פרק 322

yapi2000

New member
במקרה של 'התמכרות' למשהו כמו אומללות

הכיוון של טיפול תרופתי הוא אחד, והכיוון השני הוא 'לשנות את הראש' כלומר את מה שבן-אדם אומר לעצמו השכם והערב - זה להשפיע על האמונות שלו והמחשבות שמנחות אותו כמו 'מנטרה' כזואת - זה אמירות כמו 'אוטומטים' (אני חושבת שאיאנלה קראה להם 'פילטרים'). עכשיו, זה טיפול 'קוגניבי - התנהגותי' - ואפשר לקלוט את האוטומט הזה ואז להשפיע בצורה חיצונית ולעצב אמירות חדשות. גם אם בהתחלה זה נראה מאולץ אז בכל זאת זה יכול להפוך להיות 'שלי' אם עושים את זה מספיק זמן - כמו שמתאמנים בתנועה חדשה, או בהרגל שלא מכירים - כמו כל התנהגות נלמדת שבהתחלה היא מאולצת ולבסוף הופכת 'חלק מהאדם'. אז במקרה של קארן המטרה לזהות איתה את האמירות האלה שהיא אומרת לעצמה כל הזמן באוטומט ואת ההתנהגות בעקבות זאת. בשלב הזה, כבר תהיה לה בחירה כי היא תזהה איפה היא יכולה ליפול לאותו דפוס. זה בעצם מה שעושים רוב הזמן בבית של מתחילות מחדש - מזהים את ה'פילטרים' האלו - האמירות והאמונות השגויות (או שאינן האופציות היחידות - נניח: יכול להיות שאני טיפשה, אבל יכול גם להיות שאני חכמה?) - ובעקבות זאת משנים את הדפוסים המוכרים. זה יכול להרגיע ולהעלות את הביטחון בצורה משמעותית. ולכן כמובן, אני חושבת שזה מקום מתאים בשביל קארן. זה שהיא אולי זקוקה לטיפול תרופתי זה לא סותר את המקום של הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי המשלים שמספק הבית. חוץ מזה, הבית הוא מסגרת תומכת יותר מכל מוסד טיפולי, אז בכלל אני לא רואה את הסתירה.

Y. Welis

New member
וכן נאמר שטיפול תרופתי יעיל רק בשילוב עם

המנטאלי. אישית אני לא חושב שהתרופתי דרוש מעבר למקרים של דיכאון כרוני, כי הוא עשוי ליצור תלות במקום לסייע לאדם לפתח עצמאות ויכולת התמודדות.

inbary68

New member
לפעמים על מנת לפתח עצמאות ויכולת התמודדות

צריך סיוע מסויים גם אם 'חיצוני' כימי תרופתי - כדי לעזור בתחילו של התהליך....כך, שזה יכול להיות מעגלי. רוב התרופות אינן ממכרות, ולכן התלות הרגשית שאתה מדבר עליה היא זו הנוצרת כאשר אין טיפול נפשי נלווה לזה התרופתי. זו הסיבה שזה כל כך חשוב לטפל בצורה מקיפה. לפעמים זה לא מספיק להתחיל טיפול רגשי לפני שמתחילים קצת להתייצב ולעלות מתוך מצב נפשי מאוד ירוד. גם מאוד קשה להפיק מהסביבה משהו בכלל כאשר נמצאים במצב נפשי קשה.

inbary68

New member
../images/Emo207.gifשרי איפה את??? ראית את רינה מצליח

והלכת לישון??? לילה טוב.

שרי48

Well-known member
לא ולא. לא ראיתי ולא הלכתי לישון.

לפני כמה דקות ראיתי את ההודעה שלך ועניתי. תודה לך.

קארן, טס והילדות הרעות

משהו מוזר קרה הפרק אם לא שמתן לב. התחילו עם ארבע בנות וסיימו עם קארן. הילדות הרעות, שתי הבלונדיניות נשלחו לרכב על אופנועים עם דמויי אופנעונים מהמיתוס האמריקאי שהתחיל עם ג'ק קרואק והתפתח באלפי סרטים ותוכניות טלוויזיה. רונדה הסבירה לילדות כמו אמא טובה שלהיות ילדה רעה זה לא לשתות, להזדיין בלי סוף ולעסוק בפעילות עברינית, זה להיות "רוח חופשית". אני שונא את הפלצנות האמריקאית המבחילה הזאת שמקלקלת כל חלקה טובה בתרבות המערבית העשירה. הראו את תחילת המסע אבל סופו לא ידוע. טס שהתעוררה מוקדם כדי להלשין לרונדה על רייצ'ל ולהראות כמה היא מסכנה וחטפה סטירה בפנים יצאה לסדנת קשב, ראינו תרגיל שבו השתתפה וההמשך..? מרכז תשומת הלב זה דר סטן עם הקעקועים הטפשיים המכנסיים ההדוקים שבקושי הוא הלך בתוכם והדיון על "מרד". שיחה שטחית ומזעזעת בהיעדר עומק רוחני ותרבותי בתרבות שחיה על מיתוס המרד. ואז החברה קארן האומללה עם ציוריה, השיחה עם דר סטן שבה הוא חושף את השקרים הנוספים שלה. קארן נצמדת לדרמה כי לדעתי היא מרגישה שבלי זה אין לה כלום. וזה מה שעצוב כלכך. האשה מכריחה את עצמה להיות אומללה. השיחה עם בעלה היתה נוראית, איזה בן זונה צדקן שהוא. הבת השניה שאתה דיברה לא מתאמצת להיות נחמדה או לעזור לה.

טלטוש

New member
בנוגע לקארן

החלק של בכי המרורים הוא דרך להעניש את עצמה על מה שהיא עשתה כי לגביה היא אשמה בפרוק המשפחה, הרי עד לבגידה שלה היתה לה משפחה מושלמת למראית עין. היא רק שכחה שהיא היתה נשואה לאדם קר ומנוכר ועדיין צריך להבין מדוע הוא חי את חייהם בצורה כזאת. הרי גם לפי מה שקארן אמרה וגם לפי התמונות היא היתה בחורה יפה ומלאת חיים. כך שאי אפשר להגיד שהיא היתה לא מושכת. הבכי לדעתי מראה על עצב ודכדוך אבל לא על דיכאון. זה בדיוק המקום להוציא את הדברים, היא נמצאת בסביבה מגנה של נשים שאיתן היא חולקת את מחשבותיה וחייה עד הפרט האחרון, היא צריכה להוציא את הכל כדי להתחיל לצאת מזה. חשבתי שרק אני לא אוהבת את ד"ר סטן, יש משהו במראה שלו שנראה לי לא אמין.

המונשרי

New member
ממש ילדות רעות ../images/Emo66.gif

איזו הגדרה מעפנה... תקראי להן אסרטיביות... עומדות על שלהן...כי יודעות מה הן רוצות ונאבקות על כך אבל "ילדות רעות" ? רונדה מה נהיה איתה? אם פרי ספיריט זה ללבוש מעיל עור שחור , לשים קעקועי מדבקות כמו ילדים בביה"ס יסודי, לנסוע מאחורי בייקר מזדקן וללמוד לשחק סנוקר ... אז אני קוגילייגר.

נקודה למחשבה

אולי בהגדרה "ילדות רעות" רונדה התכוונה לאיך שהן רואות את המצב? כי נראה לי שבעינהן להיות "ילדות רעות" זה לא מעילי אור ואופנועים, אלא אצל ואנסה לבחור את הדרך שלה בלי להיות מושפעת מהסביבה וגם לדעת להגיד "לא רוצה יותר" כשצריך ואצל בתאני זה אולי לחשוב אחרת על הדת ולעשות דברים שההורים שלה והקהילה שלה לא יקבלו ברוח טובה. לצערי הטרנסג'נדר והאופנוענים שהביאו להן כדוגמא רק המחישו כמה רונדה התכוונה בדיוק להגדרה האמריקאית הקיטשית והסטיגמטית של "ילדות רעות".

Y. Welis

New member
לא הבנתי על איזו חלקה טובה בתרבות המערבית

דיברת - חוץ מזה שההגדרה באה מפיהם של שני האופנוענים (ואגב יש עוד כמה שמות חוץ מקרואק ודור הביטניקים - תנועת האופנוענים נעשתה משמעותית בסוף שנות השישים עם 'אדם בעקבות גורלו, ומאוחר יותר כמשהו אינדיבידואלי יותר עם 'זן ואומנות אחזקת האופנוע'). מעבר לכך באנגלית לתואר bad girls יש משמעויות רבות, שלאחרונה נעשו חיוביות בהקשר של העצמה נשית. כמו ראשי התיבות שאיאנלה הציעה ל-BITCH ('אשה בשליטה עצמית על עצמה - Being in total control of herself', אם אני לא טועה). אגב השתדל להימנע בתגובותיך הבאות מקללות כמו 'בן זונה' ווריאציות על הז' וורד. תודה.

meli99

New member
לדעתי מה שקורה לקארן

הוא שהיא באה עם סיפור מאוד יפה ומושלם על משפחה יפה וילדות מהממות וחיים מקסימים ולדעתה היא רק באה לפתור בעיה "קטנה" לכאורה: היא ניהלה נישואים חסרי מין שהיא פוצצה בצורה די טיפשית ופגעה בכל המשפחה, ובמיוחד בבתה... לדעתי, קארן באה מתוך רצון לטפל בנקודה מאוד ספציפית שהפריעה לה בחיים ופתאום גילתה שמדובר בטיפול מערכתי רחב היקף ושהיא בעצם לא יכולה להשאיר חלק מהדברים בצד כי הכל קשור להכל, אני חושבת שלכך היא התכוונה כשהיא אמרה לחברתה שאי אפשר להסתיר כלום. נראה לי שמה שאיאנלה עשתה לה ביום הראשון, כל עניין הבוץ, היה לגמרי טיפול בהלם ולא נראה שהיא הייתה מוכנה לזה. לאחר מכן קארן בעצם הבינה שהיא לא רוצה לחיות כמו שחייתה עד היום ובהמשך, יום למחרת היא גם נפרדה מהסיפור היפה שהיא סיפרה לעצמה כך שבעצם לא נשאר לה כלום ממה שהיה לה עד היום אך עוד אין לה שום דבר חדש להיאחז בו.. מכיוון שאין לה משאבי נפש כדי להתמודד עם המצב החדש בכוחות עצמה, הדרך היחידה היא להיעזר בסביבה הקרובה שלה ואני מאמינה שלך כיוונו, העניין הוא שנראה שקארן לא מאמינה שמגיע לה לקבל עזרה ולכן היא מתכנסת לתוך עצמה וחיה בניתוק מהרגשות שלה והדבר היחיד שהיא מצליחה להוציא הוא איזו אינטרפטציה דרמטית על מה שהיא חושבת שהיא צריכה לבטא בהקשר ישיר לרגשות שהיא מדחיקה. אני חושבת שהיא באמת מרגישה כאילו היא נותרה חסרת אישיות ומאפיינים פתאום וזה מצב שיכול מאוד להפחיד.

למעלה