פתיל הסקר

zender

New member
אוליי.....

לא יודע...הייתי רוצה להתנסות אבל לדעתי אני לא יאהב את הרעיון של לשפוט מישהו אבל יש גם עוד צד שעדיין לא דנו בו,הצד הכלכלי כל הקטע של המושבעים עולה מיליונים למדינה בתיי מלון,אבטחה,מזון. הריי במשך כל המשפט אסור למושבעים לחזור לבתיהם ואסור שיהיה להם מגע עם התקשורת כדיי שלא יושפעו באיזשהיא צורה ממנה. המדינה גם דואגת לרווחתם בטח,נגיד אם הם מאבדים ימיי עבודה אז מפצים אותם כספית,לא? נשמע מוכר כל הקטע הזה.... מישהו פה אמר מילואים

elcool

New member
או, מזכיר לי כל הקטע של להשאר במלון

פרק של הסימפסונס שהומר התנגד לכל מה שהמושבעים האחרים אמרו רק כדי להשאר חינם במלון ולהפסיד ימי עבודה

zender

New member
יש גם סרט כזה

סרט ממש דבילי,ראיתי אותו פעם בערוץ הסרטים

friend9

New member
לא הייתי מסכים להיות מושבע

וזו גם אחת הסיבות שלא היגרתי לארה"ב. שם, מי שעלה בגורל לשמש מושבע, אסור לו לסרב. למה שהחלטות כאלה על גורלו של הנאשם, במיוחד במקרי רצח, יעיקו על מצפוני
שיעיקו על מצפונו של השופט
הוא כבר ממילא התרגל לישון היטב בלילה אחרי שחרץ גורלות של אנשים על פי סעיפי החוק, שברוב המקרים אינם מתאימים לעקרונות המדק. לילה טוב

Nimst

New member
איזו הצהרה../images/Emo13.gif

לא הייתי הולכת כ"כ רחוק עד "ברוב המקרים", אבל אתה צודק באמירה שסעיפי החוק אינם עולים תמיד בקנה אחד עם עקרונות הצדק. הממ, אם מהגרים לארה"ב ומקבלים אזרחות אפשר לעלות בגורל ולהיות מושבע? תמיד תהיתי, באמת.. נכון שאסור לסרב "כי לא בא לי", אבל אפשר להשתחרר מזה בכל מיני טיעונים. למשל, רופא/ה יכול/ה להגיד שהחולים זקוקים לו/ה. שמעתי על עוד דוגמאות, אבל אני לא נזכרת בהן כרגע.

למעלה