קצת עזרה..

../images/Emo41.gif קצת עזרה..

הייתי ברוסיה לא מזמן למשך ארבעה חודשים. התאהבתי, השורשים ככל הנראה עמוקים משנראה, ואף שהמשפחה שלי התגוררה שם לפני דורות לא מעטים, הרגשתי ששבתי הביתה. הצלחתי לתפוס קצת מהשפה, ומסוגלת לנהל שיחה בסיסית (בעיקר אם מדברים לאט..) ולפני שאני שוכחת, רוצה ללמוד את השפה ברצינות הראויה. קניתי את הספר "רוסית בהנאה" של ד"ר טטיאנה רויטמן, והתחלתי ללמוד ממנו. אם מישהו מכיר, אשמח אם יוכל לאמר לי עד כמה הוא מדויק, והאם ישנם טעויות. נתקלתי במילה "עיר" - על פי הספר יש לבטאה גארוט. אני, עד עתה, הייתי מבטאת גארוד. אני משתדלת לראות סרטים ולקרוא ספרים ברוסית, כחלק מהלימוד. אילו אתרים באינטרנט יוכלו לסייע לי? תודה רבה
. מניחה שאנשים מגיחים עם שאלות מעין אלו פעמים לא מעטות, ואולי זה כבר מעייף.

TaL53

New member
עיר= GOROD

אתרים באינטרטנט אני לא מכיר, אבל יש לך את ערוץ 9. את יכולה לראות אותו וללמוד משם מילים כי יש שם תרגום לעברית. בהצלחה:)

תודה

זה גם מה שאני חשבתי. היא כותבת שם שעיצורים קוליים ואטומים מתחלפים כשבאים האחד לפני השני, או בסוף מילה. (לפי זוגות בּ

נתקע באמצע..

(לפי זוגות בּ עם פּ ועוד) ולגבי גורוד: כתבתי גארוד כי אני מוצאת את עצמי מתבלבלת לעיתים קרובות בין ביטוי של ~או~ או ~אה~ לאות O. מתי מבטאים כך ומתי אחרת? תודה תודה תודה! (אין לי את ערוץ 9, אני בחו"ל)

TaL53

New member
זה לצערי לא בקדנציה שלי:)

דקדוק רוסי אני לא מכיר. יש לנו פה את GIL20 שלדעתי מבין בזה מצויין, תשאלי אותו. או את BMAYA שגם לומדת רוסית:) האם בחו"ל איפה דאת גרה יש ערוצים ברוסית? או אולי מקומות שהם אפשר ללמוד רוסית?

../images/Emo124.gif GIL20 וBMAYA

זה בדיוק מה שאני מנסה לברר. בספריה יש מחלקה רוסית, ואני מתעלקת לכל רוסי שבטעות מחפש ספרים בשפה שלו. (טלוויזיה אין לי כאן, או עדיין אין)

Astroo

New member
O לא מוטעמת מבטאים כמו A

Е, Я לא מוטעמות מבטאים כמו И Б, В, Г, Д, Ж, З שלא באה אחריהן תנועה מבטאים כמו П, Ф, К, Т, Ш, С

Astroo

New member
דוגמאות

город מבטאים g'orat городок מבטאים garad'ok ингородний מבטאים inagar'odnij

Bmaya

New member
עוד דוגמאות

MOLOKO מבטאים MALAKO (חלב) OKNO מבטאים AKNO (חלון) KOLONA מבטאים KALONA (עמוד) PODUSHKA מבטאים PADUSHKA (כרית) KOLTZO מבטאים KALTZO (טבעת) BOTINOK במטאים BATINOK (נעל)

Astroo

New member
הבדל

ботинок= נעל גבוהה туфля= נעל обувь=הנעלה

למעלה