פיזור

Just ice

New member
../images/Emo41.gifפיזור

מישהו אמר לי שאם מקבלים מהעבודה מענק גדול מאוד של כסף (נניח 150,000 ש"ח), אז יש פעולה שניתן לבצע, אשר תאפשר לי להשאיר אצלי יותר כסף, ולתת למדינה פחות. הוא שיכור ?

אמיר72

New member
לא

אפשר לבקש פריסת מס של הבונוס ע"פ השנה. דבר עם יחידת השכר במקום עבודתך, הם אמורים להכיר את זה.

Just ice

New member
מה נותנת פריסת המס ?

האם זה רק מקל בכך שלא משלמים מס רב בבת אחת, ולאחר מכן פחות, וא שבשורה שבסך הכל זה באמת חוסך כסף ?

Just ice

New member
מדוע אתה קצת לקוני ? ../images/Emo13.gif

מדוע זה חוסך כסף ? זה לא אבסורד מבחינת המדינה ?

אמיר72

New member
ממש לא אבסורד

המס, להזכירך מדיונים קודמים פה (כאשר הופעת תחת GMAI ואברם מהמכולת), מחושב על בסיס שנתי. אם יגבו לך עכשיו מס ביתר רק בגלל הסכום הגדול שקיבלת, בשנה הבאה אתה הרי תבוא (ובצדק) למ"ה ותבקש החזר מס. יותר הגיוני, בהנחה שמשכורתך להמשך השנה ידועה, לחלק את הבונוס כאילו קיבלת אותו ברמה חודשית, ואז תשלם את המס הנכון ברמה השנתית. זה בטח חוסך למדינה משאבים ובלבול מוח בשנה הבאה.

Just ice

New member
אבל משהו מאוד בסיסי הוא...

שאם בחודש מסויים קיבלתי בונוס (לצורך העניין), אז באותו חודש אשלם יותר מס, אבל בשאר החודשים אשלם פחות מס, כלומר, כשאגיע לסוף השנה, אשלם בדיוק את המס שהייתי צריך : חודש אחר אמנם הרבה, אבל בשאר החודשים פחות, וסה"כ בדיוק מה שצריך. לכן מדוע שיהיהו לי טענות בשנה שלאחר מכן ? (אגב, מה זה GMAI ??)

אמיר72

New member
אתה טועה

לא יקזזו לך אחורה כי שילמת יותר מדי מס. המס השולי שלך יקפוץ. תאמין לי, זה מנסיון אישי. חבל לך אח"כ לטרוח.

Just ice

New member
OK, ../images/Emo51.gif אבל רק כדי להבין עד הסוף

אם נניח אני מרוויח משכורת מסויימת, קיבלתי אותה בינואר ופברואר, פתאום במרץ קיבלתי משכורת כפולה, אז באותו חודש המס השולי שלי קפץ ושילמתי יותר מס מאשר בינואר ובפברואר, אבל באפריל, מאי וכו' אני חוזר למשכורת המקורית, האם זו טעות לומר שחישוב המס הוא שנתי, ולכן המקדמות החודשיות בשאר החודשים יהיו קטנים יותר ?

אמיר72

New member
זה לא בהכרח שהמס יקפוץ

תלוי מה המס השולי שלך לפני הבונוס (היינו מה נקודת המוצא). החישוב הוא על בסיס שנתי/12 ולכן אתה כאילו משלם מס בעודף.

Just ice

New member
ראה את התגובה הזו :

כאן לפי ההסבר שם, אני מבין שדווקא הבנתי נכון, לא ?

אמיר72

New member
אולי כן, אולי לא

לשמחתך יחידת השכר במקום עבודתך אמורה לדאוג לזה, אתה רק אמור להפנות את תשומת לבה אם לא עשתה זאת לבד.

Just ice

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ברור שיש מי שיטפל בזה,אבל אני מנסה להבין כיצד זה עובד,לכן ערכתי חיפוש בפורום, קראתי את התשובה שנתתי לך בלינק,אבל עירערת את הבנתי

Just ice

New member
בקיצור, אין לך מושג ? ../images/Emo13.gif

בקיצור, אין לך מושג ?

למעלה