מעולה
פרק יפה מאוד, מרגישים את ריח סוף העונה באויר. התגעגתי לואלה והנה קיבלנו פרק שכולו היה ואלה על כל צדדיה הרציניים והמצחיקים (וגם הייתה קצת פוליטיקה רוסית). היה נחמד לראות עוד פרוצוף מוכר בתור שחקן אורח, Michael Ironside שבעיקר משחק את הרעים. אבל גם כאן, כשהוא היה כאילו טוב, זה לא עזר לו והוא מת בסוף (לא ראיתי עוד אף סרט איתו שהוא לא מת בסוף). וכמובן, הבדיחות שלהם הופכות להיות יותר ויותר טובות ואני אציין במיוחד את ההתחכמות עם ההתעברות האלוהית (לדעתי, הרגע הכי טוב בפרק): TEAL'C You have been impregnated without copulation. VALA Yes, and I'm absolutely terrified. Have any of you ever heard of anything like it? MITCHELL (after everyone pauses) Well, there's one. TEAL'C Darth Vader. VALA Really? TEAL'C Hmm. VALA How did that turn out? MITCHELL Actually, I was thinking of King Arthur. אחרי התשובה של מיטשל לשאלתה של ואלה הייתי בטוח שהם הולכים לדבר על המקרה הכי מפורסם של התעברות אלוהית - ישו (ועוד חשבתי לעצמי שהנה אחד המקרים המעטים שמדברים על נצרות בסדרה). אבל התשובה של טילאק די הפתיע אותי אפילו שטיאלק ידוע כחובב "מלחמת הכוכבים" מושבע (כזכור, בפרק Ascention מהעונה החמישית משיחה של ג'ק וטיאלק מסתבר שג'ק לא ראה אף פעם את "מלחמת הכוכבים" וטיאלק ראה את זה 9 פעמים). אני מאוד שמח שראיתי בשבוע האחרון את Episode I ו-Episode II של מלחמת הכוכבים כי אחרת לא הייתי זוכר את העובדה החשובה שאנאקין נולד מהתעברות "אלוהית" ו"נחשד" למשיח על פי נבואה ג'דיית. אני גם רוצה לציין לטובה את משחקה של קלאודיה ואפילו שראינו את דניאל שניות בודדות הוא שיחק מצויין בתור ואלה (כשהוא מסתכל בתאווה על מיטשל וכשהוא בוכה במהלך התדרוך). יש לו נסיון רב בלשחק דמויות אחרות שמשתלטות לו על הגוף (Ma'chello וג'ק ב-Holiday, הרבה אנשים ב-Lifeboat, גואולד ב-Moebius) והוא עושה את זה בצהלחה רבה (אפילו שזו הפעם הראשונה שהוא צריך לשחק אישה).