עזרה בבקשה!!!

../images/Emo41.gifעזרה בבקשה!!!

היי אנשים מה נשמע?? אני מאוד אודה לכם אם תכתבו לי מה שאתם יודעים על איך לעבוד עם סוס בראונד פנד..... כמו למשל איך מתחילים לעבוד עם סוס שעבדו איתו הרבה בראונד פנד אבל כבר שנה בערך הוא לא היה בתוך ראונד פנד! וגם את כמה כללי זהירות אם אפשר.... תודה מראש, מאי

horse lover

New member
עבודה בראונד פן

העבודה בראונד פן עדיפה על עבודה בלונג´ מכמה סיבות ובניהם זה שהסוס לא יכול למשוך אותך. בראונד פן אפשר גם ללמד משהו שנקרא "תפיסה בתא" זה כשאתה נכנס לתא של סוס הוא לא יפנה אליך את האחוריים וישאיר את הראש שלו לידך. כשנכנסים עם סוס לראונד פן משתמשים בכללי הבטיחות הרגילים שבטח את מכירה (לא להתקרב יותר מדי לאחוריים וכו´) מתחילים להוליך את הסוס ליד הגדרות בעזרת קוד קולי ועדיף שיהיה משהו כמו חבל ביד רק כדי שפסיכולוגית הסוס ירגיש חלש יותר מאיתנו. עומדים באמצע הראונד פן ועובדים כמו בלונג´ רק בלי הקשר הישיר (חבל הלונג´). כשרוצים שהסוס יעבור לטרוט או לקנטר משתמשים בקוד קולי ומזרזים את הסוס על ידי ניפנוף קל בחבל, כדי לעצור שוב משתמשים בקוד קולי לעצירה ועומדים לסוס במקום שיסתיר לו את שדה הראייה של הדרך (אף פעם לא ממש לפני הסוס אלא רק במקביל לחלק הקידמי והראש).ההסבר מאוד מתומצת ועבודה בראונד פן מורכבת מעוד הרבה דברים אבל זה הבסיס.

תודה, אבל את הבסיס אני יודעת...

הייתי עם הרבה סוסים בראונד פן, אני צריכה הנחיות יותר ספציפיות לגבי איך להרגיל מחדש סוס לעבודה בראונד פן.

horse lover

New member
אז בשביל הנחיות יותר ספציפיות

הייתי ממליצה לך לשאול איש מקצוע (המדריך שלך למשל) כי למרות שראונד פן זה דבר שהרבה אנשים יודעים איך לעבוד איתו לכל חווה יש את השוני ודרך טיפה אחרת לעבוד. חוץ מזה שעדיף אם תהיה לך הדגמה חיה שבה תוכלי באמת לראות ולהבין מה בדיוק עושים, כי עם כל הכבוד לפורום שיטות אילוף (או אילוף מחדש במקרה שלך) אי אפשר ממש להסביר ככה בגלל הסכנה שאולי לא תביני נכון את הכתוב ותעשי טעות שיכולה להיות קטנה ולא משמעותית אבל יכולה גם לסכן אותך ואת הסוס שלך. אני מקווה שתמצאי הסבר מספק ושעזרתי קצת.

taz512

New member
היי מאי

אני מאוד רוצה לענות לך. אבל כרגע אני שחוט מעייפות, ואני חייב ללכת לישון ואני רוצה לענות לך ברצינות, אז מחר כשאני אחזור הביתה (בשלוש בבוקר בערך) אני מקווה לענות לך ברצינות. לילה טוב. טאז, השד והרצינות

taz512

New member
טוב עכשיו אפשר לענות

כמה דברים בנוגע לעבודה בראונד פן. קודם כל צריך לשים לב בין לשחרר סוס בראונד פן לבין עבודה, שיהיה הבדל ברור. למשל כשמשחררים אותו סתם לשחרר אותו חופשי לגמרי וכשעובדים איתו לשים אליו ראשית בית. דבר הבא, ברגע שאתם נכנסים לראונד פן צריך להראות בבירור שאתם הבוסים, אתם מנהלים את העניינים. בגלל זה אני לא ממליץ להיכנס לראונד פן בלי שוט לונג´ ארוך. העבודה בסופו של דבר היא כמו העבודה בלונג´, "עבודת משלוש" כשאתם הקודקד והסוס הוא הצלע התחתונה של המשלוש. השוט לונג´ דוחף את הסוס מאחורה, לתחילת תנועה מומלץ להתחיל עם קול של קליק מה שנקר ציקצוק. ועם לא עובד לתת איזה רעש עם השוט, חשוב מאוד, לא מצליפים בסוס, מה שעושים עם שוט לונג´ זה רעש מאחורי הסוס. הצלפה זה רק למקרה הגרוע ביות שבו הסוס מתקיף אותכם. אחרי שהסוס מתחיל בתנועה, צריך להמשיך לדחוף אותו עם השוט ככה שהשוט רק עוקב אחרי הסוס. בשביל להאט את הסוס או לעצור אותו מורידים את שוט לחלוטין ועושים מספר צעדים ארחורה תוך כדי הרמת יד ואמירת "וואו" הסוס צריך להסתובב עם הפנים אליכם, ככה שתדעו שהוא שם אליכם לב ושהוא לא מפוחד ממכם, אחרי כל עצירה מומלץ ללטף את הסוס ולהעביר יד על כל הגוף שלו ככה שהסוס יתרגל למגע של היד שלכם. בנוסף בעבודה עצמה, צריך לשים לב שהסוס מתרכז בכם ולא במה שקורה מחוץ לראונד פן, עם אתם רואים שהאוזנים שלו לא לכיוונכם או שהאף שלו פוןנה החוצה תגבירו קצת את הקצב ככה שהוא יהיה חייב להיות קשוב אליכם בכל זמן. זה קצת מבולבל, אבל יש המון לדעת על עבודת ראונד פן וזה קצת קשה להסביר את זה על גבי הפורום. אבל בכל מקרה אני מקווה שעזרתי. טאז, השד והעזרה

M ar y K at e

New member
ראונד פן- ../images/Emo15.gif

מבנה עגול(כאילו דההה) שהקוטר שלו בערך 25 מטר. יותר קל לעבוד בו בגלל שהסוס תמיד במצב לעבור לקנטר, ויש לך יותר שליטה על הסוס מיכייון שאין לו לאן לברוח. מה עוד

הא... אז אנחנו לא יכולים לעשות את

זה... באסה. חייבים את המבנה העגול הזה?? סליחה אם נשמעתי מטומטמת...

אה!!!!! אז זה מה שהכינו לנו בחווה!!

איזה גונב!!!!!!! קול!!!!!!!!!!!! מגניב!!!!!!!!!! ואווו!!!!!!!!!! עכשיו אני יכולה להשוויץ שאני יודעת מה זה ואיך מישתמשים בזה.... חחחח, סתאאאאם! עקרבית בנשמה!

אממממממ..... אני לא בטוחה....

כי עשו לנו בחווה איזה עיגול כזה.... שזה בעצם..... איך לתאר.... לא יודעת.... כזה.... כזה.... כזה...! חחחח

למעלה