קארמה

רותי 11

New member
../images/Emo41.gifקארמה../images/Emo41.gif

יוצא לנו לדבר הרבה על עניין הקארמה שיעורים תיקונים וכו', אנחנו מדברים הרבה על איך לסגור כל מיני מעגלים אבל הכי חשוב הוא שאנחנו שוכחים לא לפתוח עוד ועוד מעגלים חדשים - והכוונה היא לא ליצור עוד קארמות לא ליצור עוד פגמים כדי לא להוסיף לרשימה שלנו עוד ועוד סיבות לחזור לכאן כדי לסגור את אותם מעגלים ופגמים. לכן חשוב מאוד לשים לב ולדעתי אפילו יותר הוא פשוט לא ליצור עוד בנוסף למה שיש ואהבת לרעך כמוך זה המשפט הכי חזק שעל פיו אנחנו צריכים לחיות כדי לא להמשיך ליצור עוד ועוד קארמות

yelena6

New member
מעגל שכזה..

רגע, אבל אנחנו הרי סך הכל בני אדם וברור לכולנו שבכל גלגול אנחנו עושים עוד טעויות.. זה לא נראה לכם מן מעגל שלא ייגמר אף פעם? הרי בתור בני אדם נמשיך לעשות אותן ככל שנתגלגל לא? ומי יחליט שזהו החל מעכשיו כיפרנו על הכל ולא משנה שבגלגול האחרון היו טעויות?

רותי 11

New member
אנחנו הרבה פעמים מתקנים

דברים בלי לדעת ו לומדים דברים גם בלי לדעת. לכן מה שאני אומרת שחשוב לשמור על "נקיון" כדי לא להוסיף לרשימה שכבר יש לנו, כדי שננקה את "המדפים".

נפש2

New member
'ואהבת לרעך כמוך'..

אני אכן חיה לפי משפט זה ולעיתים גם מבטלת את עצמי למען האחר. השאלה מה נכון לעשות במצבים שכאלה, לדוגמא: נניח ואני נשואה ולא כ'כ אוהבת את הבחור שאתי, רוצה להפרד והוא לא רוצה. מה נכון לעשות במצב שכזה? כדי לא לשבור את ליבו ולפגוע בו, אני צריכה להישאר ולחיות עמו, אבל מצד שני אני מבטלת את עצמי. דבר נוסף, באופן טבעי, לכל אחד יש אישיות משלו, כל אחד חושב בצורה אחרת, ורוצה דברים שונים מהאחר, לכן, לעיתים אם אני אנסה להתנהג לאחר כמו שאני רוצה שיתנהגו אלי, אני עלולה לפגוע בו. משפט שקצת מסבך לי את החיים, כי כוונות טובות יש לי תמיד אבל לעיתים הם מתורגמות בצורה שלילית. מבלבל....

רותי 11

New member
נפש2 מתוקה- מה שאת עושה

זה כמו שציינת ביטול עצמי - אין פה שום דבר שמתקרב ואהבת לרעך כמוך מהסיבה שאת לא אוהבת את עצמך איך תאהבי את הרע שלך ? שנית זה שאת משאירה את מערכת היחסים על תקן חד צדדי היא גם לא פיירית כלפי הצד השני - כי את חיה בשקר ואת משקרת את בן הזוג שלך ואני מאמינה שאת לא היית רוצה שישקרו לך. מה שאת צריכה לבדוק זה למה את נמצאת באמת באותה מערכת יחסים - איך זה משרת אותך? ואם זה לא משרת (מה שלא עושה רושם) אז למה את שם? ועוד משהו תביני שאת לא יכולה באמת לפגוע באחרים אם מישהו נפגע ממך זה שלו לא שלך - כי אל תשכחי שאנחנו בוחרים להיפגע.

נפש2

New member
אוקי, השתמשתי במילה 'נניח',

אכן חיזקת אותי בדרכי, כבר עשיתי את הצעד הגדול והתחלתי בפעם הראשונה בחיי לחשוב קצת על עצמי, עדיין קשה לי עם העובדה שהוא סובל בגלל זה (ושלא תביני לא נכון, הוא לא היה טלית שכולה תכלת במהלך הנישואים, למרות שסלחתי לו הצלקות נשארו וגרמו לי לקבל החלטה גדולה שכזו). אוהבת אותו (לא במובן הזוגי) וקשה לי לראות אותו סובל. לי קשה מאוד בתקופה האחרונה למרות ש'הכדור נמצא במגרש שלי', אז אני מתארת לעצמי כמה קשה לו כשהוא רוצה מאוד משהו ולא יכול להשיג (כי אני למעשה החלטתי גם בשבילו). לכן, לעיתים קרובות מאוד (בעיקר כשאני רואה אותו) אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם הכאב שלו מרחמת עליו ומרגישה 'מפלצת', במקום להתמודד עם התהליך הנפשי שאני עוברת היום ולהתמקד רק בי. ההתנהגות שלו היום גורמת לי לא להיות שלמה עם החלטתי וקשה לי עם זה. אוייי, אני מרגישה מבולבלת נורא ומפחדת שאולי אני פותחת קארמה נוספת איתו או עם ילדיי הקטנים (למרות שכבר כמעט שנה אנחנו פרודים והם נראים בסדר גמור).

gavrik

New member
שתי שאלות

בלי ליצור מעגלים חדשים אומנם נפחית את הסיכוי לכך שנצטרך עוד תיקונים, אבל האם לא ככה אנחנו מתפתחים, על ידי פתיחת דלתות חדשות? שכן לפעמים דלתות אילו הם שעוזרים לתקן. שאלה שנייה, נניח שסיימנו את כל התיקונים, מה קורה אז לנשמה?

למעלה