פולסא דה נורא

../images/Emo41.gifפולסא דה נורא../images/Emo41.gif

בעקבות ההצעה של אותה "מיסטיקנית" שהגיעה אלינו ה
ה, שואלת מה דעתכם בכלל על הנושא הזה פולסא דה נורא עד כמה שדעתי משגת, הפירוש המילולי הוא שימוש במכה של אש, בכדי להשיג את מותו של אדם אחר במהרה. אם אני זוכרת נכון, מכוונים את הדבר למי שלדתענו פועל נגד עם ישראל. וזה אמור להיות טקס תפילה שנעשה בנוכחות מנין.
מה דעתכם על הטקס הזה?
מי מביא לנו מקורות?

mikilk

Active member
גילי....

לדעתי מה שכתבת לה היה בדיוק במקום ומספק. למה להעלות נושא מצמרר ומכוער זה? מעתיקה קטע קטן... הפירוש האמיתי לדברי הזוהר לעיל הוא : שביד הקב"ה בלבד להלקות במקלות של אור את אותם מלאכים רשעים שאינם סרים למרותו.מכאן שאין לאדם את הרשות ובוודאי שלא את היכולת לעשות כן. לפיכך טועים אותם "מקובלים חדשים" הטוענים לאמיתותה של הקללה ובדבריהם זורעים פחד בלב הציבור וגוררים את היהדות והקבלה לתהומות חשוכים ולמבוכה קשה. אף חמור מכך ,במעשיהם הלא כשרים הם מייחסים לקבלה כוחות שליליים ואפלים שאם היו בקיאים בתורת הסוד כדבריהם, בודאי לא היו מעלים על דעתם את דברי הבלע היוצאים מפיהם. מוגש בברכה יצחק אהרון, ראש מרכז "חכמה"

תודה על הציטוט החשוב שהבאת../images/Emo24.gif

ואולי זו אחת הסיבות שבגללן היה שווה להעלות את הנושא הזה. למה צריך להעלות אותו בכותרת? משום שלטעמי, וזו דעתי האישית בלבד, מן הראוי שכל אלה שחושבים על הדרך הזו, יחשבו שוב.. לפחות עוד פעם אחת בטרם הם מעלים הודעות ואפילו מחשבות בכיוון הזה... רוצה לקרוא דיעות נוספות, גם אם לא ימצאו חן בעיני, כמו דעות על מאגיות וכישופים למינהם שקיימים בין אם נוח לי או לא. ואגב, מאין הציטוט?

תודה, והנה המאמר החשוב הזה:../images/Emo26.gif

מאז התקופה שקדמה לרצח המתועב של ראש ממשלת ישראל יצחק רבין ז"ל נחשפה הפולסא דנורא לכלל והחלה לשמש כלי משחק ביזארי בחיים הציבוריים במדינת ישראל.העיתונות והתקשורת עוסקים בכך רבות ומקדישים לעניין זה משאבים ומאמצים רבים כדי להביאו לידיעת הציבור.אך האם אנו יודעים באמת מהי "פולסא דנורא" ומה מקורה. במאמר זה אביא בפניכם את ההסבר הקבלי האמיתי והממצה ככל האפשר בנושא . על פי האמונה העממית ,פולסא דנורא- צמד מילים בארמית המבטא קללה, החמורה בקללות היהדות, שנועדה לגרום למותו של המקולל תוך שנה מיום הטלתה. פירוש המילים "פולסא דנורא" הינו מקלות אור או שוט האש.
זהו עונש המוזכר בתלמוד (מסכת חגיגה,פירוש רש"י) ,ובזוהר נאמר :" וממקדשי תיראו בהאי יראה שריא פולסא דנורא לאלקאה לון לחיבייה.."(ואתחנן,רסג). ובתרגום חופשי מארמית : שם שורה יראת ה' וזה הוא הסוד שיש לפחוד ממנו,בזו היראה שורה שוט האש להלקות את הרשעים ועל כן יש לירא".האמונה גורסת כי הקללה פועלת באמצעות השבעת מלאכי חבלה(שימוש בקבלה מעשית לפי נוסח המופיע בפסוקים מהזוהר), המצווים ע"י עשרה גברים יראי שמים (מנין), יהודים, מזוקנים ונשואים מעל גיל ארבעים,לפגוע אנושות בפלוני המבקש את רעת העם היהודי . אציין, כי לשיטתם של העוסקים בדבר חל איסור חמור להטיל קללה זו לשם תועלתו האישית של האדם,אלא רק במקרים הנוגעים לגזירה קשה על עם ישראל . הטקס נערך בשעות לילה מאוחרות לאחר שכל המשתתפים בו נמצאים בתענית גמורה,טבלו במקווה טהרה ,לבשו שחורים והדליקו נרות. טהרה זו מסמלת את ההכנה למוות שכן משתתפי הטקס אמורים להיות מוכנים לקבל את מותם.הכוונה בכך היא שע"פ תורת הסוד אם המקולל לא ייפגע מהקללה ,אזי הקללה תפעל את פעולתה על המקלל כחרב פיפיות הפועלת לשני הכיוונים.
משיחות עמוקות שניהלתי עם ידידי נפשי, גדולי המקובלים האמיתיים הבקיאים בתורת האמת,כולל דבריו של הרב הראשי לישראל, נמסרה תגובתם בלשון אחידה "אין קללה כזו בקבלה או בתורה ומעשים מסוג זה גורמים להכפשת ערכי הדת והמוסר היהודיים". כמו כן,ממחקרים ארוכים שערכתי בנושא ,כולל התעמקות בספרות עתיקה גיליתי בסופו של דבר שפולסא דנורא כטקס של קללת מוות לא היה ולא נברא. יובן למעיין בנאמר כי אינני סותר ואפילו מבטל את מושג הקללה( ר' כוח הדיבור ), כזאת היוצאת מפיו של האדם והמסוגלת לגרום לנזקים קשים ולהרעת מזלו של המקולל. אך לבוא ולומר כי חכמת הקבלה ,העוסקת כל כולה בהכרת הטבע העליון, נוגעת בטקסי כישוף וקללות זהו אבסורד לשמו. על מנת לפזר את הערפל והמיסתורין האופפים את הפולסא דנורא אציין כי לא מדובר בהליך בו האדם מטיל קללה מוות על אדם אחר,אלא מדובר בעונש שמקורו שמימי שניתן בתחומי עולמות עליונים לישויות רוחניות (מיטטרון,גבריאל ועוד..).אך לא כפעולה שאדם בעולם הזה מפעיל על זולתו כאשר הוא חפץ ברעתו. אוסיף ואומר כי הפירוש האמיתי לדברי הזוהר לעיל הוא : שביד הקב"ה בלבד להלקות במקלות של אור את אותם מלאכים רשעים שאינם סרים למרותו.מכאן שאין לאדם את הרשות ובוודאי שלא את היכולת לעשות כן. לפיכך טועים אותם "מקובלים חדשים" הטוענים לאמיתותה של הקללה ובדבריהם זורעים פחד בלב הציבור וגוררים את היהדות והקבלה לתהומות חשוכים ולמבוכה קשה. אף חמור מכך ,במעשיהם הלא כשרים הם מייחסים לקבלה כוחות שליליים ואפלים שאם היו בקיאים בתורת הסוד כדבריהם, בודאי לא היו מעלים על דעתם את דברי הבלע היוצאים מפיהם. מוגש בברכה יצחק אהרון,
את הקישור כמובן הביאה מיקי

פרויז1

New member
המסקנה מהדיון הזה היא

הפולסה דנורה היא אמצעי השמור בידי ה' בלבד. ואין לו לאדם גישה לאמצעי זה לצורך שימוש בו. וכל מי שמעמיד מיצג הדגש|"המקובלים החדשים" לפיו הוא עושה שימוש באמצעי זה, משקר. כך הבנתי. ואם הבנתי נכון, אז מה הקשר בין רעת עם ישראל והטלת הקללה (על ידי אדם אמרנו?) על מי שעומד להטיל אותה רעה על עם ישראל? הרי אמרנו שהאמצעי הזה נתון בידי ה' לבדו ואין בלתו

"מי שעושה שימוש באמצעי זה - משקר"

האמת היא שעד עתה גמני לא ידעתי שמדובר בכלל במשהו מטאפיזי, כזה של מלאכים בלבד, והנה אני מגלה כמוך, שאנשים לוקחים לעצמם זכויות ואפשרויות לא להם, משקרים כדבריך, ומורידים לפיזי מה שלא שייך לכן בכלל. למה אני לא מתפלאת ומשתוממת עכשיו, משלמדתי את זה? למה אני כבר לא ממש כועסת כמו קודם על אותם אלה שמחליטים להשתמש לכאורה ב"כוחות" כאלה ואחרים ולקלל? אולי אני פשוט מרחמת? וכמה מקרים כאלה אנחנו מכירים שאנשים מייחסים לעצמם יכולות וכוחות בלי קשר לקללה הזו, בכדי לשנות אחרים בין אם יחידים ובין אם קבוצות, לטובתם האישית או הקבוצתית? כמה שחקנים כאלה אנחנו מכירים שחושבים שהם הסגנים של אלוהים?! ויודעים בדיוק מה הוא רוצה וחושב.... יסלחו לי על הבוטות....

בני33

New member
תסלחי לי גילי,,,זו לא בוטות,זו אמת נכונה.

כמובן,,,כוונתי להסבר שאת העלת כאן.

נדמה לי שיש פער בין האמת שלנו../images/Emo24.gif

לאמת של אחרים, ובכלל לכל אחד האמת שלו, וכאמור, יש מקום לכולם. יחד עם זה, אולי זה המקום להביע את האמת שלי, בוטה ככל שתהיה כנגד קללות מכל סוג, בעיקר אלה שקיבלו צביון דתי ואפילו לאומי שכביכול משרת את העם או את מישהו אחר. במילה עדינה אחת - פויה!

mikilk

Active member
רגע... שניה....

בלי להבין בכלל בנושא זה (ולכן אינני מעלה את דעתי) - מה שהצגתי הוא מאמר שכתב אדם אחד שזוהי אמונתו וזוהי דעתו וכמובן שאני בחרתי להתחבר לזה ולהביא את זה אבל... יש זוויות שונות, יש פירושים שונים למקורות וייתכן שאחרים מלומדים בתורה יביאו דעה או פרשנות שונה - ועם כל סלידתי מהענין - לא חושבת שניתן לקחת את מאמרו ולהפכו לאמת היחידה.

הולכת לחפש מאמרים נוספים../images/Emo62.gif

ובלי קשר לנאמר.. גם את התנ"ך כתבו בני אדם, ולכן ההצעה פה, לפחות שלי, היא לחפור בעצמנו, בתוך תוכנו פנימה ולבדוק האם נכון או לא נכון, מה מרגיש לנו בפנים כשאנו קוראים את הדברים הללו, כמו גם כשאני קוראים את הדברים במקומות אחרים כמו תנך, קוראן, ברית חדשה, לוידעת מה. לטעמי, מאד מתחברת למה שכתוב במאמר הזה, שנכתב ע"י אדם כמוני כמוך.

../images/Emo92.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

ויקיפדיה: פולסא דנורא (במקור: פולסי דנורא) הוא טקס-קללה פסבדו-קבלי מודרני, שפירושו המעשי הוא תפילה לכך שהמקולל ימות במהרה, בדרך טבעית או בכל אופן אחר. לקללה מספר נוסחים המבוססים באופן חופשי על מספר קטעים מספר הזוהר. טקס הקללה חייב להתנהל בנוכחות עשרה אנשים — מניין. כיום, הוא מנוצל בעיקר במקרים של מלחמות מתוקשרות שבהן מעורבים גורמים דתיים, ואולם כלל לא ברור אם ישנו מקור קדום כלשהו ביהדות לטקס זה בלבושו הנוכחי. ועוד: פירוש המילים "פולסא דנורא" פירוש המילים "פולסא דנורא" הוא מקל, או מכה של אש. רש"י במסכת יומא (עז, א) מפרש שמדובר במקל, ולעומת זאת במסכת בבא מציעא (מז, א) הוא מפרש שמדובר בניצוץ, שהוא עגול כמטבע. על פי המילון התלמודי של ברוך קרוא, פולסא היא מכה בדומה לפולס (pulsus, בלטינית) שמשמעותו פעימה, מתקף, ועל פי זה פולסא דנורא היא מכת אש. פירוש ברובד גבוה יותר: פולסא דנורא היא מכת אש. המקובלים יודעים למשוך אש מהגיהנום ולהכות בה את מי שחייב על פי הכללים, כלומר זה כוח רוחני שמכוון לאדם מסוים כדי להורגו. את זה עושים רק אם אין ברירה - אם ברור שאדם מסוים מעמיד בסכנה ציבור שלם. אם עושים זאת כאשר המקרה לא מצדיק את הפולסא דנורא אותם אנשים שעשו זאת יפגעו בעצמם גם אם הם מקובלים. זה לא פשוט וצריך להיות בהסכמת גדולי תורה. עושים זאת רק במניין של עשרה אנשים צדיקים כי מי שלא ראוי ויעשה זאת יפגע מאותה אש. גדולי התורה? מקובלים? מניין של עשרה אנשים צדיקים? נו בחייאת...... והנה עוד משהו: טקסים מפורסמים כאשר עיתונו של אליעזר בן יהודה, "הצבי", עורר בראשית המאה ה-20 את זעמה של הקהילה החרדית בירושלים, נערך נגד בן יהודה טקס "פולסא דנורא". כמו כן, קוללו בטקס פרסומאים, ארכאולוגים (ביניהם פרופ' יגאל שילה שחפר בעיר דוד, והחרדים טענו שהוא מחלל קברים) ויו"ר רשות העתיקות האלוף במילואים אמיר דרורי. בשנת 1959 ערכו הדיינים החרדים פנחס אפשטיין, דוד יונגרייז וישראל יצחק רייזמן טקס פולסא דנורא נגד ראש עריית ירושלים, גרשון אגרון. הוא נפטר כשבועיים לאחר מכן וחרדים רבים ראו בכך תוצאה ישירה של הטקס ‏‏[2]. ב-2 באוקטובר 1995 נערך טקס "פולסא דנורא" מול ביתו של ראש הממשלה יצחק רבין בירושלים [3]. רבין נרצח כחודש לאחר מכן, ורבים טענו כי הטקס תרם לאווירת ההסתה שהובילה לרצח. ב־19 ביולי 2005 נערך טקס "פולסא דנורא", בבית הקברות בראש פינה, נגד ראש הממשלה אריאל שרון. חברי כנסת ורבנים גינו את עריכת הטקס. ב־26 ביוני 2006 נערך טקס "פולסא דנורא" נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט[4]. ממש אנשי האלוהים, הא?!

הבדיחה בשם פולסא דנורא../images/Emo27.gif../images/Emo26.gif../images/Emo27.gif

הבדיחה בשם "פולסא דנורא" הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר, הגיב ואמר לכלי התקשורת בעקבות הטלת "פולסא דנורא" באישי ציבור, דברים שאישית אני מאוד מסכים איתם ושמרבית הרבנים בישראל כבר חזרו ואמרו לשומעי לקחם: ''אני מגנה בחריפות כל דרך שיש בה איומי אלימות ואפילו מילולית שאחריתה מי יישורנו. אין לעשות שימוש באמצעים דתיים כביכול לצורך הבעת דעות קיצוניות. שימוש באמצעים אלה גורמים לחילול שם שמיים והכפשת ערכי הדת והמוסר היהודיים שלא באשמתם''. עוד: http://www.orhakabala.co.il/showcourses.asp?showMe=True&page=22&order=id&cat=&show=all וכמובן שאפשר למצוא עוד המון חומר ב"גוגל"...

בני33

New member
../images/Emo45.gifחג שמח***

ויותר מכך,,,הם משחקים אותה ,השליחים של האלוהים. וטוב יעשו לדעתי,שיביטו במראה שבאוהלם וישאלו את הדמות הנשקפת מולם. האם אין זה אפשרי,שהמכות שעם ישראל חווה במהלך הדורות ,הוא לא בגלל מוצא פיהם? הייתי מוסיף וכותב עוד כמה דברים כאן. אבל אינני רוצה להעלות חמתם של אנשי שלומם של אלו. במיוחד לא על גבי הפורום.

המכות שחווה עם ישראל...../images/Emo88.gif

בני.. כתבת: האם אין זה אפשרי,שהמכות שעם ישראל חווה במהלך הדורות ,הוא לא בגלל מוצא פיהם? ואני הייתי קצת עדינה כשכתבתי שאני לא מתפלאת יותר בעקבות מה שאני לומדת כאן ועכשיו על הפעילות הזו שמסתבר קיימת לאורך הדורות. אין לי בעיה להעלות את חמתו של מישהו, ממש לא! גם אם הם "השליחים של אלוהים" כמו שכתבת

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifחג שמח ומבורך ../images/Emo70.gif

הונאות הן עקב אכילס של זה. ההמון התמים ובעיקר זה הלא מוּדע, יכול ליפול ברשתם של נוכלים ולהפוך תלותי. זאת נקודת התורפה של תחום המיסטיקה. אגב, נוכלים מוצאים בכל תחום. גם בתחומים הריאליסטיים. וזה לא ייחודי לתחום המיסטיקה בלבד. בוקר טוב! ביום שני ב- 07:00 יוצא בהסעה מאורגנת מתחנה מרכזית ת",א לירושלים. מי בא?

IBP1

New member
דברייך נכונים ידידי

ואין לך מה להתבייש כאן מלבטא אותם. אני לא צריך לספר לך אבל העולם הוא מגוון ויש כל כך הרבה סוגי אנשים בעולמינו .יש טובים וישנם רעים וישנם כאלה שיש בהם קצת מזה וקצת מזה במידות שונות ואו במידה זהה. אתה לימדת אותי שהאדם צריך לבחון את עצמו יותר מאשר את האחרים . הדרך לגיהנום שורה בכוונות טובות .השאלה היא טובה למי ומה המחיר שלה. אני מאמין שהמחיר ששילם העם בעקבות שינאת החינם של לפני חורבן הבית הראשון מהדהד באוזנינו עד היום שכן טרם למדנו כולנו להחכים מהפקת הלקחים של החטא הנ"ל .כמדומני שאם היה נעשה הדיבר ה-11 ואהבת לרעך כמוך אהוב על כולם כבר מאז עמינו היה במצב אחר לגמרי....בתנאי שהיה מוכנס לרשימת הדיברות.

את הקללה ביצעו יהודים על יהודי לראשונה בתחילת

המאה ה20 על טרוצקי שהיה אמור להחליף את לנין ,מנהיג ברית המועצות לשעבר. כידוע לכולם יהודים היו מאוד עשירים בכל רחבי ברית המועצות טרוצקי היהודי היה יד ימינו של לנין..בעקבות הקללה הוא הוגלה למקסיקו ושם נרצח. וכמובן לאחר מכן היה את רצח רבין ולבסוף הקללה על אריק שרון. אולי גם בתקופת ימי הביניים היו קללות כאלה וגם בתקופת התנ"ך אך מענין לראות שתמיד הקללות האלה הם מיהודים על יהודים!! כשמדובר באויבים זרים היהודים מבקשים את הגנתו של האל.

ומה דעתך שלך אזרח? נכון, לא נכון?../images/Emo27.gif

האם נכון בעיניך לקלל מישהו, ולא חשוב מי הוא ומה הוא.. האם נכון לפעול למען מותו של מישהו אחר רק משום שהוא לא עולה בקנה אחד עם מה שאתה חושב? האם יש דרך חילופית לפעול במקום לקלל לדעתך? אשמח לקבל קישור למקורות מהם אתה שואב את דבריך

למעלה