את מי מעניין תומר? מי זוכר מה הוא אמר עליו?
לא הייתי זקוקה לתומר כדי שיאיר את עיניי, וכמוני גם כל האחרים לא היו זקוקים לו. אותי גואל הבחיל ממש מהתחלה כמו שאלירז מצא חן בעיניי ממש מהתחלה - כי אני זריזה בעניינים כאלה, קולטת מהר
מצד שני לקח לי הרבה זמן לשים את האצבע על הדבר המאוס בגואל, על המשהו שבאופן אינסטינקטיבי גורם לנו לכנות אותו נחש, גולום (משר הטבעות), רכיכה ארסית, מיזנטרופ, וכל הכינויים ההולמים האחרים. מצאתי שלב העניין הוא זה: לגואל יש חוכמה וכשרון לדלות מכל אחד את רגשותיו השליליות כלפי אחרים. הוא תופס קצה חוט שזורקים לו באקראי - זה יכול להיות רק מבט שמישהו זורק לעבר מישהו או איזה "אוף" שנפלט בלי משים מתחת לאף - וזה מספיק לו. הוא מתחיל לשאול: מה קרה, הוא עשה לך משהו?, והוא שואל את זה בטון כל כך כמרי (מלשון כמורה) שבן שיחו מתפתה לשפוך את הלב. מכאן גואל נוקט בשיטה של הסכמה מסוג: אני מבין אותך לגמרי, אתה צודק בהחלט. התוצאה היא שאותו רגש שהיה אולי סתמי וחולף, מתגבש ולובש צורה ומתעצם - לשמחתו הכנה של גואל ובהתאם לטקטיקה שלו. . אם כך, מדוע הדיירים בבית לא מרגישים את זה ואילו אנחנו רואים את זה כל כך בבירור? ראשית הם אינם שומעים את השיחות האלה שגואל מנהל עם אחרים, כי הוא מאד חכם להסתיר אותן. כשיש קהל של יותר מאחד הוא תמיד נוקט בתפקיד המפשר שאינו מוכן לדבר סרה באף אחד, שמציג תמיד גם את הצד השני. בנוסף, כאשר הוא מדבר עם מישהו אחד על אחד הוא משמש פסיכולוג, אינו מעביר ביקורת אלא תומך ומסכים ומעודד את גילוי הלב,וכשאנו משוחחים עם אדם כה קשוב ואמפטי (כביכול) ושופע מחמאות, אנחנו מאבדים את האובייקטיביות שהיתה לנו אילו הבטנו מהצד. עם זאת, אין לי ספק שאלירז יודע את זה בתת מודע, אבל לא מוכן להעלות את זה על פני השטח. פה ושם בכל זאת ראינו עקיצות חושפניות כלפי גואל. אינני יודעת אם היטבתי לתאר את המנגנן, יכולתי להשתדל יותר אבל אני עצלה, אני סומכת על תבונתך. האמת היא שבמילה אחת אפשר לסכם אותו כמיזנטרופ, וזה גם מה שהוא העיד על עצמו. (אגב, בהשוואה לשרה: שרה ייצרה רעל משל עצמה והזריקה אותו, ואילו גואל שומר את עצמו "נקי", יונק את הרעל מאחרים ומזריק להם אותו. זה מעניין מאד).
לא הייתי זקוקה לתומר כדי שיאיר את עיניי, וכמוני גם כל האחרים לא היו זקוקים לו. אותי גואל הבחיל ממש מהתחלה כמו שאלירז מצא חן בעיניי ממש מהתחלה - כי אני זריזה בעניינים כאלה, קולטת מהר