold

New member
תשובה

עבודה עם: 1. סקין שונה לכל שפה. אתה יכול לטעון דינאמית לפי השפה הנוכחית של המבקר הנוכחי. 2. טקסט שונה לכל שפה בקבצי RESX. 3. תשומת לב ברמת הטקסט לאפשרות של גדלים שונים, כלומר לא להגדיר LABEL ל-50 פיקסלים כי בעברית המילה שאתה מכניס קצרה. תהיה גמיש בעיצוב כך שאתה מניח שבכל LABEL יכולים להיות בין 5-200 תווים (באופן סביר ביחס למקרה). 4. לוגיקה של ולידציה (טפסים) וכדומה יוצאו גם לקבצים חיצונים, למשל RESX, וטען את הלוגיקה המתאימה לפי השפה הנוכחית. למשל REGULAR EXPRESSION לבדיקת טלפון יאחוסן בקובץ RESX. 5. שדות בבסיס נתונים מסוג NVARCHAR בלבד (UNICODE).כאשר מדובר בטקסטים כמובן. 6. ספריה לתצוגה של תאריכים, מטבעות וכו' (FORMAT) לפי השפה הנוכחית. אמורה לתת לך פיתרון הולם ולא יקר.

למעלה