פורומים חדשים בתפוז אנשים

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

העולם שואף להתקדם גם בעזרת ייצור אנרגיה לטובת הסביבה. נותנים את הבמה הראויה לנושא בפורום אנרגיה נקייה מתחדשת http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1798
יש הילולה? חב"דניקים וחב"דניקיות ולא רק נפגשים מהיום בפורום תנועת חב"ד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1807
להקת הנערים הגרמנית רק בתחילתה, אבל ההיסטריה בעיצומה. בואו לדבר על זה בפורום טוקיו הוטל http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1809
היא כבר לא רק רייצ'ל מחברים או גרושתו של בראד פיט, היא שחקנית המצליחה העומדת בפני עצמה. מצטרפים להערצה בפורום לג'ניפר אניסטון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1810

חיסון אבעבועות שני. התייעצות.

הלכתי השבוע לקחת הפני לחיסון אבעבועות לרותם וקיבלתי הפניה כפולה במרווח של שלושה חודשים (כלומר שני חיסונים) כבדרך אגב ציינתי משהו לגבי איתי ואז הרופא אמר שאם חיסנתי אותו לאבעבועות עליי לחסנו שוב. איתי היום בן 6.5 ועשה את החיסון בגיל שנה. האם יש כאן מישהי שחיסנה את הילד בפעם השניה?

ellieg

New member
נדמה לי אבעבועות

חיסנתי רק פעם (ולא במרווח של שלושה חודשים) לכל שלושת ילדי. שמעתי איפשהו שצריכים לתת חיסון נוסף, אבל לקראת גיל 10-13 ולא כזה מוקדם. הבנתי שמתי נותנים את הבוסטר לא ממש סגור אצל הרופאים כי זה חיסון יחסית חדש.

ס ת י ו 3

New member
אני קיבלתי הפניה חוזרת

הלכתי לקבל הפניה לג'וק שלי כדי לחסן פעם ראשונה (הוא בן 3.5) והרופא אמר שלקראת גיל 6 נצטרך לעשות שוב חיסון. אז נזכרתי שהג'וקית חוסנה רק פעם אחת (בגיל 6), שאלתי אותו והוא מיד נתן לי הפניה לעשות לה שוב חיסון. בדיוק עמדתי היום אחה"צ לנסוע לחסן אותם אבל לצערי תקף אותה וירוס של הקאות. אז נחכה.

judith4

New member
לאחרונה אכן הוזכר צורך לקבל מנה שניה, אבל

ככל שידוע לי, וכך אמרה לי לפני כחצי שנה רופאת הילדים שלנו, מדובר כמו שתואר כאן על מנה שניה במרווח של כמה שנים, ולא כמה חודשים.

ellieg

New member
עשיתי אתמול חיפוש באינטרנט

כנראה יש בית הילל, שמאי ועוד אסכולה. החיסון יחסית חדש עדיין וקיים רק משנות ה80 מאוחרות ביפן ומשנות ה90 בארה"ב ולכן כנראה לא החלטים עד הסוף. בילדים עד גיל 13: לפי רוב האתרים (רופאים): חיסון אחד סביב שנה - שנה וחצי וחיסון נוסף סביב גיל 4-6. יש אתרים לא מעט (רופאים): שנותנים רק זריקה אחת ולא משוכנעים בצורך של עוד זריקה. (המחקרים מראים שחיסון בודד יעיל ב78% ולאחר 2 חיסונים יש כ 98% יעילות). ומצאתי אתר אחד: שנותן כמו הרופא שלך 2 חיסונים בהפרש של 3 חודשים.

אם זה לא הכרחי אז אני מעדיפה להמנע.

קודם כל המון תודה! אני עדיין לא קיבלתי החלטה בנושא. לגבי איתי אני לא מתלהבת לתת לו שוב זריקה בגיל כ"כ בוגר אלא אם זה נדרש. לגבי רותם זה מכאיב לי לחשוב על שתי זריקות שהיא אמורה לקבל בהפרש זמן כ"כ קצר..

ellieg

New member
יש לצייון

שנדמה לי שרובנו פה נתנו רק זריקה אחד סביב גיל השנה + (כמובן למי שבחר לחסן). ומצאתי רק אתר אחד שדיבר על חיסונים בהפרש של 3 חודשים. כנראה שהמינימום זה 3 חודשים. אבל אצלינו מ 3 ילדים שחוסנו שירה חלתה בצורה עדינה. אז זה כנראה עוד דבר שצריכים לקחת בחשבון האם מספיק 80 אחוז יעילות או 98 אחוז יעילות.

anguly

New member
גם שלי בת 6.5../images/Emo13.gif

והיא קיבלה בגיל שנה לא ידעתי שצריך לחסן שוב אני אתייעץ עם הרופא שלי

דש1דש

New member
אחות טיפת חלב דיברה על זה

צריך לתת דחף אחרי כ-5 שנים לחיסון. לא לגמרי הסתדר לי - כי לחיסון האמריקאי צריך - ול"יפני" שזה מה שהבנתי שנותנים בארץ לא אמרו בעבר שצריך - אבל בעיקבות המחקרים האמריקאים שגילו שהחיסון יורד אחרי כ-5 שנים ושם החליטו על דחף - אולי גם כאן? אולי החליטו שגם לחיסונים של הארץ צריך? בכךל אופן - היא בפירוש אמרה שצריך - אבל אחרי כמה שנים מה הבעיה לחסן שוב? הוא ילד גדול ואת מסבירה לו שצריך לחסן כדי לא לחלות במחלה לא נעימה.

הבעיה היא שלמיטב הבנתי יש מקרים בהם

לאחר ביצוע החיסון עולה הסבירות לחלות בתסמינים כאלו ואחרים של המחלה. אני לא רוצה לעורר אצלו שום דבר בעיקר בתקופה כמו החופש הגדול (ובעצם, בשום תקופה..) חוץ מזה מבחינתי, זה היה מאחוריי ולתת לילד בן 6.5 זריקה זה לא דבר פשוט בכלל...

אולה *

New member
לפני כחודשיים

קראתי כתבה (נדמה לי שבוינט, אבל לא חותמת על זה), כי בארצות הברית יצאו הנחיות ברורות בעניין - מחסנים בגיל שנה ופעם נוספת בגיל 5-6. זהו. בזמנו דובר שיש צורך לחזור על החיסון כל 15 שנה - כבר לא. מחסנים פעמיים בלבד.

למעלה