פ. 377 - הכסף

המונשרי

New member
ובפרק של היום

למדתי להבין קצת יותר טוב את טי'גי . הילדות האיומה שהיא עברה כשהיא לקויית למידה עם הפרעות קשב וריכוז _ בנוסף לכך בת לאמא פאסיבית ולאב הדורש פרפקציוניזם.( הילדה לא ראתה ולא שמעה טוב - למען השם - איך זה שהם לא איבחנו שמשהו שם אינו כשורה). ליסה מתחילה לעלות לי יותר ויותר על העצבים - כמה חטטנות יש בבחורה אחת ( היי ג'יל מה יש בשקים שלך? מה כל זה אומר? + לווית חיוך קטן). ההארה כשאנחנו מפחיתים בערך עצמנו אנו אוטומטית מעלים את ערכו של האחר - [ דבר שלמדתי בדרך הקשה שלעולם לא אעשה זאת יותר. אולי בגלל החינוך שקיבלתי- תמיד היה בי את הצורך להקטין את עצמי + למצוא בי פגמים ולהדגישם ע"מ שמישהו אחר ירגיש טוב יותר עם עצמו - אז אתם יכולים להגיד לי מזל טוב - כי נו מור. לפחות השיעור הזה נלמד]. לא יודעת מה איתכם אנשים יקרים - הפרק של היום היה מבחינתי חזק במיוחד - ואני מרגישה שצפיה נוספת לא הייתה מזיקה כדי להפנים טוב יותר את התובנות והמסרים - דוגמת זה שקולם של האנשים שאינו נשמע נותן לגיטימציה לזלזל בהם ולדרוך עליהם. [ניצולי שואה? אמהות חד- הוריות? ילדים בסיכון? אוכלוסיות מיעוט ?כאלה שלא פיתחו בהם ביטחון עצמי בילדותם - אלא רק דאגו לרמוס ולבקר אותם?].

פיפיטה

New member
וואוווווווו המונשרי

גמאני הרגשתי כך, שאני חייבת לראות שוב את הפרק של היום. תוכנית מרתקת מלמדת . ואני כל הזמן משווה התנהגויות של הסובבים אותי ושלי כמובן ומנסה להבין עם ההסברים והדוגמאות בפרק למה אנשים מתנהגים כך, לכל התנהגות וצורת חיים יש הסבר מדהיייייייים.

Thats So Roi

New member
הפרק באמת היה חזק

כשטי ג'יי דיברה בפני רונדה על העבר שלה, פשוט ריחמתי עליה. ילדה עם בעיות קשב וריכוז, דימוי עצמי נמוך (היא אמרה שהיא ממש הרגישה כמכוערת), לא מקשיבים לה ולא רואים אותה, וגם עוברת התעללות. היחסים עם ההורים שלה לא משהו, בלשון המעטה, והיא נמצאת כיום במצב מאוד קשה ומסובך בגלל העבר והבעיות שלה. אני לא יודע איך רונדה הולכת לעבוד איתה על זה, כי אני חושב שצריכים לסגור את מה שקרה בעבר שלה - אולי לדבר עם ההורים שלה, אולי לגרום לה להתחבר לרגשות שלה ולהוציא אותם החוצה (שתבלה כמה ימים במיטה בוכה).

למעלה