- ס"ג-1 - 9X15 - Ethon

2 דברים קצרים:

א - מה זה לעזאזל "איתון"? ב - מישו צריך להרביץ לעליזה... target acquired = מטרה נרכשה???? למה לא "מטרה הושגה"???? זהו, רשמים אחרים מהפרק, יותר מאוחר (פשוט היה לי נורא דחוף)

GoldenEye2015

New member
איתון

במיתולוגיה היוונית איתון היה נשר. אחרי שפרומיתאוס גנב את האש מהאולימפוס והביא אותה לבני האדם האלים הענישו אותו בכך שהוא נקשר להר ובכל יום איתון היה אוכל לפרומיתאוס את הכבד והכבד היה גדל בחזרה. ואם כבר אני מגיב, זה פרק מצוין. אני זוכר שבפעם הראשונה שראיתי אותו ממש נדהמתי כשפרומיתאוס התפוצצה, זה היה כמו לאבד דמותת וגם עכשיו זה היה רגע עצוב ביותר.

ARIS BOCH

New member
איתון זה מהמיתולוגיה היוונית

זה שמו של העיט שאכל את הכבד של פרומתיאוס כעונש על כך שהוא גנב את האש מהאולימפוס ונתן אותה לבני האדם. זאוס קשר אותו להר ואיתון אכל את הכבד שלו במשך היום, ובשעות הלילה הכבד צמח מחדש וכך סבל פרומיתאוס המסכן כל יום. עכשיו ברור מאיפה השם של הפרק, נכון?

neboris

New member
בקשר לב'

דווקא הפעם היא לא טעתה בתרגום. הביטוי target acquired הוא ביטוי צבאי ומתורגם לעברית בדיוק כך - המטרה נרכשה. המונח רלוונטי למערכות בקרת אש ומשמעותו היא שמערכת הנשק זיהתה את המטרה, הקצתה טיל/פייזר/לייזר/חרב/אגרוף/אבן/קטושה/קאסם/וכו' מתוך מאגר אמצעי הלחימה העומדים לרשותה והטיל/פייזר/לייזר/חרב/אגרוף/אבן/קטושה/קאסם/וכו' התביית על המטרה.

אני מצטערת, אני לא מסכימה

זה אמור להיות "מטרה הושגה". אם כבר, הביטוי הצבאי הוא תרגומית של הביטוי המקורי... והרי ידוע שבצבא אין הרבה חוכמה ולא יודעים לתרגם טוב... - מן הסתם איזה רס"ר חשב שזה הביטוי ואמר את זה ואז זה נכנס לצבא.. זה לא אומר שזה התרגום הנכון לעברית. ועליזה should know better לא כל דבר שמשתמשים בו בעברית הוא הנכון, לפעמים הוא תרגומית (כמו למשל אם משיהו יגיד "הרצפה שלך" זה הרי ברור שזה תרגום של the floor is yours והכונה בעצם היתה להגיד "הבמה שלך".... זה נקרא תרגומית. צריך לשים לב לדברים שכאלה)

neboris

New member
אני סולח ועדיין לא מסכים

דווקא הביטוי הספציפי הזה הוא לא תרגומית כהגדרתך. זהו מונח מקצועי שמתאר תהליך מאוד מסויים (כפי שהסברתי אותו בתגובה הקודמת). משמעות הביטוי "מטרה הושגה" היא שהצלחת לעשות משהו שרצית לעשות אותו ומתכוונים למטרה כמונח אבסטרקטי ולא מטרה חומרית/מוחשית (כמו כן, דווקא התרגום "מטרה הושגה" יכול להטעות כי הוא מצביע על סיום הפעולה וזה לא הכוונה בביטוי האנגלי). לעומת זאת, target acquired מתכוון לשלב שבו המטרה המוחשית (במקרה שלנו, הלווין) זוהתה על ידי מערכת הנשק והיא הקצתה אמצעי על מנת לפגוע במטרה הזאת (במקרה שלנו את אחד הטילים של פרומיתאוס). אני חושב שאפילו אם תשאלי בקו החם של האקדמיה העברית, יגידו לך שזהו התרגום הנכון למונח הצבאי הזה (אני יכול להעיד, בתור אחד שתרגם טקסטים צבאיים רבים, שזהו התרגום הרשמי של הביטוי הזה). אני מסכים איתך שעליזה הרבה פעמים טועה ולא מצליחה לקלוע במשמעות האמיתית של הטקסט, למשל, כשהיא תרגמה באחד הפרקים את "Burns as Goauld" (יעני, מיסטר ברנס מסיפסונס) ל-"בוער כמו גואולד", אבל דווקא הפעם היא תרגמה נכון.

סלמאק

New member
או! מישהי כאן יודעת לפשר.

את צריכה להגיע יותר לכנסים, יש שם המון דיונים וויכוחים.

Chelnak

New member
לפשר?

דוקא לא נראה לי שתמיד אני תסכים אתי בענין...

ראיתי, וצודק סוב, לא מאוד שוכנעתי

(ולו כי ויקפדיה זה לא המקום הכי אמין) מחר יש לי שיעור בסגנון עברי, המרצה שלי היתה חלק מהועד המנהל של האקדמיה ללשון עברית כמה שנים, אני אשאל אותה, וחסל

Chelnak

New member
הבעיה היא שזה מונח מקצועי

ולכן אולי היא לא תכיר אותו.

טוב, נראה, למרות שיש מצב שהיא כן

אני אוהבת אותה, היא יודעת הרבה דברים וגם עונה בנינוחות.. נצטרך לחכות למחר

למעלה