עדכונים מהוילה יום-83 6.2

את מי מעניין תומר? מי זוכר מה הוא אמר עליו?

לא הייתי זקוקה לתומר כדי שיאיר את עיניי, וכמוני גם כל האחרים לא היו זקוקים לו. אותי גואל הבחיל ממש מהתחלה כמו שאלירז מצא חן בעיניי ממש מהתחלה - כי אני זריזה בעניינים כאלה, קולטת מהר
מצד שני לקח לי הרבה זמן לשים את האצבע על הדבר המאוס בגואל, על המשהו שבאופן אינסטינקטיבי גורם לנו לכנות אותו נחש, גולום (משר הטבעות), רכיכה ארסית, מיזנטרופ, וכל הכינויים ההולמים האחרים. מצאתי שלב העניין הוא זה: לגואל יש חוכמה וכשרון לדלות מכל אחד את רגשותיו השליליות כלפי אחרים. הוא תופס קצה חוט שזורקים לו באקראי - זה יכול להיות רק מבט שמישהו זורק לעבר מישהו או איזה "אוף" שנפלט בלי משים מתחת לאף - וזה מספיק לו. הוא מתחיל לשאול: מה קרה, הוא עשה לך משהו?, והוא שואל את זה בטון כל כך כמרי (מלשון כמורה) שבן שיחו מתפתה לשפוך את הלב. מכאן גואל נוקט בשיטה של הסכמה מסוג: אני מבין אותך לגמרי, אתה צודק בהחלט. התוצאה היא שאותו רגש שהיה אולי סתמי וחולף, מתגבש ולובש צורה ומתעצם - לשמחתו הכנה של גואל ובהתאם לטקטיקה שלו. . אם כך, מדוע הדיירים בבית לא מרגישים את זה ואילו אנחנו רואים את זה כל כך בבירור? ראשית הם אינם שומעים את השיחות האלה שגואל מנהל עם אחרים, כי הוא מאד חכם להסתיר אותן. כשיש קהל של יותר מאחד הוא תמיד נוקט בתפקיד המפשר שאינו מוכן לדבר סרה באף אחד, שמציג תמיד גם את הצד השני. בנוסף, כאשר הוא מדבר עם מישהו אחד על אחד הוא משמש פסיכולוג, אינו מעביר ביקורת אלא תומך ומסכים ומעודד את גילוי הלב,וכשאנו משוחחים עם אדם כה קשוב ואמפטי (כביכול) ושופע מחמאות, אנחנו מאבדים את האובייקטיביות שהיתה לנו אילו הבטנו מהצד. עם זאת, אין לי ספק שאלירז יודע את זה בתת מודע, אבל לא מוכן להעלות את זה על פני השטח. פה ושם בכל זאת ראינו עקיצות חושפניות כלפי גואל. אינני יודעת אם היטבתי לתאר את המנגנן, יכולתי להשתדל יותר אבל אני עצלה, אני סומכת על תבונתך. האמת היא שבמילה אחת אפשר לסכם אותו כמיזנטרופ, וזה גם מה שהוא העיד על עצמו. (אגב, בהשוואה לשרה: שרה ייצרה רעל משל עצמה והזריקה אותו, ואילו גואל שומר את עצמו "נקי", יונק את הרעל מאחרים ומזריק להם אותו. זה מעניין מאד).

bibaso

New member
אני לא מסכים שגואל שומר את עצמו נקי

ואני ראיתי את השיחות שלו על אנשים, ודבר ביקורת על צד שלישי שלא נוכח שלפעמים היתה מלווה בארס, וזה דבר שאני לא אוהב בו. מה שאני אומר זה ששום דבר לא נסתר - למשל כולם בבית ידעו שהוא אומר על יוסף דברים רעים, או על שרה או על עדנה וכו' - אין מצב שמישהו יגיע הביתה יראה את השידורים ויופתע לגבי משהו שגואל אמר עליו או על מישהו אחר בבית. דרך אגב גם האופי שלו להתנחמדות יתר עם כאלו שהוא לא אוהב כמו שקרא לשרה שרה'לה, או איך שהוא כרגע עם סער ואיילה (שזה כבר ממש התלקקות) - אותי זה דוחה, אבל עדיין אין כאן משהו נסתר - שרה לא חשבה לרגע שגואל אוהב אותה, והוא לא חשב שזה יגרום לה לחשוב כך. מעבר לזה ראיתי אותו תומך בחבריו, כולל איילה בשבוע הכי קשה שלה בבית - כשהיתה הכי חלשה ובאו החדשים, ולא ראיתי אותו בוגד באף אחד ולא תוקע סכינים בגב. בת'כלס - יש לגואל הרבה מגרעות כבן-אדם, יש לו גם כמה איכויות, הוא מעולם לא היה העדפה ראשונה שלי בבית וגם לא השניה, אבל הוא רחוק מאוד מלהיות נחש שטן כמו תומר עצמו וזה מה שחשוב לי בעניינו.

למה בכל דיון על גואל אתה מכניס את תומר?

יש לחשוד שיותר משאתה אוהד את גואל אתה שונא את תומר ההיסטורי (גם אני שנאתי אותו אבל הוא לא רלוונטי), שהביא לנידויו של גואל בבית. סכינים בגב: בבית האח הגדול הסכין המטפורית היא הסתה מאחורי הגב , וזה מה שגואל עושה - לכולם. כולל אפילו אלירז, בטח שאלין, בטח שפותנה. לפותנה אין מושג מה גואל אומר עליה לאיילה, לאיילה אין מושג מה הוא אומר עליה לאלין, לאלין אין מושג מה אומר עליה לאלירז, ולאלירז אין מושג מה הוא אומר עליו לפותנה - ואת זה אתה שמעת במו אוזניך היום. ככל שאנשים יריבו עם זה זה כך האש מוסטת ממנו. ושמעת איך בעורמה אינסופית הוא מסית את סער לעשות מעצמו חמור בשידור. ברור כשנמצאים בחבורה בעלת קונצנזוס הוא יאמר דברים לפני יותר משני אנשים, ולכן בחברת סער ואיילה, למשל, הוא ילכלך חופשי על עדנה. שכח מתומר. גואל הגעיל אותי עוד מהיום הראשון בבית האח הגדול, כשחיבק את החודדה וייבש את דמעותיה. זו היתה סצינה הזויה, אבל אז הגועל עוד לא צף אל המודעות, הוא התבשל עדיין בירכתי המוח.

bibaso

New member
לא צריך לחשוד זה בדיוק המצב

תומר בעיני הוא הרוע בהתגלמותו וכשהוא הסית נגד גואל בצורה השטנית ותיאר את גואל בצורה שבעיני מתארת אותו עצמו ולא את גואל, הרגשתי שפשוט אסור לתת לרוע הזה להשיג את מטרתו ונכנסתי לפורום לשם כך. ידעתי שגואל שנוא בפורום (הצצתי פעם פעמיים לפני זה), וזה לא היה חשוב לי עד כדי כך להגן על גואל (הוא לא ההעדפה הראשונה ולא השניה שלי, אלו אלירז ואלין).

juspan

New member
הופה

רק לא מזמן נזפת בי.
חיכיתי הרי שיחזור לסורו אחרי תקופת השקט הגדול, זה לא יכול היה להיות אחרת כי מהיום הראשון הוא עשה דברים מביכים... (בדיבורים, בדיבורים, עם כולם כמעט, גם אם לא נסכים עליהם בדיעבד, לפחות עכשיו אתה רואה אותו קצת אחרת ומופתע).

היי juspan, גם את התפלאת על bibaso?

אני זוכרת גם את הניק שלך מהעונה שעבר, אחד המשובחים.

juspan

New member
גם אני

זוכרת אותך
וכנ"ל
(חסרים לי מאוד מאוד שניים מהעונה שעברה, ואותם לא הרחתי כאן... בוני וביפביפ).

וואלה , איפה הם?

גם אותך וגם אותם אהבתי לקרוא. ועדיין אוהב כמובן. העונה את כותבת פחות . אשמח אם תכתבי יותר

juspan

New member
../images/Emo13.gifככה זה כנראה כשלא ממש מעורבים רגשית

אמנם אני מאוד אוהבת את אלירז, אבל אחרי שקופרמן עבד עלי שנה שעברה
(לא שלא צפיתי את זה בשלב מסוים) קשה לי להאמין שאי פעם אוכל לשחזר בתכנית הזו את המעורבות והעניין שהיו לי אז בעונה הסוחפת ההיא. וזו אפילו לא החלטה שכלתנית. אני חושבת שגם בלי קשר למפח הנפש ההוא - זו עונה הרבה פחות מעניינת. בקיצור, הפעם אני יותר פסיבית באופן טבעי ומעדיפה בעיקר לקרוא אחרים.

אפרופו מפח נפש...

אז באמת שהייתי כמוך מעורב רגשית . אני זוכר שהייתי שבועיים בדכאון בגלל שבובליל הפסיד . אז עולה בי המחשבה שהעונה אני אוהב את אלירז - אז זה אומר ששוב מי שאני לא אוהב תזכה? הווה אומר איילה? אני ברוב הפעמים מסכים איתך , אבל לא מסכים שקופרמן עבד עלינו בעונה הקודמת. יוסי עשה טעויות שגרמו למהפך הזה. ואני גם זוכר הרבה כותבים פרט לשני השמות שהזכרת . אולי גם הם החליטו לא לקחת את העונה רגשית מדיי. בקיצור תמיד אשמח לקרוא את הכתיבה שלך .

juspan

New member
כבר כתבתי לפני כמה שבועות

שקשה לי באמת להאמין שאלירז יזכה, ושאני מקווה כמובן לאכול את הכובע. הלוואי והפעם העריכה המגמתית הזו היא באמת רק כדי לעשות טלוויזיה טובה יותר, עלק. זה שבובליל עשה טעויות (בזמן התכנית ובעיקר 30 שנה לפניה
) סבבה, אני עדיין חושבת שהמשחק היה מכור, שלא היו נותנים לו לנצח ויהי מה (ע"ע "טלוויזיה טובה", ולשם כך היו צריכים להמציא כל מיני נרטיבים ולחרטט אג'נדות שיסחפו מאות אלפי אנשים שבכלל לא צפו בתכנית ושנורא חרדו לגורל המדינה, הו הפאתוס), ובעיקר שעשו לאיש לינץ' לאומי חסר פרופורציות. גם בלי הסיפור ההוא (ואנא, רק לא להזכיר לי את קשקוש יום ההולדת של שפרה, הרי הבחורה עשתה, אמרה והתנהגה בכזו נבזות ורשעות בוטה המון פעמים, ובקושי הראו משהו מזה בשידור המרכזי, בדיוק כמו שקורה הפעם עם סער למשל. על כל "אל תשיר את השיר הזה...!" שטרחו להראות, הסתירו קללות, איחולים לבביים או שתלטנות כלפי ליאון למשל במשך תכניות שלמות. עזוב, אני נכנסת לזה שוב
).

וואלה , את מזכירה לי נשכחות .

כבר הבטן שלי מתהפכת . אפילו עכשיו כשאני פתאום רואה את שפרה על המסך - אני לא מסוגל לצפות בה . יישר מעביר ערוץ . טוב נו , מספיק . שיהיה לנו שבוע טוב .

bibaso

New member
תמיד היה לו את זה

אבל לא בצורה כל כך בולטת. אני מגן עלין בדרך כלל על מה שנראה לי שמאשימים אותו שלא בצדק - שעושים ממנו שטן, וזה מזעזע אותי כי שטן היה בתוכנית רק אחד וזה היה תומר.

juspan

New member
מבחינתי שרה היתה יותר ../images/Emo190.gif

אולי כי תומר באמת סתם יצור הכי שטחי שיש ושקוף, שלא ברור לי איך מישהו בכלל יכול להיות מתועתע ממנו. (לא ששרה הבורה הפרימיטיבית היא יצור עמוק ומתוחכם חלילה, אבל היא היחידה שממש גרמה לי העונה לוויבראציות ותגובות משונות בגוף כשרק נשמע קולה. נו טוב, גם אביב עשה לי גירודים אבל הוא סתם היה אינפנטיל מגעיל ולא שטן באמת). דווקא גואל, בגלל הכביכול יתרונות שכליים שיש לו (לפחות על פני רוב הדיירים בווילה, זה לא שאני נורא מחזיקה ממנו) הוא כן מישהו "מסוכן" שיכול לתעתע אם אתה שם. על מסך המחשב שלי הוא גם נורא שקוף מהרגע הראשון, אבל זו אולי חכמה של מי שמתבוננת מהצד ורואה כמעט הכל. (סתם אני מחפשת לתת הנחות לאלירז הנבון
).

ayaliar

Well-known member
זוועה

סער, פותנה וגואל צריכים לתלות את הנעליים. מבזים את עצמם פותנה ניסתה לחשוב אולי על האופציה שלעדנה אין שום דבר חיובי להגיד עליה? שהיא מאוכזבת ממנה כבן אדם? אם הייתה מחמיאה לה על הפסטה שלה זה היה פחות פוגע? גואל, אני בכלל לא מבינה מה הוא רוצה מעדנה וסער.. כמה רוע. אני סולח לך עלק. אגב, כשפותנה עשתה חזרות על המשפט שלה "אני מאחלת לך בריאות ואריכות ימים אבל..." הוא סינן "גם אריכות ימים??"

למעלה