פרק מספר 7

yardensachs

New member
../images/Emo41.gif פרק מספר 7

האמת שבפרק הזה לא התרכזתי, אבל הוא היה רגוע יותר משבוע שעבר

DAN1EL

New member
באמת די רגוע ../images/Emo97.gif

עכשיו שראיתי את הפרק עם ידין אני חושב שהוא הדמות הכי פחות מעניינת. אבל הפרק היה כתוב מעולה.

מסטרי

New member
זה היה פרק ממש טוב..

שלום לכולם
בדיוק סיימתי לראות את הפרק, כל הפרק אני רק חושבת לעצמי איזה שחקנים מעולים הם...אין על ליאור אשכנזי, הוא משחק ממש טוב.

GREENPOINT

New member
הרגע סיימתי לצפות בפרק...

היה מ צ ו י י ן לטעמי, הייתי בעיקר עם ראובן במחשבות, על ידין קצת עצוב לי, קשה לי איתו...מקווה שהוא לא יקבל פצצת רגשות ככה בבום אחד:)

pomelit

New member
היה מעניין לראות את ידין

מדבר על מיכאלה (שהשם שלה כבר מדליק אור אדום ביחס למיכאל, לא?), ולחשוב מה ראובן מרגיש לגבי יעל והנישואים שלו ביחס לפצצות שנעמה זרקה עליו רק אתמול. הפריע לי שהוא דיבר כל כך הרבה. היו פעמים שרציתי להגיד לו לסתום כבר ולתת גם לידין לעשות את העבודה. בכל זאת זה הטיפול שלו.. וגם הוא קצת מטעים יותר מידי את המשפטים שלו. יותר מידי נוקט עמדה לטעמי. שימשיך להיות מעורב ולא לשבת כמו דג, אבל הוא לפעמים מפרשן עוד לפני שנאמרו דברים, וזה מרגיז. אולי זה ההבדל הכי בולט בין טלוויזיה לטיפול. בטיפול יש בכל זאת יותר זמן. לי היה נראה אתמול שיש בערך 4-5 פגישות בתוך פרק אחד.

נכון, זה דבר שעצבן גם אותי

בסדרה, הוא מטפל מתערב יתר על מידה, אפשר לקרוא לו ככה. כמובן שזה שונה מהמציאות, אין ברירה והם צריכים לקצר טיפול לזמן של פחות משלושים דקות. מה גם שראובן נוטה להתערב יותר מידי ולהגיד מה הוא חושב, צריך לתת למטופל להגיע בכוחות עצמו אל הדברים, ככה הם יובנו יותר ויופנמו יותר על ידו.

עקבר

New member
לדעתי - אחד הפרקים הגרועים ביותר

גם בטיפול עם נעמה וגם עם ידין, הוא ממש מתערב ובוטה. הוא היה גם בוטה שבוע שעבר, אבל לא ריסן את עצמו אחרי השיחה עם גילה... הבעיה בעיני זה לא הכמות שהוא מדבר... אלא הדברים שהוא אומר. טרח, טרח, כל האמת בפרצוף כל הזמן. לא נותן להם שניה שקט לגלות משהו לבד. מרשים אותם. זורק להם זרקור בפנים. היום היה ממש שונה ואחר ועמוק, עם חמלה ורגש עמוק.

עקבר

New member
מממ

נעמה וידין (6 ו-7) היו ממש גרועים כי הוא היה עסוק בלהטיח להם את האמת בפרצוף. הפרק עם אילה (8) היה מופלא.

UnNamed Raven

New member
למה אתה מפרש התנהגות גרועה

של ראובן כפרק גרוע? זה שראובן מתנהג לא כמו שמטפל אמור להתנהג זה הכל חלק מהדמות שלו והדברים האלה הם שהופכים את הסדרה לכל כך טובה. חוסר השלמות.

עקבר

New member
אתה עושה לסדרה הנחות

הבעיה שלי היא לא שהדמות של ראובן מורכבת. זה יפה ואנחנו בטח רק בתחילת הדרך (הפרומו המעצבן בכתובית הבטיח שמחר יעל תתוודה ותותיר אותו המום - בההה. שונא פרומואים ממוסחרים). הבעיה היא שהדימוי של הטיפול (כקונצפט) הוא לא מורכב. שני הפרקים שדיברתי עליהם (6+7) התנהלו לפי סכמה די חוזרת: סיפור של המטופל על עצמו, אנקדוטה תומכת עם פאנץ' (למשל מחייו של ראובן), הגבהה של המטופל, ראובן מגלה את כל האמת על המטופל בפרצוף שלו, המטופל מגיב טוב/רע. זה פשוט לא ממש טיפול. זה הפך לשיחת "חברים" -- מחליפים אנקדוטות ומטיחים את האמת בפרצוף. זו החמצה של התסריטאים ולא אמירה עמוקה על הדמות של ראובן. הוכחה נוספת לכך היא שאת אותה טענה בדיוק אפשר לטעון כלפי גילה -- היא באמת התנפלה על ראובן באופן לא מכיל. הנסיון לטעון שזה בגלל אג'נדה אישית שלה/שלהם זה בסדר גמור, אבל למעשה גם שם ההתקדמות הגדולה בהבנת הבעיות נעשתה בהטחת אמיתות/דעות ולא בדרך של חיפוש פנימי יותר שגילה מאפשרת לראובן לעשות. היא יכלה להתנפל עליו גם בדרך טיפולית יותר, אבל הדרך הבוטה הועדפה. תשווה את זה לעדינות שבה ראובן מתנהל סביב הסוד של אילה. איך הוא חותר ללא הפסקה סביבו, אבל לא אומר לה משפטים ישירים ופוסלים (אני חושב על המילה override) כמו בפרקים הקודמים.

pomelit

New member
יש בזה משהו

להערכתי ההטחות הן חלק בלתי נפרד מהעלילה, ולכן האספקט ה"טיפולי" באמת פחות אמין. הפרק של אתמול הציג את ראובן במלוא הדרו בעיני, והכותרת שאני הייתי בוחרת לפרק הזה היא באמת חמלה, כי זה הדבר שהכי בלט שם. מהשניה הראשונה שבה הוא רואה אותה רטובה כמו איזה חתול עזוב הוא רק רוצה לחמול עליה, וזה ניכר גם במבט שלו מהחלון כשהיא נכנסת לאוטו - שהוא לא יודע לאן הוא שולח אותה עד שבוע הבא, ושהוא לא בטוח שזה מקום טוב בשבילה. היה מרשים שהוא הלך לקרוא את חוות הדעת, למרות שגם כאן - אני לא יודעת כמה זה היה אמין. זה בוודאי העביר הילוך בפגישה והביא אותה למקום של יותר אמון בו. מה שעוד בולט זה שכל המטופלים בסדרה נמצאים כל הזמן בהתנגדות, וזה בטח לא אמין. זה כן הופך את זה ליותר מעניין, ושוב, זו בכל זאת טלוויזיה.

שרונסקי

New member
עקבר - (גבר?)

ההבדל לדעתי הוא שאיילה היא דמות עדינה שצריכה המון הכלה. מילה לא נכונה והיא בורחת, ראובן צריך להזהר עליה יותר, ראשית, וב' - היא פחות מתערבבת איתו במובן האישי, אין לו בעיה להיות לגמרי מקצועי איתה. נעמה כמובן מוציאה ממנו דברים אחרים, כי הוא לא מעיז להודות בפני עצמו, אולי, שהוא אכן נמשך אליה, ועם ידין , כדי לחדור אליו, צריך להיות בוטה כי הוא כל כך סוגר. אני מאמינה, עובדת ומכירה אנשים שעובדים בשיטה של 'כל האמת בפרצוף'. יש בזה משהו פחות יומרני מאשר 'המטפל שיודע הכל וחוסך זאת מהמטופל. וזה עובד נכון וטוב, כל זמן שעושים זאת בזמן הנכון, בהכלה נכונה ועוד קריטריונים. ברור שפה רואים את ראובן עם גלישות לא פרפקט מקצועיות. אז מה? לכולם זה קורה, וזה לא אומר שלא צריך להתחשבן עם הפסיכולוגים על זה, זה רק אומר שזה קורה. גילה - מסכימה איתך, יש שם קושי מעבר, לא טיפולי מצידה , לכן לדעתי היה צריך ב'חיים האמיתיים' לנקות ביניהם, בהנחה שהיא טובה. כי יתכן גם שהיא לא טובה, ואז - מדוע ראובן, שהוא מטפל טוב, לא עולה על זה ולא קם ועוזב? אני חושבת שאין ספק שיש שם נושא אישי.

וזה נראה קצת לא מקצועי או בוטה מידי

הוא מתערב יותר מידי בשביל פסיכולוג.. לפחות לטעמי.. כאילו זה אישי אצלו

למעלה