ס"ג-1 9X12 - Collateral Damage

nzkiwi

New member
אוף!!! ../images/Emo46.gif

שוב בגלל מישהו מסויים (אותו אחד מפעם שעברה) הפסדתי 3 דק' בסוף, וגם הפעם בגלל הזעקת שוא.
! בקיצור הפסדתי את מה שהיה בין הקטע שגילו שהבחור באמת רצח אותה, לבין הקטע שלנדרי דיבר עם מיטצ'ל. אם למישהו בא לספר... אולי אפשר לשתול בזכרון לי את הקטעים החסרים?

subatoi

New member
מה שהיה למיטב זכרוני

זה שפשוט מחקו לרוצח את הזכרון מהימים האחרונים לגמרי. הוא לא הכיר בכלל את מיטשל והחבר'ה אח"כ. השליח אומר שהוא עשה את זה כי המדען חשוב לניסוי והוא לא יכול לוותר עליו. השאירו לו את הרושם שהמדענית מתה בתאונה. ופעם הבאה תתעלם מהמישהו המסויים הזה...

nzkiwi

New member
אם לא היו משלמים לי על זה...

הייתי מתעלם. תודה על ההשלמה!!

nzkiwi

New member
עוד כמה דברים על הפרק... ../images/Emo13.gif

חשבתי שהשחקן ששיחק את אבא של מיטצ'ל ממש דומה לבן בראודר, אז בדקתי בIMDB ו... לא מצאתי קשר משפחתי, אבל גילתי משהו אחר, הוא יותר קטן ממנו (השחקן של האבא מבן)! חוץ מזה היה פרק טוב, קצת תיק עם בפלה, אבל פרק טוב.

kinspirit

New member
כן, לא ועוד ניטפק קטן

הצצתי בIMDB ואני משערת שהכוונה היא לשחקן ששיחק את אבא של מיטשל כשראו פלשבק שהוא היה ילד (בתחילת הפרק) ולא לשחקן ששיחק את האבא המבוגר (בסוף הפרק). וזה הגיוני שהוא יהיה צעיר יותר מבן כי הדמות היתה אמורה להיות של ילד קטן. בקטע שהם הולכים בסוף הפרק ומדברים רואים ילדה משחקת בצלחת מעופפת (פריסבי?) ברקע - זאת טטיאנה, הבת של מייקל שאנקס מהשחקנית ששיחקה את שארי בסדרה.

nzkiwi

New member
מה?!?!?!

יש לשחקנים בת משותפת במציאות??? לא פלא שרמת המשחק שלהם ממש טובה... חוץ מזה, האבא של מיצ'י בעבר ובהווה זה אותו שחקן לא?

subatoi

New member
אני בד"כ סלחן

לפרקים שהם "שונים". הפעם זה היה פרק ממש מיותר ומטופש, לדעתי. זו היתה עלילה שיכולה להתאים לכל סדרת מד"ב, לא היה בה שומדבר מיוחד לס"ג. פחות או יותר היה די ברור מלכתחילה מה קורה שם (הדבר היחיד שבאמת הפתיע אותי היה שהייתי בטוח שהרוצח הוא "השליח" (מי אמר ח"ע9?
), וזה לא היה הוא), ולא היה משהו מעניין במיוחד. לא יודע, זה היה כזה ממש סתם
ממש לא התחברתי אליו. אה, כן, והיתה תמונה ממש יפה לקראת הסוף של הכתובת על הכניסה לבסיס (על החלק העליון של המנהרה, כאילו). זה היה יפה וחדשני. בכלל נראה שהעונה הם צילמו תמונות חדשות של הכניסה לבסיס, לא?

הלדין

New member
המחשבה שעברה בראשי

מה יקרה שהכהנים יגיעו לגלאר ויפגשו בשליח? הוא נראה ממש כמו המנהיג שלהם. מאידך, היות וגלאר נמצא תחת הגנת האסגארד, פעילות שם תביא את הכהנים לעימות עם האסגארד. אני חושב שהמטרה של הפרק ההוא ,מלבד הצורך בפיתוח דמותו של מיצ'ל, היה להראות שלא רק כדור הארץ נוקט בעמדה של "הצורך לדעת" לגבי הסטארגייט אלא גם עולמות אחרים. הפרק טוב אבל בהחלט לא נראה כמתקשר לעלילת העל של העונה (אי אפשר להשתיל לכהן זכרון בו הוא מכיר שהאורי הם אלי שקר ומסכים לעזור לטובים. הוא יישרף כמו גראק או יזהה את הזיוף).

מ א ג ר ט

New member
פרק לא קשור

כמו הפרק של בעל, גם כאן מדובר בפרק שבכלל לא מתקשר לנו לעלילת שאר הפרקים. כאן אפילו מדובר במקרה קיצוני יותר של פרק תלוש משאר העונה, כי הקשר היחידי שלו לסטארגייט היה העובדה שהטכנולוגיה מבוססת של טכנוולגית גוואלד, אבל מי אמר שכל הפרקים בסטארגייט חייבים להיות קשורים ישירות לפרויקט? שוב, יש כאן פרק שמתמקד בעבר של מיטשל ומגלה לנו עוד דברים על הדמות שלו, כנראה כדי לבסס אותה כמו שאר הדמויות הותיקות (רק שבמקרה של השאר היו לנו 8 עונות להבין את מעלליהן). וכשמסתכלים על הפרק במבט כללי, אני מאוד נהנתי ממנו. הוא היה מותח (למרות הרעיון הצפוי ששתלו למיטשל זכרונות), שהרי הפרק היה עשוי בצורה טובה (הצילום של הזכרונות, לדוגמא) והזכיר מעט פרק בCSI או סדרה דומה. הטוויסט בסוף של "לא השליח הוא הרוצח" היה קצת מוזר, אבל גילו את זה בצורה יפה- הייתי משוכנעת שבמראה הולכים להופיע הפנים של השליח המרושע כביכול, אבל.. לא! ולסיום, בהקשר לאטלאנטיס דווקא- יש דמיון בין שני הפרקים ששודרו היום: בשניהם יש כאן מחקר חדש שיכול להיות מנוצל לטובה אבל משתבש, ובשניהם יש בחורה חדשה, מדענית, הדמות של הבחור-החמוד-התורן נדלק עליה, אבל היא מתה. אולי באשמתו. דומה, לא?

אז אני מבינה שאף אחד לא ראה או זוכר

את בבילון 5, הא? בבילון 5 קיימת הטכנולוגיה לשנות את זכרונותיו של מישהו. בעולם של בבילון 5 הגיעו להחלטה שעונש מוות איננו מוסרי ולכן, כאשר מישהו מורשע בפשע שב"עבר" העונש היה עונש מוות, בזמן בבילון 5 העונש הוא מחיקת אישיות הפושע והשתלת אישיות חדשה, אישיות של מישהו פרודקטיבי ותורם לחברה - מישהו אמר "מדען שעכשיו הוא ראש פרויקט שתילת זכרונות, עכשיו שהוא רצח את אישתו בנפרד מתוך רגע של קנאה וכעס"? מה שיפה בפרק הוא שהם לקחו את זה טיפה מכיוון אחר, ולקח לכותבים של ס"ג 9 שנים "לגנוב" את הרעיון הזה מסדרה שנגמרה לפני 12 שנה

הסוף גם זהה

גם לרוצח בבבילון מחקו את הזיכרון לתדהמת מפקד התחנה (מה הפתיע אותו אם זה עונש מקובל?)

הו, צדיק אחד בסדום

מישו שמגיב ויודע גם על מה מדובר... אני חושבת (כי אני לא זוכרת כ"כ) שהוא נדהם כי בכל זאת זה כמו עונש מוות, וזה הדהים אותו שזה כזה קל לבצע או להחליט על זה... תחשוב על זה, גם היום יש איזו מדינה או שתיים בארה"ב שעונש מוות עדיין מקובל, אבל כל פם שיש ידיעה שמישו מוצא להורג, זו עדיין פליאה....

למעלה