עזרה בתקדים

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif עזרה בתקדים

נגר פרטי הפסיק את העבודה שהזמנתי ממנו באמצע, בשל סיבות שונות ומשונות (שאינן קשורות אלי), ומזה כחודשיים דוחה אותנו הלוך ושוב, עד כאן. אני מעוניין לשגר אליו מכתב ובו הבהרה שאם לא ישלים את עבודתו כפי שסוכם תוך X ימי עבודה, אזי על מנת להקטין נזקים (אי השלמת העבודה מונעת מאיתנו להכנס לדירתינו ואני נאלצים להמשיך לשלם דמי שכירות), אאלץ לשכור את שירותיו של בעל מקצוע אחר להשלמת העבודה, כאשר כל העלויות, הישירות והעקיפות - יושתו על בעל המקצוע הראשון. אני מעוניין לציין תקדים משפטי אחד או יותר בתחום, שבו פסק השופט, בסיטואציה דומה, כי בעל המקצוע הראשון אכן חייב בתשלום ההוצאות עבור בעל המקצוע השני, שהוזמן בליל ברירה.
אשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותי לפסקי דין רלוונטים.
רבה.

בינא

Member
כמה תשובות לאותה בעיה

1 - תמיד ניתן לכתוב מכתבים ולפנות לבתי משפט. הישראלים מתחרים באמריקאים בנושא זה. 2 - הפורום המתאים לשאלה כזו יהיה פורום חוק ומשפט. 3 - המלצה חמה - עזוב את המכתבים. קח את עצמך לנגריה שלו ונסה בשיחה ידידותית לברר מה קרה. 4 - לא ברור מדוע עבודות נגרות מונעות מכם להכנס לדירה. לא פרטת ולכן לא ניתן להתיחס. 5 - לידיעתך: אין מצב בו לא ניתן להיכנס לדירה גם אם אין נגרות בכלל...אם יש מים, וביוב עובד, אפשר לגור. 6 - קשה מאוד להוכיח משפטית שעיכוב בעבודות נגרות, הוא הגורם לאי-מעבר ליחידת הדיור. 7 - המלצה נוספת: נסה לקבלת ממנו הבטחה להתקנה של מה שבאמת חשוב (למשל ארון מטבח תחתון כדי לאפשר התקנת השיש, אפילו בלי הדלתות והמגרות). נסה להתגמש כמה שאפשר כדי לקבל ממנו את המקסימום. 8 - אל תגיע למצב של כעס, מריבה ואיומים. היה אסרטיבי אבל גם רגיש. נסה להקשיב ולבהין את הבעיה האמיתית ונסה למצוא פתרונות יחד איתו (הדגש על "יחד"), כי זה יהיה בסופו של דבר לטובת העניין, שהוא "קידום עבודות הנגרות". בהצלחה ושבת שלום.

בטיטi

New member
בוא נשים את כל הפרטים בצד...

אני רק זקוק למה שביקשתי, דוגמאות של פסקי דין דומים בנושא. תודה.

בינא

Member
סליחה, קיבלת תשובות, להלן הסבר...

כתבתי שלא ניתן להוכיח כי אי-סיום של עבודות נגרות, הם עילה לאי-כניסה לדירה... אם תמצא פסק דין בנושא כמו שלך שהיה לטובת התובע...אשמח לדעת על-כך. למיטב ידעותי בנושא - "אין חיה כזו", כי תמיד ניתן לגור בדירה ללא ארונות, גם ללא ארונות מטבח.

למעלה